Ο Van είπε στον κόσμο για το Herby Cheese στο Διαδίκτυο

Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, το οποίο ξεκίνησε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ανταλλαγής Εμπορευμάτων και Ανταλίας Γεωργίας και Δασών για τη συνέχιση της γεωργικής εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της πανδημικής περιόδου, συνεχίζεται με το εργαστήριο τυριών. Αναφέρθηκε ότι οι εκπαιδεύσεις, με συμμετοχή από 10 διαφορετικές χώρες, θα συνεχιστούν έως τις 24 Ιανουαρίου.

Μέλος του Πανεπιστημίου Mehmet Akif Ersoy Καθ. Δρ. Ο Seval Sevgi Kırdar μίλησε για την περιπέτεια του τυριού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Σημειώνοντας ότι το τυρί έχει ιστορία 8 χιλιάδων ετών, ο Κίρνταρ είπε: «Πριν από τις αυτοκρατορίες και την αριστοκρατία, η κεραμική και η γραφή, τα μεταλλικά εργαλεία και τα όπλα ήταν τυρί. Πιστεύεται ότι το τυρί παρασκευάστηκε από βοσκούς στη Μεσοποταμία στις ακτές της Μεσογείου, ή στην κοιλάδα του Ινδού, που τώρα ονομάζεται νοτιοδυτική Ασία, μετά την εξημέρωση των ζώων στην εποχή της γυαλισμένης πέτρας.

“Υπάρχουν 4 χιλιάδες είδη τυριών στον κόσμο”

Ο Κίρνταρ ανέφερε επίσης ότι οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν γάλα συκιάς, σιρόπι αρνιού και κατσίκας, λουλούδι γαϊδουράγκαθου, δημητριακά άγριου σαφράν, ξύδι και γαϊδούρι για να κόψουν το γάλα ενώ παράγουν τυρί.

Εξηγώντας ότι το γάλα, η κρέμα και το τυρί εκφράζονται ως μέτρο αφθονίας στις ιστορίες του Dede Korkut, ο Kırdar επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι το τυρί Van herbal παρασκευάστηκε από έναν γιατρό ως φάρμακο. 4 χιλιάδες ποικιλίες τυριών στον κόσμο που η χώρα μας Λούφι σημείωσε ότι 200 ​​ποικιλίες τυριών, “Η Τουρκία είναι μια χώρα τυριού. Αν και δεν είμαστε εγγεγραμμένοι, γνωρίζουμε ότι έχουμε περισσότερο τυρί. Είναι μια μεγάλη ανεπάρκεια που δεν έχουμε καταχωρισμένο τυρί στην ΕΕ. Το τυρί Karaman Divle Obruk θεωρείται από τα καλύτερα 5 τυριά τουλίπας στον κόσμο. Το τυρί που τρώγεται μισή ώρα πριν από το κρεβάτι βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου. “Το αμινοξύ τρυπτοφάνης που βρίσκεται στο τυρί αυξάνει επίσης την ποιότητα του ύπνου μειώνοντας το στρες.”

“Το μεταβιβάζουμε από γενιά σε γενιά”

Ο Öznur Apaydın Arıkan, ο ιδρυτής του Milk Dream, ο οποίος έδωσε διάλεξη στο εργαστήριο τυριών, εξήγησε πώς να φτιάξετε γιαούρτι στο σπίτι, τυρί labne και γλυκό πηγμένο γάλα. Ο Arıkan έδωσε πληροφορίες στους συμμετέχοντες σχετικά με τις συμβουλές της γαλακτοκομικής παραγωγής. Υπενθυμίζοντας ότι παρακολούθησε το 10ο YÖREX που πραγματοποιήθηκε το 2019 και εξήγησε τον τρόπο παρασκευής τυριού, ο Arıkan είπε: «Παρατηρώ ότι το ενδιαφέρον για την παραγωγή τυριών αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Ελπίζω να μεταδώσουμε παραδοσιακές μεθόδους από γενιά σε γενιά », είπε.

Από την άλλη πλευρά, το δωρεάν διαδικτυακό εργαστήριο τυριών θα συνεχίσει να εκπαιδεύεται έως τις 24 Ιανουαρίου.

Source