Ο Yaprak Baltacıoğlu, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Carleton, έλαβε το «Καναδικό Μετάλλιο Τιμής»

TORONTO (AA) – Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Carleton στην Οτάβα, πρωτεύουσα του Καναδά, Yaprak Baltacıoğlu απονεμήθηκε το «Καναδικό Μετάλλιο Τιμής» από τη Γενική Κυβερνήτη του Καναδά Julie Payette.

Σε γραπτή δήλωση από το Γραφείο του Γενικού Κυβερνήτη του Καναδά, δηλώθηκε ότι 61 άτομα θεωρήθηκαν άξια του προαναφερθέντος βραβείου.

Μεταξύ αυτών των ανθρώπων, ο Baltacıoğlu, ο Dr. Fuad Şahin και καθηγητής Μετά τον İzak Benbasat, έγινε ο «3ος Τούρκος πολίτης που απονεμήθηκε με το Καναδικό Μετάλλιο Τιμής».

– “Η πρώτη γυναίκα αναπληρωτής υπουργός του Καναδά”

Ο Baltacıoğlu, ο οποίος αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης το 1980, στη συνέχεια ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στη δημόσια διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Carleton.

Ο Baltacıoğlu, ο οποίος άρχισε να εργάζεται στο δημόσιο τομέα από το 1989, έγινε το “ομοσπονδιακό υφυπουργό Γεωργίας ως η πρώτη γυναίκα αναπληρωτής υπουργός του Καναδά” το 2007.

Ο Baltacıoğlu, ο οποίος τότε υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Κοινοτήτων, διορίστηκε ως Γραμματέας του Καναδικού Συμβουλίου Οικονομικών το 2018.

Ο Baltacıoğlu, ειδικός στις δημόσιες υπηρεσίες, έχει διαμορφώσει ομοσπονδιακές πολιτικές σε θέματα μεταφορών, υποδομών, ασφάλειας, γεωργίας, υγειονομικής περίθαλψης και περιβάλλοντος, εποπτευόμενα προγράμματα και επιχειρήσεις καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του για περισσότερα από 25 χρόνια.

Ο Μπαλταϊόλου, σε συνεργασία με 4 διαφορετικούς πρωθυπουργούς, αποσύρθηκε το 2018 Ο Μπαλταϊόγλου, ο οποίος αργότερα διορίστηκε Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Carleton στην Οττάβα, διορίστηκε ξανά σε αυτό το αξίωμα στις αρχές του μήνα, μετά τη λήξη της θητείας του.

– “Έχω την Τουρκία με βάση την επιτυχία μου”

Ο Yaprak Baltacıoğlu μίλησε στο Anadolu Agency (AA) και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη λήψη του βραβείου.

Baltacıoğlu, “Είμαι η κόρη του αείμνηστου καθηγητή Faruk Eremia. Θέλω να δω και τον πατέρα μου σήμερα. Βασικά, η εκπαίδευση και οι αξίες μου που αγόρασα σήμερα στην Τουρκία. Η Τουρκία βασίζεται στην επιτυχία μου.” χρησιμοποίησε την έκφραση.

Συμβουλεύοντας τη νέα γενιά να δουλέψει σκληρά, ο Μπαλτακιόγλου είπε: «Υπάρχει μια λαμπρή τουρκική γενιά που λειτουργεί πολύ καλά στον Καναδά και σε άλλες χώρες του κόσμου. Πρέπει να είμαστε περήφανοι γι ‘αυτούς. είπε.

.Source