Πάνω από 70.000 επισκέφθηκαν το Βάρο – “Ήταν … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι από τα κατεχόμενα εδάφη επισκέφτηκαν την πολιορκημένη πόλη του Βάρου, η οποία άνοιξε από τις 8 Οκτωβρίου έως τις 8 Δεκεμβρίου. 500-1000 άτομα επισκέπτονται καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα ο αριθμός τους φτάνει τους 7000.

Σύμφωνα με το GTP, η Yeni Duzen γράφει σήμερα ότι ο κ. Arter δήλωσε ότι μαζί με τα πεζοδρόμια, όσοι δεν θέλουν να περπατήσουν μπορούν να οδηγήσουν πάνω από 3,5 χιλιόμετρα, ενώ υπάρχουν οκτώ φορητές τουαλέτες κυλικείων.

Σύμφωνα με τον κ. Arter, ο «δήμος» συνεχίζει να εργάζεται σε έργα υποδομής όπως νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και τηλέφωνα, ενώ η «αστυνομία» σε σκούτερ παρακολουθεί συνεχώς την περιοχή. Επέμεινε ότι η απόφαση για άνοιγμα του Βάρου ήταν θετική, “εάν η θέληση των ηγετών, μπορεί να είναι χρήσιμη για τη διευθέτηση του Κυπριακού.” Το άνοιγμα είναι ένα θετικό βήμα, είπε, αλλά δεν είναι αρκετό. “Οι φωνές παιδιών και ανθρώπων που έρχονται από σπίτια πρέπει να ακουστούν”, είπε.

Σκοπεύει να ανοίξει δύο παραλίες μπροστά στο κοινό, μία δίπλα στο Palm Beach Hotel και η άλλη δίπλα σε αυτό που οι Τούρκοι αποκαλούν Port Deve.

Τα 600 ποδήλατα που προσφέρονται για χρήση στο Βαρόσι απολυμάνθηκαν μετά την αύξηση των περιστατικών στα κατεχόμενα εδάφη, ενώ απολυμάνθηκαν μετά από κάθε χρήση, σύμφωνα με δήλωση του «δήμου» της Αμμοχώστου, η οποία πρόσθεσε ότι δύο ώρες χρήσης κοστίζουν 10 10. Τουρκία (TL) և Αυτό το ποσό μπορεί να πληρωθεί μόνο με πιστωτική κάρτα

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ δήλωσε σε χθεσινή δήλωση ότι το άνοιγμα μιας κλειστής πόλης στο Κυπριακό θα «ξεπεράσει το συνηθισμένο» – ένα πιθανό βήμα για το μέλλον της «χώρας».

Η περιοχή θα μετατραπεί από στρατιωτική σε μη στρατιωτική ζώνη, πρόσθεσε. “Το άνοιγμα του Βάρου ήταν πολύ καλό, έβαλε σφραγίδα το 2020. Καταγράφηκε ως πιθανό βήμα με την υποστήριξη της Τουρκίας το 2020. “Τώρα μπορούμε να δούμε τον Βάρο ως ανοιχτό χώρο.”

Σημειώνεται ότι όταν ο Τούρκος αντιπρόεδρος Fuat Oktay μίλησε στο Βαρόσι σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τρία μέλη των “συμπροέδρων” που επισκέφτηκαν την Άγκυρα την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι η διαδικασία έναρξης συνεχίζεται, τώρα η παραλία και η λεωφόρος είναι ανοιχτές. Δημοκρατία, ενώ θα υπάρξουν νέες εξελίξεις στο εγγύς μέλλον.

Source