Πάσχα με ανοιχτές εκκλησίες և “Ο Χριστός έχει αναστηθεί” το βράδυ της 21ης ​​Ελλάδας

Αυστηρά μέτρα με αποστάσεις և αυτο-εξέταση. Όλα τα ελληνικά σενάρια. Συνάντηση της Μόνιμης Ιεράς Συνόδου

Μεγάλο Πάσχα με ανοιχτές εκκλησίες, υποχρεωτική αυτοεξέταση για ιερείς, πετσέτες, μοναχές, ανάσταση νωρίτερα, την περίοδο από 9 έως 10 το βράδυ, γύρω από την εκκλησία του Αγίου. , γιατί το Πάσχα είναι συνυφασμένο με τη θρησκευτική διάθεση των ανθρώπων. “Βρήκαμε μια λύση για να ξεκαθαρίσουμε ώστε να μην ενοχλήσουμε τα πράγματα”, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών.

Η συμφωνία μεταξύ της εκκλησίας και του κράτους υπεγράφη χθες κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Αρχιεπισκόπου Γερονικού με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ σήμερα η Μόνιμη Ιερή Σύνοδος συγκαλείται αύριο για να γιορτάσει το Πάσχα, σε επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας. Οι άνθρωποι μέσα στους μεγάλους ναούς πρέπει να είναι 100 άτομα, καθώς πρέπει να χρησιμοποιεί την αναλογία ενός πιστού προς 15 τετραγωνικά μέτρα. Προτρέπει επίσης να επιτρέψει τη «χρήση» των αυλών του ναού για την αποφυγή επικίνδυνου συνωστισμού.

Λεπτομέρειες σχετικά με τη λειτουργία των ναών θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες στην Επιτροπή Λοιμωδών Νοσημάτων, η οποία θα προτείνει στην κυβέρνηση την έκδοση κατάλληλης JMC, η οποία θα παρέχει έναν ορισμένο αριθμό ατόμων που επισκέπτονται τους ναούς.

Κ. Μητσοτάκης և Ο Αρχιεπίσκοπος χθες σε μια πολύ καλή ατμόσφαιρα συζήτησε την τελετή έναρξης της έκθεσης ιωβηλαίου του Κοινοβουλίου για 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, την περίοδο της χρήσης των Αγίων Ναών του Πάσχα και τους εξωτερικούς χώρους τους, σύμφωνα με όλα μέσα υγιεινής.

Μετά την εκδήλωση, απαντώντας στους δημοσιογράφους σχετικά με το περιεχόμενο της συνομιλίας με τον πρωθυπουργό σχετικά με τη λειτουργία των εκκλησιών κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, είπε ο Αρχιεπίσκοπος. , Περισσότερη ελευθερία. “Αλλά δεν πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να πάμε στα χωριά μας μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή.”
և λέγοντας ότι St. Η πορεία του συνθέτη θα πραγματοποιηθεί γύρω από τους Ιερούς Ναούς.

“Το ζήτημα δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε (στο χωριό), αλλά δεν μας αφήνουν. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι των νησιών φοβούνται να εισβάλουν εκεί, ώστε να μην έχουν μεγαλύτερη κίνηση του κοροναϊού. “Ας είμαστε υπομονετικοί, πιστεύω ότι ο Μάιος θα είναι καλύτερος”, πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Jerome.

Ωστόσο, σύμφωνα με το υπό συζήτηση σχέδιο, η έμφαση θα δοθεί στα εξωτερικά των ναών για να αποφευχθούν τα πλήθη, γι ‘αυτό ο Επιτάφιος επιτρέπεται στις αυλές του ναού όπου θα πραγματοποιηθεί η Ανάσταση, αλλά πριν τα μεσάνυχτα έχουμε συνηθίσει.

Σύμφωνα με τους εκκλησιαστικούς κύκλους, σε πολλά χωριά της πολιτείας όπου δεν υπάρχουν αρκετοί πάστορες, πολλοί ιερείς αναστήθηκαν σε περισσότερες εκκλησίες, αναστήθηκαν νωρίτερα. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο μέγιστος αριθμός ατόμων θα είναι 80-100 άτομα που ζητούν DIS, ενώ, φυσικά, το ενδιαφέρον θα ισχύει ανάλογα με το τετραγωνικό μέτρο, πιθανότατα ένας πιστός στους 20 πιστούς.

Το Σάββατο του Mazaros և 25 πιστοί ανά JMC απελευθερώθηκαν για τους φτωχούς την Κυριακή. և συνολικά έως και 20 πιστοί, ενώ ο DIS ζήτησε 15 τετραγωνικά μέτρα. և σε ναούς և σε ναούς συνολικά έως 100 άτομα.

Το χριστουγεννιάτικο όριο ήταν 50 άτομα, ένας αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί, και τώρα ένας μεγάλος αριθμός πιστών άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source