Πάνω από 70 χιλιάδες άτομα επισκέφθηκαν το Varosha, το οποίο άνοιξε για τους επισκέπτες, σε 2 μήνες – BRTK

Κάποτε γνωστό ως “Παρίσι της Μέσης Ανατολής” και φιλοξένησε τους μισούς τουρίστες που ήρθαν στην Κύπρο πριν από το 1974, το κλειστό τμήμα της Βαρωσάς άνοιξε στους επισκέπτες από τις 8 Οκτωβρίου έως τις 8 Δεκεμβρίου από όλη τη χώρα και από τη Νότια Κύπρο. χίλια άτομα επισκέφτηκαν.

Παρά τις πανδημικές συνθήκες, αυτός ο αριθμός φτάνει έως και 7 χιλιάδες τα σαββατοκύριακα στο κλειστό Varosha, το οποίο φιλοξενεί κατά μέσο όρο 500-1000 επισκέπτες την ημέρα.

Στην περιοχή όπου οι ανθρώπινες φωνές ακούγονται ξανά μετά από 46 χρόνια, υπάρχουν εκείνοι που ταξιδεύουν από περιέργεια, αναζητώντας ίχνη παιδικής ηλικίας, νεολαίας ή ανανεώνοντας τις αναμνήσεις τους.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της Αμμοχώστου mailsmail Arter, όσοι επισκέπτονται το Βαρόσχα, περίπου 3,5 χιλιόμετρα από τα οποία είναι ανοιχτά στους επισκέπτες, συνήθως φεύγουν με χαρά. Φυσικά, η συναισθηματικότητα δεν έχει εμπειρία.

Ο Δήμος Αμμοχώστου προσφέρει κάποιες υπηρεσίες στους επισκέπτες στο Varosha, το οποίο άνοιξε μετά από μια πυρετώδη εργασία.

Με την άσφαλτο των δύο δρόμων και τη διάταξη του πεζοδρομίου, κατασκευάζεται επίσης ποδηλατόδρομο και ενοικιάζονται ποδήλατα για 10 TL για επισκέπτες που δεν θέλουν να περπατήσουν 3,5 χιλιόμετρα.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των επισκεπτών, 8 καντίνες, δύο εκ των οποίων είναι μεγάλα, όλα λειτουργούν από τον δήμο, ιδρύθηκαν στους δρόμους. Επίσης, οι φορητές τουαλέτες τοποθετούνται για βασικές ανάγκες.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η επέτειος της ΤΔΒΚ πραγματοποιήθηκε επειδή γύρισε την περιοχή αμέσως πριν από τις 15 Νοεμβρίου, την Κύπρο με την τουρκική Ένωση Δήμων του Τουρκικού Παγκόσμιου Συλλόγου Δήμων Σύλλογος Επιχειρήσεων για πικνίκ υπό πρωτόκολλο και κατασκευάστηκε παιδική χαρά και ο εξωραϊσμός.

Ο Δήμος Αμμοχώστου συνεχίζει επίσης τα έργα υποδομής του, όπως νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και τηλέφωνο στο Varosha. Οι αστυνομικοί με το “Skooter” επίσης περιπολούν συνεχώς στο δρόμο.

Ο δήμαρχος της Αμμοχώστου mailsmail Arter δήλωσε ότι βρήκε την απόφαση να ανοίξει θετική και αν υπήρχε πρόθεση μεταξύ των ηγετών, πίστευε ότι η λύση του Κυπριακού θα ήταν επίσης επωφελής.

Ο Arter δήλωσε ότι η διαδικασία σχετικά με το Maraş πρέπει να συνεχιστεί και τόνισε ότι τα παιδιά και οι ανθρώπινες φωνές πρέπει να προέρχονται από τα σπίτια για να γίνει μια πόλη πόλη.

Ο δήμαρχος της Αμμοχώστου mailsmail Arter απάντησε στις ερωτήσεις της Τουρκικής Υπηρεσίας Κύπρου (TAK) σχετικά με το Varosha, το οποίο άνοιξε για επίσκεψη.

Σημειώνοντας ότι η οδό Kennedy και η οδό Demokrasi στο Varosha άνοιξαν στους επισκέπτες στις 8 Οκτωβρίου, ο Arter εξήγησε ότι δημιουργήθηκε μια διαδρομή όπου οι άνθρωποι μπορούν να περπατήσουν, συμπεριλαμβανομένων των επισκεπτών από τη Νότια Κύπρο, χωρίς έλεγχο ταυτότητας, κάνοντας έργα δρόμου, πεζοδρομίου και τοπίου.

Υπογραμμίζοντας ότι περισσότεροι από 70 χιλιάδες άνθρωποι επισκέφτηκαν το Maraş σε 2 μήνες σύμφωνα με τις προσδοκίες τους, ο Arter είπε ότι πίστευαν ότι αυτός ο αριθμός θα ήταν πολύ υψηλότερος εάν δεν εμφανιστεί η πανδημία.

ΔΥΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ο Arter είπε: «Βλέπω το άνοιγμα της περιοχής Maraş, το οποίο αποτελεί πρόβλημα για την πόλη μας εδώ και χρόνια, ως άνοιγμα όσον αφορά την ανάπτυξη της πόλης».

Ο Arter δήλωσε ότι άνοιξε το Derinya Public Beach μαζί με το GKK πριν από μερικά χρόνια και δήλωσε ότι στοχεύουν να θέσουν την παραλία δίπλα στο Palm Beach Hotel σε κλειστό Maraş και την παραλία στην αρχή του Deve Port ως 2 δημόσιες παραλίες. Ο Arter ευχήθηκε ότι ο ανοιχτός δρόμος θα προχωρούσε μπροστά και θα ενώθηκε με την παραλία Derinya.

“ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΥΤΥΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ”

Λέγοντας ότι παρατηρεί ότι οι άνθρωποι που επισκέπτονται το Varosha είναι χαρούμενοι και όχι λυπημένοι, ο Arter είπε: «Οι άνθρωποι γίνονται συναισθηματικοί από τη φύση τους και νομίζω ότι αυτό το άνοιγμα θα έχει θετικό αντίκτυπο στη διαδικασία διαπραγματεύσεων της Κύπρου που συνεχίζεται εδώ και χρόνια. Πρέπει να αναπτυχθεί με αυτόν τον τρόπο και να μεταφερθεί σε αυτό το σημείο με επεκτάσεις ».

“ΑΝΟΙΓΜΑ ΕΧΕΙ 3 ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ… Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ”

8 τι συνέβη μετά τις 3 Οκτωβρίου Artery λέγοντας ότι τα πόδια, το πρώτο από αυτά το τουρκοκυπριακό κράτος και η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι πολιτικές αποφάσεις που πολιτικά, να σταματήσει το δεύτερο σκέλος της διαδικασίας και εξέφρασε πώς μια διοικητική κατεύθυνση για το πώς να διαχειριστεί.

Ο Arter είπε: «Η διαδικασία δεν πρέπει να σταματήσει. Διαφορετικά, ανοίξαμε μόνο δύο δρόμους, 3,5 χιλιόμετρα, οι άνθρωποι θα έρθουν, θα έρθουν ξανά, τι θα συμβεί στη συνέχεια; Τα επόμενα βήματα πρέπει να προγραμματιστούν. Θεωρείται και σχεδιάζεται να επιλυθεί με τον τύπο της Επιτροπής Ακίνητης Ιδιοκτησίας, ώστε οι άνθρωποι στο Νότο να φτάσουν στα ακίνητά τους στο Maraş. Αυτή είναι η φόρμουλα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί περισσότερο αυτή τη στιγμή. ” είπε.

“ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ

Υπογραμμίζοντας ότι κανένα ακίνητο δεν αγγίζεται κατά τα εγκαίνια στο Varosha, ο Arter είπε ότι τα πεζοδρόμια διαχωρίζονται από τα ιδιωτικά ακίνητα με λωρίδες και ότι απαγορεύεται επίσης η πρόσβαση σε ιδιωτικά ακίνητα.

Σημειώνοντας ότι το τρίτο σκέλος του έργου είναι η τεχνική πτυχή, ο Arter είπε ότι για να γίνει μια πόλη, είναι απαραίτητο να κάνουμε από άποψη αρχιτεκτονικής, τοπίου και περιβάλλοντος. Σε αυτό το σημείο, ο δήμος έχει πολλή δουλειά.

Ο Arter δήλωσε ότι η αδελφή πόλη Konya Metropolitan Municipality και το TOKI παρείχαν τεχνική βοήθεια σε αυτό το στάδιο.

ΔΗΜΟΣ KONYA ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΤΟΚΙ

Απαντώντας στην κριτική της συμμετοχής του Μητροπολιτικού Δήμου Konya και του TOKI στη διαδικασία, ο Arter είπε: «Ήταν μια συνεργασία μέσω της Τουρκικής Ένωσης Δήμων Κύπρου (KTBB). Η KTBB είναι μέλος της Ένωσης Δήμων του Τουρκικού Κόσμου. Αυτή είναι η συνεργασία των δύο συνδικάτων. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικών Παγκόσμιων Δήμων είναι επίσης ο Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Konya και η Konya είναι επίσης η αδελφή μας πόλη ». Η Τουρκία Artery λέγοντας ότι η βοήθεια του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Αστικοποίησης, ο τουρκικός κόσμος υπογράμμισε και πάλι ότι οποιαδήποτε τέτοια βοήθεια έγινε μέσω της Ένωσης Δήμων.

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ο Arter δήλωσε ότι καθώς οι πρωτοβουλίες συνεχίζονται στο Maraş, τα έργα οδικού δικτύου, νερού και ηλεκτρικού ρεύματος που θα προκύψουν θα πραγματοποιηθούν επίσης από τον Δήμο Αμμοχώστου.

