Ο Tepak συμμετέχει σε πρόγραμμα υποστήριξης εκπαιδευτικών στην Ευρώπη μέσω εικονικών ανταλλαγών

Το γλωσσικό κέντρο του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (Tepak) συμμετέχει στο έργο Virtual Innovation and Support Networks for Teacher που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2021

Το έργο Valiant (https://valiantproject.eu/) στοχεύει να βοηθήσει τους δασκάλους της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να ξεπεράσουν τα συναισθήματα της απομόνωσης που μπορεί να βιώσουν, δίνοντάς τους σε και μελλοντικούς δασκάλους την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαδικτυακές συνεργασίες με συναδέλφους από όλη την Ευρώπη.

Το έργο συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο του Leon στην Ισπανία και συγκεντρώνει δέκα πανεπιστήμια καθώς και υπουργεία εκπαίδευσης από την Ευρώπη,

Το έργο έλαβε χρηματοδότηση 800.000 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα διαρκέσει μέχρι τον Μάρτιο του 2024.

Το Valient ανταποκρίνεται στην ανάγκη των εκπαιδευτικών σε αγροτικές περιοχές της Ευρώπης, αλλά και σε άλλα απομονωμένα περιβάλλοντα, όπως αυτό που βιώνουν σήμερα πολλοί εκπαιδευτικοί λόγω της πανδημίας να έχει πρόσβαση σε ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης, να μαθαίνει από ειδικούς, να συνεργάζεται με συναδέλφους από διαφορετικά χώρες και υιοθετούν το ρόλο του μέντορα για τους μελλοντικούς εκπαιδευτικούς.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, οι εκπαιδευτικοί πρέπει να καλλιεργήσουν δεξιότητες για να συμμετέχουν αποτελεσματικά σε εικονικά (διαδικτυακά) περιβάλλοντα, προκειμένου να ξεπεράσουν την απομόνωση που βιώνουν και να εμπλακούν στη διά βίου μάθηση, καθοδήγηση και συνεργασία, βελτιώνοντας έτσι τα κίνητρά τους. και μια αίσθηση ικανοποίησης για το επάγγελμά τους.

Το Valiant θα επικεντρωθεί στη σύνδεση εκπαιδευτικών, εκπαιδευτικών και μελλοντικών εκπαιδευτικών σε όλη την Ευρώπη που εργάζονται ή σπουδάζουν σε αγροτικές ή απομονωμένες περιοχές, βοηθώντας τους να συμμετάσχουν σε εικονικές ανταλλαγές.

Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις διδακτικές τους εμπειρίες και να εργαστούν με εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε παρόμοια περιβάλλοντα σε άλλες χώρες.

«Με τη συμμετοχή σε εικονικά δίκτυα καινοτομίας και υποστήριξης, οι εκπαιδευτικοί της υπαίθρου και οι μελλοντικοί εκπαιδευτικοί θα έχουν ευκαιρίες για καινοτομία, συνεργασία, ανάπτυξη ψηφιακών και διαπολιτισμικών δεξιοτήτων, καθώς και επαγγελματική πρόοδο που θα ήταν δύσκολη στις αγροτικές περιοχές ή σε περιόδους αναγκαστικής απομόνωσης. Οι διαδικτυακές ανταλλαγές θα καταστήσουν επίσης το επάγγελμα του εκπαιδευτικού πιο ελκυστικό για τους μελλοντικούς δασκάλους μέσω της συμμετοχής τους σε αυθεντικά σενάρια μάθησης και διδασκαλίας », σχολίασε ο συντονιστής του έργου Robert O`Dowd.

Πώς να εμπλακείτε:

Ο πρώτος γύρος διαδικτυακών ανταλλαγών θα πραγματοποιηθεί μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου 2021 και η ομάδα του έργου δέχεται επί του παρόντος εγγραφές από καθηγητές δημοτικού και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγών στο διαδίκτυο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε [email protected] ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου www.valiantproject.eu

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με την Άννα Νικολάου, υπεύθυνη επιστημονικών έργων στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου: [email protected]

www.cut.ac.cy | Τηλ: 25-002409 | ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: [email protected]

Facebook: Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου | Twitter: CyprusUniversityTech @CyUniTech

Instagram: cyprusuniversitytechnology | YouTube: Τεχνολογία Πανεπιστημίου Κύπρου

Source