Πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ Β της Αγγλίας

Σε δήλωση του Buckingham Palace, αναφέρεται ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε στο Κάστρο του Windsor

Ο πρίγκιπας Φίλιππος υποβλήθηκε σε θεραπεία στο Νοσοκομείο King Edward 7 στις 16 Φεβρουαρίου.

Μοιράστηκε ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος ανακοινώθηκε ότι η ασθένειά του δεν σχετίζεται με τον νέο τύπο κοροναϊού (Kovid-19), θα έμενε στο νοσοκομείο για λίγες ημέρες και θα υποβληθεί σε θεραπεία λοίμωξης.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος απολύθηκε μετά από εγχείρηση καρδιάς, αλλά μετά από λίγο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο King Edward 7 και η θεραπεία του ολοκληρώθηκε στις 16 Μαρτίου μετά τη θεραπεία του για 28 ημέρες.

Η ζωή του πρίγκιπα Φίλιππου

Ο Φίλιππος, που ήρθε στον κόσμο στις 10 Ιουνίου 1921, έλαβε τον τίτλο του Πρίγκιπα της Δανίας και της Ελλάδας κατά τη γέννησή του.

Αν και γεννήθηκε στην Ελλάδα, εξορίστηκε με την οικογένειά του μετά την επανάσταση όταν ήταν μόλις μωρό.

έμβλημα69

Μετά την προπόνηση στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Αγγλία, εντάχθηκε στο Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό το 1939 σε ηλικία 18 ετών.

Ο Φίλιππος γνώρισε την Πριγκίπισσα Ελισάβετ, τώρα Βασίλισσα, το 1934. Ο Φίλιππος, που το είδε στους στόλους της Μεσογείου και του Ειρηνικού κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, επετράπη να παντρευτεί την Πριγκίπισσα Ελισάβετ μετά τον πόλεμο.

Έχοντας παραιτηθεί από τον τίτλο του πρίγκιπα της Δανίας και της Ελλάδας πριν από την τελετή αρραβώνων το 1947, ο Φίλιππος έγινε Βρετανός πολίτης και πήρε το Μουντάμπτεν, το επώνυμο της μητέρας και του παππού του. Οι δύο παντρεύτηκαν στις 20 Νοεμβρίου 1947.

Λίγο πριν από το γάμο, του δόθηκε ο τίτλος του Δούκα του Εδιμβούργου, του Earl of Merioneth και του Βαρόνου του Greenwich από τον Βασιλιά George George VI. Ενώ η Ελισάβετ έγινε βασίλισσα το 1952, ο Φίλιππος εγκατέλειψε το στρατό, όπου έφτασε στο αξίωμα του διοικητή και έλαβε τον τίτλο του Βρετανού πρίγκιπα το 1957.

Το ζευγάρι είχε 4 παιδιά με το όνομα Charles, Anne, Andrew και Edward. Ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος δεν άφησε τη Βασίλισσα Ελισάβετ μόνη κατά τη διάρκεια σχεδόν 69 ετών θητείας της στο θρόνο, βρέθηκε οπουδήποτε πήγε η βασίλισσα.

Με τον παραδοσιακό του να αγωνίζεται να καταλάβει τον αμφισβήτηση του ρόλου των βασιλικών οικογενειών στην Ευρώπη, ο πρίγκιπας Φίλιππος έγινε, για τους περισσότερους Βρετανούς, μια αρχαία φιγούρα στην οποία η βασιλική οικογένεια ήταν αναμφισβήτητα σεβαστή.

Παρόλα αυτά, οι δημόσιες υπηρεσίες εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα. Ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος είναι προστάτης ή πρόεδρος περισσότερων από 800 φιλανθρωπικών οργανώσεων και ιδρυμάτων, έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην επιστήμη, την τεχνολογία και τη διατήρηση της άγριας ζωής.

Source