Πέρδιος. Πότε θα είναι “ευκολότερο” να πάνε στο εξωτερικό; (Vid)

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Τουρισμού Σάββας Παρδίου μίλησε το απόγευμα για τα σχέδια της Κύπρου στον τομέα του τουρισμού, καθώς και για τις αξιολογήσεις της επιστροφής στην ομαλοποίηση των ταξιδιών.

Αρχικά δήλωσε ότι “τα ταξιδιωτικά γραφεία του Υπουργείου δεν θέλουν να βάλουν όλες τις ελπίδες τους στο εμβόλιο, το οποίο κανείς δεν ξέρει πόσα άτομα θα πάρουν, σε λίγους μήνες ο πληθυσμός θα εμβολιαστεί τελικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι προσπάθειες του Υπουργείου Εξωτερικών ξεκίνησαν πριν από πολλούς μήνες για να πάρουν μια απόφαση για την ταξινόμηση των χωρών – τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να δοκιμαστεί η Κύπρος. Σύμφωνα με τους τουρίστες του Tour, το εμβόλιο δημιουργεί πραγματικά μια νέα διάθεση για ταξίδια, αλλά δεν είναι όλα χρήματα. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα επηρεάσουν, εξίσου ή ακόμα πιο σημαντικό, πώς θα επιτραπεί σε κάποιον να έρθει στη χώρα μας. “

Εξήγησε ότι δεν είχε ενημερωθεί εάν κάποιος με πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορούσε να έρθει στην Κύπρο πιο εύκολα.

Στο ερώτημα αν μπορούμε να μείνουμε χωρίς τουρίστες για ένα ακόμη έτος, απάντησε. Απλώς μας γνώρισε τότε. Οι προσπάθειές μας ξεκίνησαν πριν από πολλούς μήνες և το πρόγραμμά μας είναι παρόμοιο με το πρόγραμμα άλλων ετών և όσον αφορά την επικοινωνία με συνεργάτες στο εξωτερικό. Έχουμε ενημερώσει τα νέα δεδομένα ταξινόμησης σχετικά με τον τρόπο εισόδου στη χώρα, ώστε να μπορούν να σκεφτούν το πρόγραμμα του επόμενου έτους, το οποίο θα ανακοινώσουν στα τέλη Ιανουαρίου. “

Σύμφωνα με τον κ. Πέρδιο, το διαφορετικό φέτος είναι ότι θα είναι η μεγαλύτερη ψηφιακή καμπάνια που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ, καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να λάβουμε το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε σε τόσους πιθανούς επισκέπτες.

Απαντώντας στις επιλογές για Κύπριους που θέλουν να ταξιδέψουν, είπε ότι τώρα καμία χώρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλές μέρος. “Η ασφάλεια δεν είναι προϊόν.” Εξήγησε ότι ως Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν την έννοια ενός ασφαλούς καταφυγίου στη διαφήμιση, γιατί δεν είναι αυτό που σε ξεχωρίζει από τους άλλους. Όσον αφορά τις επιλογές, απάντησε ότι «η απόφαση του Υπουργού, μέσω της οποίας παρέχεται σταθερότητα σε 56 ξένες χώρες, ώστε να το γνωρίζουν από 1ότι: Από τον Μάρτιο, οι πτήσεις προς την Κύπρο δεν θα απαγορευτούν ή δεν θα τεθούν σε καραντίνα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα είναι θετικά όταν φτάνουν στην Κύπρο. Αυτή η απόφαση μας βοηθά να πούμε το αντίθετο, և μπορούμε να μιλήσουμε με τα αρμόδια υπουργεία αυτών των χωρών, οι οποίες είναι επίσης χώρες που ενδιαφέρονται επίσης για τον τουρισμό և Η Κύπρος είναι συνηθισμένη στα ταξίδια. Σε αυτήν την περίπτωση, το εμβόλιο θα παίξει επίσης ρόλο. “

Δες το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=DS3CUn1qnC0:

Βυθιστείτε στα τουριστικά έσοδα τον Οκτώβριο: δέκα μήνες

Τον Οκτώβριο, η ετήσια μείωση των τουριστικών εσόδων – 74,1% – καταγράφηκε σε ετήσια βάση, ενώ η μείωση τους πρώτους δέκα μήνες του έτους ήταν 85,1%, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Στατιστική Υπηρεσία, τα έσοδα από τον τουρισμό τον Οκτώβριο του 2020 ανήλθαν σε 77,4 εκατομμύρια ευρώ, σε σύγκριση με 299,4 εκατομμύρια ευρώ τον ίδιο μήνα πέρυσι, σημειώνοντας μείωση 74,1%.

Τα έσοδα από τον τουρισμό για την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2020 εκτιμάται σε 376,3 εκατομμύρια ευρώ, σε σύγκριση με 2.533,4 εκατομμύρια ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019, σημειώνοντας μείωση 85,1%.

Οι κατά κεφαλή δαπάνες 9 τουριστών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο του 2020, καταγράφηκαν στο 11,9%, που ανέρχονταν σε 767,66 ευρώ, σε σύγκριση με 685,82 ευρώ τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Ταυτόχρονα, οι ημερήσιες τουριστικές δαπάνες κατά κεφαλή τον Οκτώβριο 2020 μειώθηκαν κατά 12,6% (από 77,06 ευρώ σε 67,34 ευρώ) σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019 και η μέση διαμονή αυξήθηκε κατά 28,1%.

Η Στατιστική Υπηρεσία σημειώνει ότι απαγορεύεται η είσοδος σε διάφορες κατηγορίες ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των τουριστών, στη Δημοκρατία της Αρμενίας, μετά από μέτρα που έλαβε η Κυπριακή Κυβέρνηση για την πρόληψη της εξάπλωσης της επιδημίας των κορωνών (COVID-19). 2020 από τις 15 Μαρτίου έως τις 8 Ιουνίου.

“Έκτοτε, τα μέτρα έχουν καταργηθεί. Ժամ Η άφιξη από συγκεκριμένες χώρες επιτρέπεται σύμφωνα με την ταξινόμηση του Υπουργείου Υγείας των χωρών βάσει της επιδημιολογικής αξιολόγησης κινδύνου”, ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

FSF-MED. Ο εμβολιασμός πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στον τομέα των αερομεταφορών

Οδικός χάρτης εμβολίων στην Κύπρο. Πότε εμβολιάζεται κάθε ομάδα;

Source