Ο Von der Leyen և Charles Michel υπογράφει εμπορική συμφωνία ΕΕ-Βρετανίας

Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής նախագահը Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπογράφει τη μετα-σοβιετική συμφωνία Brexit με το Ηνωμένο Βασίλειο

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Charles Miesen και ο Πρόεδρος της Επιτροπής, υπέγραψαν τη συμφωνία εμπορικής συνεργασίας ΕΕ-ΗΒ εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα το πρωί. Η συμφωνία θα υπογραφεί τώρα από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζον Ονσον και θα τεθεί σε ισχύ προσωρινά από την 1η Ιανουαρίου 2021.

“Η συμφωνία που υπογράψαμε σήμερα είναι αποτέλεσμα πολλών μηνών εντατικών διαπραγματεύσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δείξει ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο ενότητας. “Πρόκειται για μια δίκαιη, ισορροπημένη συμφωνία που προστατεύει πλήρως τα θεμελιώδη συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δημιουργεί σταθερότητα, προβλεψιμότητα για τους πολίτες και τις εταιρείες”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στη συνέχεια, αυτή η συμφωνία θα συζητηθεί από το Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πριν κυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το Ηνωμένο Βασίλειο σε σημαντικά ζητήματα. Αυτό θα αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή, δεδομένης της παγκόσμιας απόκρισης της Γλασκόβης COP 26 to στις επιδημίες, ειδικά με μια πιθανή επιδημική συνθήκη. Στις εξωτερικές υποθέσεις, θα επιδιώξουμε να συνεργαστούμε σε συγκεκριμένα ζητήματα που βασίζονται σε κοινές αξίες και ενδιαφέροντα. “Αυτά είναι σημαντικά ζητήματα που πρέπει να συζητούνται τακτικά, όπως κάνουμε με τους στρατηγικούς μας εταίρους. Ανυπομονώ για μια τέτοια συνεργασία”, δήλωσε ο Charles Michel.

Πηγή: KYPE

Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής նախագահը Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπογράφει τη μετα-σοβιετική συμφωνία Brexit με το Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Charles Michel και ο Πρόεδρος της Επιτροπής, υπέγραψαν τη συμφωνία εμπορικής συνεργασίας ΕΕ-ΗΒ εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα το πρωί. Η συμφωνία θα υπογραφεί τώρα από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζον Ονσον, προτού τεθεί προσωρινά σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου 2021.

“Η συμφωνία που υπογράψαμε σήμερα είναι αποτέλεσμα πολλών μηνών εντατικών διαπραγματεύσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δείξει ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο ενότητας. “Πρόκειται για μια δίκαιη, ισορροπημένη συμφωνία που προστατεύει πλήρως τα βασικά συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δημιουργώντας σταθερότητα, προβλεψιμότητα για τους πολίτες και τις εταιρείες”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στη συνέχεια, αυτή η συμφωνία θα συζητηθεί από το Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πριν κυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το Ηνωμένο Βασίλειο σε σημαντικά θέματα. Αυτό αναφέρεται στην αλλαγή του κλίματος, δεδομένης της παγκόσμιας απόκρισης της Γλασκόβης COP 26 to στις επιδημίες, ειδικά με μια πιθανή επιδημική συνθήκη. Στις εξωτερικές υποθέσεις, θα επιδιώξουμε να συνεργαστούμε σε συγκεκριμένα ζητήματα που βασίζονται σε κοινές αξίες και ενδιαφέροντα. “Αυτά είναι σημαντικά ζητήματα που πρέπει να συζητούνται τακτικά, όπως κάνουμε με τους στρατηγικούς μας εταίρους. Ανυπομονώ για μια τέτοια συνεργασία”, δήλωσε ο Charles Michel.

Πηγή: KYPE

Source