Πέντε Κύπριες γυναίκες αναφέρουν σεξουαλική παρενόχληση

Το πρώτο βήμα έγινε από τη Σόφια Μπεκατόρου, και μετά ο Δούκας γύρισε το βλέμμα του στη σκηνή «τότε», η τσάντα του Αιόλου τελικά άνοιξε. Μέρα με τη μέρα βλέπουμε όλο και περισσότερες ανακαλύψεις με εγκληματίες, οι οποίοι μέχρι πρόσφατα ήταν στο μυαλό μας ήρωες-θύματα που δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Το κίνημα # I, παρόλο που ξεκίνησε στην Αμερική το 2006 և μεγάλωσε το 2015 στην περίπτωση του Harvey Weinstein, έφτασε τελικά στην Ελλάδα και λίγες μέρες αργότερα στην Κύπρο, φαίνεται ότι θα αλλάξει την κοινωνία μας για πάντα. Όπως έγινε γνωστό, 6 καταγγελίες σεξουαλικής βίας έχουν φτάσει στην αστυνομία τις τελευταίες ημέρες και 7 γυναίκες από το χώρο ψυχαγωγίας αποφάσισαν να μιλήσουν για τη δική τους εμπειρία. Δείτε τι έχει αποκαλυφθεί τις τελευταίες ημέρες για τον θεατρικό χώρο του νησιού μας.

Ανδρούλα Κάφα: Ο μουσικός Ανδρούλα Κάφα περιγράφει τη δίωξή του στο θέατρο από μικρή ηλικία μέσω ενός μεγάλου κειμένου στον προσωπικό του λογαριασμό κοινωνικών μέσων. Συγκεκριμένα, έγραψε σε μια ανάρτηση στο Facebook. Στο γυμνάσιο, ένας από τους φίλους μου προσπάθησε να με στραγγαλίσει. Προσπάθησε να με μείνει έγκυος. Έβαζε συνεχώς τους jays σε εξευτελιστικές καταστάσεις, κάτι που οι jays τον σταμάτησαν. Ήμουν συγκλονισμένος, ανίκανος να ξεφύγω, κατάθλιψη. Ήμουν ένα άτακτο άτομο και ήξερα τι να κάνω. Επισκέφτηκα ένα μοναστήρι για «πνευματική» βοήθεια. Βρέθηκα στο δωμάτιο ενός μοναχού. Άνοιξα την ψυχή μου και του ζήτησα βοήθεια. Μου είπε να σηκωθώ και να τον αγκαλιάσω για να νιώσω καλύτερα. Με εισήγαγαν. Η αγκαλιά έγινε αμέσως μια χούφτα jay που θα μπορούσε να με συντρίψει. Αναστέναξα και έφυγα.

Πριν από τη συμμετοχή μου στη θεατρική μου δουλειά, το αφεντικό μου ήταν ένας σχετικά γνωστός κύριος του οποίου η συμπεριφορά απέναντι στον σύντροφό του ήταν γνωστή. Κάθε φορά που ξυλοκοπήθηκε, μου έβγαινε τόσο ομαλά που ήθελα να ανοίξει η χώρα για να με καταπιεί. Συνήθιζε να μου στείλει μήνυμα κειμένου για περισσότερες από έντεκα ώρες για να με πάει στα ταξί. Επέμεινε ότι πληρώνω περισσότερα από όσα είχαμε συμφωνήσει γιατί “δεν ξέρεις ποτέ.” Επρόκειτο να πάω στη δουλειά, aba jai, βλέπω το πρόσωπο μπροστά μου, ή abba jai τυχαία jai, τον βρίσκω μόνο. Τον είδα να τρέχει προς τα κορίτσια σε μέρη που δεν πρέπει να κάνουν, μπροστά από τον jay jjj, ο jay κανείς δεν το βρίσκει αξιόλογο. Πρόσφατα συνάντησα ένα κορίτσι που μου είπε ότι τη συνάντησαν λίγες μέρες πριν από τη δουλειά και της είπαν να μας γνωρίσουν μόνοι το βράδυ για να «γνωρίσουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον». Αυτά τα ούλα ξέρουμε τα ούλα, είναι φτιαγμένα μπροστά στα μάτια μας, κανείς δεν φωνάζει τίποτα. Γιατί; Γιατί τους αφήνουμε να κάνουν ό, τι θέλουν; Πόσο φτάνει αυτό; Πώς ξέρετε τι άλλο μπορούν να κάνουν ή τι έχουν ήδη κάνει;

Προφανώς, αυτές οι ερωτήσεις δεν απευθύνονται στις γυναίκες που αποτελούν αντικείμενο αυτής της βίας. Είναι δική μας δουλειά να ανακαλύψουμε τι είναι αυτό και να το επιτύχουμε. Σε τελική ανάλυση, το πρόβλημα είναι θεσμικό.

