Ο Ünal Üstel δημοσίευσε ένα μήνυμα στην 9η επέτειο του ιδρυτή Προέδρου Ντενκτάς

Ο υπουργός Δημοσίων Έργων και Μεταφορών alnal Üstel εξέδωσε μήνυμα λόγω της 9ης επετείου του ιδρυτή προέδρου Rauf Raif Denktaş.
Εκθετική, Ντενκτάς, η ζωή ενός μεγάλου μέρους του τουρκοκυπριακού λαού ανεξαρτησίας και κυριαρχίας για χάρη του αγώνα υφίσταται ένας σπουδαίος πολιτικός, η Κύπρος άξιζε τον τουρκικό λαό, την ισότητα, και στην αιτία της ελευθερίας της πατρίδας Τουρκίας με ιδέες και ένωση καρδιών, τόνισε αυτό το πνεύμα και υπερασπίστηκε ανιδιοτελή.
Τονίζοντας ότι ο Ντενκτάς έχει εργαστεί για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων μέχρι την τελευταία του ανάσα, ο Στέλ είπε, «Είμαστε χαρούμενοι γι ‘αυτόν, τον Μουτζαχεντίν και τον ηγέτη της ελευθερίας Δρ. Ο Fazıl Küçük κήρυξε την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και έγραψε το όνομά του στην ιστορία ως «ιδρυτικός πρόεδρος». Και πόσο χαρούμενος είναι ο Τουρκοκύπριος λαός που σήμερα ζει ως ελεύθερος και κυρίαρχος λαός κάτω από τη στέγη του κράτους τους ».
Ο Üstel τόνισε ότι ο Ντενκτάς θα διατηρήσει πάντα την αμετάβλητη θέση του στην ιστορία και θα συνεχίσει να καθοδηγεί τον Τουρκοκύπριο λαό με τους αγώνες και τις ιδέες του για πάντα, και σε αυτό το πλαίσιο, τιμούσε τον Ντενκτάς με σεβασμό στην 9η επέτειο του θανάτου του.

.Source