Ο Arter μίλησε με την Kıb-Tek ότι συνδέουν σήμερα ηλεκτρισμό σε ορισμένες περιοχές, σχεδιάζουν γραμμές νερού για τη διανομή νερού, συνεχίζουν εργασίες λυμάτων, κατασκευάζουν δρόμους και ποδήλατα, τοπία και κυλικεία όπου οι άνθρωποι μπορούν να ψωνίσουν για καφέ, νερό και μικρά αντικείμενα λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες τους. Είπε επίσης ότι έχουν καθιερωθεί, έλαβαν προσωρινά μέτρα λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες τουαλέτας τους και εργάστηκαν σε μόνιμα μέτρα.

Δηλώνοντας ότι χρησιμοποίησαν τη μέθοδο ενοικίασης ποδηλάτων επειδή η διαδρομή είναι μεγάλη, η Arter δήλωσε ότι τα ποδήλατα απολυμαίνονται εντός του πεδίου των προφυλάξεων κάθε φορά που τα ποδήλατα αλλάζουν χέρια.

Ο δήμαρχος της Αμμοχώστου Άρτερ εξήγησε ότι ενώ καθαρίζονταν τα υπάρχοντα 3,5 χιλιόμετρα, ριζικές εργασίες καθαρισμού πραγματοποιήθηκαν σε άλλους δρόμους, λαμβάνοντας υπόψη τους πιθανούς δρόμους.

Ο Άρτερ είπε, “Απομακρύνουμε όλους τους κλειστούς δρόμους και τους δρόμους της Βαρωσάς από σκουπίδια, γρασίδι και δέντρα.”

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ MARAŞ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ GAZİMAĞUSA; “

Σχετικά με το τι συνέβαλε το άνοιγμα της κλειστής πόλης Varosha, ο δήμαρχος της Αμμοχώστου mailsmail Arter είπε ότι άνθρωποι από όλη τη χώρα ήρθαν στην περιοχή και ότι οι επισκέψεις είχαν θετική επίδραση στην οικονομική ζωή της πόλης.

Ο Άρτερ είπε: «Οι άνθρωποι πρέπει να ζουν σε μια πόλη. Παρόλο που χιλιάδες άνθρωποι έχουν επισκεφτεί την περιοχή, ο αέρας της νεκρής πόλης δεν έχει εξαφανιστεί. Πρέπει να απαλλαγούμε από τα απόβλητα. Αυτή είναι μια διαδικασία, προγραμματισμός, αμοιβαία συμφωνία. Μιλάμε για την ιδιοκτησία των ιδρυμάτων εδώ. Μιλάμε για την περιουσία των Ελλήνων στο Νότο. Μιλάμε για ιδιοκτησία διεθνών εταιρειών. Επομένως, πρέπει να διατυπωθεί καλά και να προχωρήσει. Ελπίζω ότι δεν θα φράξει ξανά », είπε.

“Ανοίγει το Mara M η λύση;”

Ο mailsmail Arter, ο οποίος υπηρέτησε επίσης ως γραφειοκράτης ενώπιον του δημάρχου, αξιολόγησε επίσης την επίδραση του ανοίγματος του Varosha στην επίλυση του Κυπριακού.

Ο Άρτερ είπε ότι εσείς, ως Κύπριος και Μαγούσος, θέλετε το άνοιγμα του Βαρωσά για να παρακινήσετε μια λύση στην Κύπρο. “Εάν οι δύο πλευρές σκοπεύουν να καταλήξουν σε συμφωνία, υπάρχει διέξοδος. “Αν δεν σκοπεύουν να το κάνουν, θα πάει έτσι για χρόνια”, είπε.

Σημειώνοντας ότι οι κυπριακές διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν το 1968 και συνεχίζονταν για σχεδόν μια ζωή, δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο, είπε ο Arter, “Αυτό πρέπει να παρακινήσει και να ενθαρρύνει τους ηγέτες και των δύο κοινοτήτων.” Μίλησε με τη φόρμα.

Ο Άρτερ είπε ότι εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι τώρα το θέμα της Βαρόσα, θα πρέπει να κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων γράφοντας επίσης τις σχετικές εξελίξεις και είπε, “Εάν δεν προχωρήσουμε σε συμφωνία, θα πρέπει να σκεφτούμε τι θα συμβεί”.

Επισημαίνοντας ότι δεν έχει επιτευχθεί κανένα σημείο λέγοντας «όχι» σε όλα στην Κύπρο, ο Άρτερ συνέχισε τα λόγια του λέγοντας «Η δική μας και η άλλη πλευρά πρέπει επίσης να σκεφτούν,« Τι προσπαθούμε να αφήσουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας »».

“Το άνοιγμα του Mara M είναι μια καλή κίνηση”

Λέγοντας ότι βλέπει το άνοιγμα του κλειστού Varosha ως θετική κίνηση, είπε ο Arter, περιμένω και οι δύο ηγέτες να το μεταφέρουν σε ένα θετικό σημείο προς μια λύση στο τραπέζι όπου συζητούνται οι κυπριακές διαπραγματεύσεις.

Ο Arter πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή για τη σύζευξη, αν και με την πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται ότι ήταν αργά για να ανοίξει ο Maraş 46 χρόνια αργότερα.

Source