Ωστόσο, το περιβάλλον παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση αυτού του πολιτισμού. Έτσι, για όσους από εσάς ξέρετε τι να κάνετε με τίποτα, ήρθε η ώρα να την πετάξετε και να προχωρήσετε. Την επόμενη φορά που θα δείτε ακόμη και ένα ίχνος δίωξης ή κακής συμπεριφοράς, ρωτήστε. Μας ρωτάτε αν είμαστε εντάξει, μας βοηθάτε να παραπονιόμαστε αντί να γυρίζετε ή να υπερασπίζετε τα συμφέροντά σας Ο κόμβος έφτασε στο μπικουτί, οι οποίοι είναι σιωπηλοί σε συνενοχή.

Να γνωρίζετε ότι αυτή η συμπεριφορά που περιέγραψα δεν είναι καθόλου ακραία. Γυναίκες που είναι φυσιολογικές για εμάς. Αυτά τα ούλα κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο, όπως jays, στα δεξιά τους να μας συμπεριφέρονται έτσι. Μας κάνουν να θέλουμε να συνεχίσουν οι jays χωρίς καν να συνειδητοποιήσουν ότι μια μέρα μπορεί να έχουν επιπτώσεις.

Έχει σημασία τόσο που δεν θα ανοίξουμε ποτέ το στόμα μας.

Άρα είναι λάθος.

Επεξεργασία. Λαμβάνω μηνύματα από ορισμένα κορίτσια με παρόμοιες εμπειρίες που σκέφτονται να μιλήσουν. Σας ευχαριστώ για το θάρρος και την εμπιστοσύνη σας. Γνωρίστε ότι όσο πιο προστατευμένοι είμαστε, τόσο πιο δύσκολο είναι να αμφισβητούμε τον εαυτό μας (αυτό ισχύει για τον jay γενικά, αλλά για τον jay όταν πρόκειται για επίσημα παράπονα). Μη διστάσετε να μου στείλετε ένα μήνυμα. Μπορούμε να το κάνουμε. “

Περιεχόμενα αργά. Σεξουαλική βία / παρενόχληση Ένας από τους συμμαθητές μου στο λύκειο προσπάθησε να με στραγγαλίσει. …

Δημοσιεύθηκε από την Ανδρούλα Κάφα το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Κρίστιανα Αρτέμιου. Η Christiana Artemiu έκανε μια αποκάλυψη για το ερωτικό πρωινό στο FM 100.7, το οποίο συγκλόνισε όλους. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τον Τάσσο Τρίφωνα, η ηθοποιός είπε χαρακτηριστικά. “Μου υπέστησαν σεξουαλική επίθεση. Ευτυχώς, χρειάστηκε λίγος χρόνος, ήμουν 24-25 ετών … Όταν μπαίνετε για πρώτη φορά στο θέατρο, φοβάστε να μείνετε. .. Υπήρχαν ακόμη “πριν από το φλερτ … αλλά τη στιγμή της παράστασης, ενώ περίμενα να βγω στο κουιντέτο, ήρθε μετά από εμένα”, με πήρε, έβαλε το χέρι του στη φούστα μου Άρχισα να τρέμει “

https://www.youtube.com/watch?v=reZP0JWE6zs:

