Ο Yavuz Durmuş, ο οποίος επιλέχθηκε ως «γιατρός της χρονιάς», πέθανε λόγω κοροναϊού

Πέρυσι, εξελέγη «Ιατρός της Χρονιάς» και το πιστοποιητικό του εκδόθηκε από τον Υπουργό Υγείας. Φαχρετίν ΚόκαΕιδικός γιατρός ακτινολογίας στο Νοσοκομείο Εκπαίδευσης και Έρευνας της Bursa Yüksek İhtisas Yavuz DurmusΠέθανε από κοροναϊό.

Ο γιατρός ακτινολογίας Yavuz Durmuş, ο οποίος διορίστηκε ως γιατρός της χρονιάς πέρυσι στο Νοσοκομείο Εκπαίδευσης και Έρευνας της Bursa Yüksek İhtisas, πέθανε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία για κοροναϊό.

Ο Durmuş, ο οποίος έχει υποβληθεί σε θεραπεία στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ίδιου νοσοκομείου για 50 ημέρες, ζει με μια τεχνητή συσκευή πνευμόνων για 30 ημέρες. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των συναδέλφων του, δεν μπορούσε να σωθεί.

Σε γραπτή δήλωση του επικεφαλής ιατρού του νοσοκομείου όπου εργάζεται ο γιατρός από την Προύσα, αναφέρεται ως εξής:

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι για την απώλεια του αξιότιμου συναδέλφου μας, ειδικού ακτινολογίας Dr. Yavuz Durmuş, ο οποίος εργάζεται μέρα και νύχτα, διατηρώντας την επαγγελματική ηθική μπροστά από τα πάντα, ενώ είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το Covid 19. ευχόμαστε.

Ο ειδικός ακτινολογίας Yavuz Durmuş, ο οποίος πέθανε από κοροναϊό, επελέγη ο καλύτερος γιατρός της χρονιάς στις 14 Μαρτίου, πέρυσι. Ο Durmuş επιλέχθηκε ως γιατρός της χρονιάς χάρη στην εξαιρετική επιτυχία του, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ίδρυση του Κέντρου Επεμβατικής Ακτινολογίας και Εγκεφαλικού στο Νοσοκομείο Εκπαίδευσης και Έρευνας της Bursa Yüksek İhtisas. Ο Υπουργός Υγείας Fahrettin Koca έδωσε το πιστοποιητικό εκτίμησης στον Durmuş κατά την τελετή.

.Source