Πάνος Ιωαννίδης. Η Τουρκία σκοπεύει να ενώσει ολόκληρη την Κύπρο

Το “Ful avali” είναι η αξιολόγηση ενός γνωστού κατασκευαστή από την Κύπρο, Πάνου Ιωαννίδης, Για μια νέα πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό.

Κύπριος επιχειρηματίας που συμμετέχει σε ανοιχτή τηλεδιάσκεψη ΑΧΕΠΑ: (AHEPA HJ – 10 ΠΡΟΕΔΡΟΣ) τόνισε ότι τόσο ο Πρόεδρος της Κύπρου, η Κυβέρνηση, όσο και ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση της Ελλάδας, γνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι “οποιοδήποτε αποτέλεσμα του Πενταγώνου θα είναι επιζήμιο για το Κυπριακό Κράτος , ένας καταστροφικός λαός για την Κύπρο. Συνεχίζουν να αγνοούν το 2004 Η βροντή ετυμηγορία του δημοψηφίσματος της 24ης Απριλίου և αποδέχτηκε την πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα, επικαλούμενη τη σταθερή δέσμευση για μια ειρηνική διευθέτηση που αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι, δηλαδή τον πιο αναξιόπιστο φάρο του.

Ο κ. Ιωαννίδης παραπονέθηκε στους κυπριακούς «κυβερνητικούς-ειδικούς ηγέτες του κόμματος» ότι παραπλανούσαν τον κόσμο για την υποτιθέμενη επιτυχημένη προσδοκία για μια δίκαιη, διαρκή λύση μέσω μύθων.

Μιλούν για την ανάγκη, λέει, να εξομοιωθούν το 18% των Οθωμανών με το 82% των Ελλήνων, να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα αποπροσανατολισμού, διαστρέβλωσης της σκέψης, ανατροπής της λαϊκής βούλησης, το κύριο πρόβλημα της οποίας είναι η ψυχολογική εξαναγκασμός των ανθρώπων. “Για να αποδεχτεί ο λαός ένα δημοψήφισμα χωρίς κράτος, τώρα η Κύπρος πρέπει να αποδεχθεί να γίνει Τουρκία”.

“Σε αυτήν την καταστροφική διαδικασία”, πρόσθεσε, “η κυβέρνηση της Λευκωσίας φέρεται να τραβά την υποστήριξη της κυβέρνησης της Αθήνας. Οι καταστροφικές συνέπειες είναι ορατές σε όλο τον ελληνισμό”.

Ο κ. Ιωάννης είπε. “Δεδομένου ότι ο ανώτατος νόμος των Ηνωμένων Εθνών είναι ο Χάρτης του Χάρτη, οι διατάξεις του οποίου είναι δεσμευτικοί για τους υπαλλήλους όλων των κρατών μελών του, φυσικά, των οργάνων του, πιστεύω προσωπικά, το έχω καταδικάσει δημοσίως. Η αλήθεια είναι ότι τόσο η πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα να συμμετάσχει σε αυτό το πενταμελές συνέδριο όσο και η αποδοχή της Κύπρου από τις ελληνικές κυβερνήσεις έγινε στο πλαίσιο διαφόρων παρανομιών “, εξήγησε.

“Ο Γενικός Γραμματέας αγνοεί το γεγονός ότι η Συμφωνία Εγγυήσεων του 1960, η οποία όρισε την Ελλάδα, τη Βρετανία και την Τουρκία ως εγγυητές της τότε νεοσύστατης Κυπριακής Δημοκρατίας, ακυρώθηκε το 1963. ելու να ανατρέψει το κράτος του οποίου η ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα εγγυήθηκαν σε μια ένοπλη και αιματηρή προσπάθεια.

“Και ότι εδώ και 60 χρόνια από τότε, οι δύο πρώην εγγυητικές δυνάμεις συνωμοτούν να ανατρέψουν το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

“Ο Γενικός Γραμματέας τους αγνοεί. Από τη μία πλευρά, η Τουρκία ανέχεται να λέει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εξαφανιστεί, δηλαδή πέθανε, είναι θαμμένος, και από την άλλη πλευρά, ο Γενικός Γραμματέας αναγνωρίζει ότι η Βρετανία υπαγορεύει κάθε συμπεριφορά . ΟΗΕ προς την Κύπρο.