Μαρία Χριστοδούλου. Αφού άκουσε την εμπειρία των συναδέλφων της, η Μαρία Χριστοδούλου αποφάσισε να μιλήσει για τη δική της εμπειρία μέσω μιας από τις δημοσιεύσεις της. “Είδα πολλά, δέχτηκα περισσότερα, και είσαι σιωπηλός, σιωπηλός, γιατί φοβάσαι; Γιατί ο θαυμασμός είναι μεγαλύτερος ώστε να μην βλάπτονται οι άλλοι, έτσι ώστε να μην βλάπτεται το ίδιο το θέατρο; […] Ο μόνος λόγος για να γράψω είναι αυτό που πραγματικά κάνει η ηθική και σοκαρισμένος και δίκαιος σε μερικούς φίλους στο fb, αν και ξέχασα, η στάση τους με έκανε να θυμάμαι …. Θυμηθείτε γιατί δεν μπορώ να πάω στη σκηνή γιατί πηγαίνω στο θέατρο καρδιακή προσβολή …… Επειδή υπήρχαν στιγμές που είχα μια καλή στιγμή, όταν η Camarini ήταν γεμάτη γέλια και αγάπη, αλλά, δυστυχώς, οι κραυγές της Camarini, “απόψεις”, στρατόπεδα και χέρια και κοστούμια ήταν περισσότερο … ” , Περιέγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Η κυρίαρχη “ιεραρχία” στο θέατρο της Κύπρου είναι σεξουαλική-ψυχολογική …

Δημοσιεύτηκε από τη Μαρία Χριστοδούλου την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Eliana Arabi. Η κυπριακή ηθοποιός Iliana Arabi, η οποία πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική εκπομπή “Tattoo”, μίλησε στην εκπομπή “Ella Hamogela” στη Σίσσι Χρήστου και αποκάλυψε ότι σε ηλικία 17 ετών δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από έναν πολύ διάσημο Έλληνα κωμικό.

Η ηθοποιός, που κατάγεται από τη Λεμεσό, εξηγεί ότι στην περίπτωσή της δεν είναι ένα από τα ονόματα που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες. Μεταξύ άλλων, είπε η ηθοποιός. “Ο λόγος που αποφάσισα να μιλήσω για αυτόν τον ηθοποιό τώρα είναι επειδή είδα ότι υποστηρίζει τις γυναίκες που γνωρίζουν τι έχει κάνει σε μένα. Ήμουν οργισμένος να πω ότι ήξερε ό, τι συνέβαινε στην περιοχή μας. Αλλά ξέρω τι μου έκανε. Μιλώ για έναν πολύ διάσημο κωμικό που ήταν δάσκαλος της θεατρικής σχολής μου. Ήρθα στην Ελλάδα για να σπουδάσω σε ηλικία 17,5 ετών και μετά από λίγο άρχισε να φλερτάρει μαζί μου, αλλά στην αρχή ήταν πολύ επιφυλακτικός. Τότε άρχισε να είναι ευγενικός σε μένα, ήμουν εντελώς αρνητικός, μέχρι που μια μέρα με τηλεφώνησε στις 10 το πρωί, ήταν ικανοποιημένος στο τηλέφωνο, μου μίλησε πολύ αγενής, μου ζήτησε να έλα μαζί του. Είπα ότι τον είχα ως πατέρα μου, τα πόδια μου ακρωτηριάστηκαν. Ήμουν ένα αθώο κοριτσάκι από το νησί, 17 ετών. Είχα ένα είδωλο, և όταν συνέβη, σοκαρίστηκα. Ήταν ένας από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς. Είπα στους γονείς μου ότι δεν ήθελα να πέσω. Έμαθα ότι αυτή η κατάσταση συνεχίζεται και με άλλα κορίτσια. ” Ο ηθοποιός, ωστόσο, επέμεινε ότι ό, τι έκανε έγινε από αγάπη.

https://www.youtube.com/watch?v=3dq6eLj7AK4:

Άντρι Ελευθερίου: Πολλά περιστατικά που σχετίζονται με τη σκηνή του Μαΐου θα μπορούσαν να έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα, αλλά ξεκίνησε στο νησί μας με τον Άντρι Ελευθερίου, αν και συνηθίζει να μιλάει για το πώς ένιωθε ως αθλητής, αλλά το έκανε τώρα, τη στιγμή που το κοινό ήταν έτοιμο για να ακούσω. Συγκεκριμένα, στις 21 Ιανουαρίου, ο Αντρίν ανέφερε στην Αστυνομία τη σεξουαλική του επίθεση από ένα πρώην μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Κύπρου σε δύο περιπτώσεις. Ωστόσο, ο εν λόγω πράκτορας ανακρίθηκε στις 9 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του “24news”, αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον του. Στην πραγματικότητα, έκανε τους ισχυρισμούς του στην υπόθεση, οι οποίοι αναμένεται να διερευνηθούν από τις αρχές.

Πηγή: Πρέπει

,Source