Πάσχα με μάσκες և στις εκκλησίες σε απόσταση. Σπάστε τα αρνητικά ρεκόρ το ένα μετά το άλλο

Η επιδημιολογική εικόνα αναθεωρήθηκε στη σκιά ενός αρνητικού ρεκόρ σε 24 ώρες – περισσότερες από 900 περιπτώσεις. Χωρίς επιδείνωση, χωρίς αποδυνάμωση, λέει η κυβέρνηση. Σκέψεις επιδημιολόγων για μικρές διακοπές – Τι λένε οι επαγγελματίες για την παρακολούθηση և Πασχαλινά επιθέματα – Νοσοκομεία στα σύνορα

Κατεβάστε το ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CYPRUS IM ΕΔΩ για Android Android և ΕΔΩ για iOS

Τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας συμμετείχαν σε νέα συνάντηση την Τρίτη το απόγευμα, υπό τη σκιά μιας ταχείας αύξησης των περιπτώσεων, υπό τη σκιά μιας σημαντικής αύξησης του αριθμού των ασθενών σε δημόσια νοσοκομεία.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Τρίτη τις περισσότερες περιπτώσεις μέχρι στιγμής. 941 νέες περιπτώσεις κωδότωσης, 277 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση από τους 68 σε θετική κατάσταση αυξήθηκαν σημαντικά στο 1,66%. Επιδημιολογικά δεδομένα προειδοποίησης για την πορεία του ιού.

Κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας τηλεδιάσκεψης επιστημόνων, η επιδημιολογική εικόνα εξετάστηκε από ειδικούς, εκφράζοντας τη βαθιά ανησυχία τους τόσο για τις καθημερινές αρνητικές συνέπειες των περιστατικών όσο και για την εισαγωγή νοσοκομείων «ασφυξίας».

Όπως αναφέρεται στην χθεσινή έκθεση Κύπρος Φορές: Ασθενοφόρα παρατάσσονται έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού υπό ασφυκτική πίεση για τη μεταφορά ασθενών με πονόλαιμο.

Όσον αφορά τις συστάσεις που έγιναν, οι εμπειρογνώμονες προτιμούν να παρατείνουν τα υφιστάμενα μέτρα για άλλες 15 ημέρες, όπως δήλωσε η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις για την εκκλησία, αποκλείοντας το ενδεχόμενο αύξησης του αριθμού των πιστών μέσα στους ναούς.

Πώς να εκτελέσετε μια εκκλησιαστική υπηρεσία;

Η πηγή της επιδημιολογικής ομάδας είπε για αυτό Κύπρος Φορές: ότι η εκκλησιολογία είναι κάτι που ήταν στην ημερήσια διάταξη πριν από λίγες ημέρες և προωθείται επειδή γίνεται με αυστηρά μέσα προστασίας.

  • Χρήση της μάσκας μέσα στην εκκλησία
  • Ο μέγιστος αριθμός ατόμων είναι 50 άτομα
  • Κρατήστε τους ανθρώπους μακριά στην αυλή
  • Χωρίς αγκαλιές και φιλιά

Τώρα, όσον αφορά τα οικογενειακά τραπέζια, η πρόταση είναι να γίνονται μόνο με άτομα που μένουν στο ίδιο σπίτι ή με μέγιστο αριθμό ατόμων που δεν ξεπερνούν τα δέκα άτομα. Ωστόσο, οι ειδικοί προτείνουν μια μικρή ανάπαυση μόνο για τη μεταφορά των πολιτών Πάσχα το πρόγραμμα για το Πάσχα և Κυριακή.

Με αριθμό ρεκόρ “Black Tuesday” θήκες. Άγχος… αλλά παράταση των γεγονότων

Η «Μαύρη» Τρίτη περιγράφεται ως χθες με 941 περιπτώσεις.

“Αυτά είναι πραγματικά τα μεγαλύτερα περιστατικά που είχαμε στην Κύπρο σε μια μέρα. “Κάθε μέρα, με αυξανόμενο ρυθμό, ο αριθμός των περιπτώσεων αναμένεται να ξεπεράσει τα 900”, δήλωσε ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, Καθηγητής Μικροβιολογίας / Μοριακής ιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Είπε ότι η κατάσταση ήταν ανησυχητική, καθώς κάθε περίπτωση έδειξε περίπου δέκα επαφές. “Ακόμα κι αν δύο επαφές βγαίνουν θετικές από κάθε μία, μιλάμε για αρκετά μεγάλους αριθμούς”, είπε. Ερωτηθείς εάν η κατάσταση θα επιδεινωθεί, ο καθηγητής είπε ότι θα μπορούσαμε να «χτυπήσουμε» χίλιες περιπτώσεις.

Η κυβέρνηση διευκρίνισε τη θέση της. Κανένα μέτρο ή χαλάρωση

Χωρίς χαλάρωση, αλλά χωρίς αυστηρότερα μέτρα, η κυβέρνηση είπε χθες μέσω του εκπροσώπου του Κυριάκου Κούσιου, εξηγώντας ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη Πέμπτη στο Συμβούλιο Υπουργών.

Ωστόσο, σε μια δήλωση της κρατικής τηλεόρασης, ο αρχιεπίσκοπος της εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος Βόσκεμπεραν, κάλεσε τους πιστούς να λάβουν όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις κατά των κροκοδείλων.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι οι υπηρεσίες την ημέρα του Πάσχα θα εκτελούνται κανονικά, χωρίς να αλλάζει η ώρα έναρξης, αλλά είναι πιθανό ότι θα είναι μικρότερες.

Source