Το χειρότερο από όλα, ο Γενικός Γραμματέας καλεί τις αυτοανακηρυγμένες εξουσίες εγγυητή να αποφασίσουν για τη μοίρα της Κύπρου στο Πεντάγωνο απουσία ενός ενδιαφερόμενου Κράτους, της Κυπριακής Δημοκρατίας, που είναι μέλος των Ηνωμένων Πολιτειών. Έθνη:

Και ούτε ο Γενικός Γραμματέας, ούτε η Κύπρος, ούτε η Ελλάδα ανησυχούν για όλα αυτά.

“Η Ελλάδα αποδέχεται τον τίτλο ανύπαρκτου εγγυητή και θα ενταχθεί στο πενταμελές κόμμα.”

“Ο Γενικός Γραμματέας”, συνέχισε ο κ. Ιωάννης, “αναφέρεται στην Κυπριακή Δημοκρατία σαν να ήταν δύο κοινότητες, οι οποίες σύντομα θα ήταν δύο κράτη, που είχαν ήδη δύο ίσους ηγέτες.

Ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας μετατρέπεται σε γενικό ηγέτη των Ελλήνων, που ταυτίζεται με τον γενικό ηγέτη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο Γενικός Γραμματέας τους αποκαλεί «υπέρτατους», αυτούς τους δύο, καθώς και τρεις ανύπαρκτους εγγυητές : Βρετανία, Τουρκία και Ελλάδα. Η πενταετής θητεία του Γενικού Γραμματέα.

Με αυτόν τον τρόπο, λυπάμαι που λέω ότι ο Γενικός Γραμματέας παραβιάζει την πρώτη αρχή του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, η οποία δηλώνει κατηγορηματικά ότι η οργάνωση βασίζεται στην αρχή της κυριαρχικής ισότητας όλων των μελών της.

Με άλλα λόγια, ο Γενικός Γραμματέας υποβαθμίζει το Κυπριακό από μόνο του, χωρίς αντίρρηση, λόγω της ελληνικής κατοχής της δικοινοτικής διαμάχης από την Ελλάδα.

Δίνει στην Τουρκία αμνηστία για εγκλήματα · ένα παράνομο ψεύτικο κράτος αναγνωρίζεται ως ισότιμο.

“Τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος συμφώνησαν να συμμετάσχουν σε αυτό το τσίρκο στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας, από την Μεγάλη Τρίτη έως την Μεγάλη Πέμπτη.”

Ο κ. Ιωάννης τόνισε ότι «η πενταμελής συμμαχία συγκαλείται από τον Γενικό Γραμματέα βάσει των απαιτήσεων της Τουρκίας για διάλογο μεταξύ των δύο χωρών ή μιας διζωνικής δικοινοτικής συνομοσπονδίας, και οι δύο καταλήγουν σε κατάργηση». Ευρωπαϊκό κυρίαρχο κράτος της Κύπρου. “

Με άλλα λόγια, η πρόσκληση παραβιάζει μια σειρά επαναλαμβανόμενων ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών που ζητούν την απόσυρση παράνομων στρατευμάτων, την εκκένωση παράνομων μεταναστών, την επαλήθευση των περιστάσεων των αγνοουμένων, την ασφαλή επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους και παράνομη τουρκική απάτη . – Κράτος և πλήρης σεβασμός της ανεξαρτησίας և εδαφικής ακεραιότητας της κυρίαρχης Κυπριακής Δημοκρατίας.

“Αυτό που λέω είναι μέσω τύπων. Το ίδιο ισχύει και για τους ευρωπαίους εταίρους μας. “

Ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του, ο κ. Ιωάννης προέβλεψε ότι η Τουρκία σκοπεύει να προσαρτήσει ολόκληρη την Κύπρο στην επικράτειά της, η οποία θα επιτευχθεί μέσω περαιτέρω διευθετήσεων, δηλ. Δημογραφικών αλλαγών, οι οποίες θα κάνουν τους Τούρκους την πλειοψηφία της Κύπρου, και αυτά τα πέντε μέρη – έργα.

Source