Παγκόσμια ανησυχία σχετικά με την αυξανόμενη συχνότητα μετάλλαξης κορανοϊού

Ο αριθμός των περιπτώσεων αυξάνεται σε όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερη ανησυχία για τη μετάλλαξη του ιού.

Σύμφωνα με στοιχεία που συλλέχθηκαν από το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για Μολυσματικές Ασθένειες την Τρίτη, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 12.892 τις τελευταίες 24 ώρες σε 1.664.726.

Κατά την ίδια περίοδο, 852 ασθενείς με COVID-19 επηρεάστηκαν από την επιδημία.

Ταυτόχρονα, η νέα μετάλλαξη SARS-CoV-2 που βρέθηκε στη Βρετανία φαίνεται να κυκλοφορεί στη Γερμανία από τον Νοέμβριο, καθώς οι γιατροί το βρήκαν σε δείγματα που ελήφθησαν από έναν νεκρό ηλικιωμένο ασθενή.

Σύμφωνα με τον Die Welt, ειδικοί από την Ιατρική Σχολή του Ανόβερου μπόρεσαν να ανιχνεύσουν την έκδοση B1.1.7 σε δείγματα που ελήφθησαν από αυτόν τον ασθενή, ο οποίος επίσης υπέφερε από υποκείμενες ασθένειες. Η εφημερίδα αναφέρει ως πηγή το Υπουργείο Υγείας της Κάτω Σαξονίας. Το Charite Hospital στο Βερολίνο επιβεβαίωσε το εύρημα.

Η πολιτεία της Βάδης-Βυρτεμβέργης ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε εντοπίσει μια νέα εκδοχή ενός άνδρα που πετούσε από τη Βρετανία προς τη Φρανκφούρτη στις 20 Δεκεμβρίου. Ο ταξιδιώτης ήθελε να επισκεφτεί τους συγγενείς του դրական κατά την άφιξη βρήκε θετικό.

Οι εισαγωγές στο νοσοκομείο για ασθενείς με Covid-19 συνεχίζουν να αυξάνονται σήμερα στη Γαλλία, καθώς ο Πρόεδρος Emanuel Macron και οι ανώτεροι υπουργοί του προετοιμάζονται να επανεξετάσουν την υγειονομική περίθαλψη λόγω φόβων για τρίτη κλειδαριά. στη χώρα.

Το γαλλικό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ατόμων που εισήχθησαν σε νοσοκομεία Covid-19 αυξήθηκε κατά 25 σε 24.678 και ο αριθμός των ασθενών στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ο πιο σημαντικός δείκτης της ικανότητας του συστήματος υγείας να διαχειριστεί την επιδημία, αυξήθηκε κατά 44 σε 2.703.

Το Υπουργείο Υγείας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι 337 περιπτώσεις λοίμωξης SARS-CoV-2 είχαν επιβεβαιωθεί τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό μολυσμένων σε 198.053. Ταυτόχρονα, 87 ασθενείς με COVID-19 πέθαναν και ο αριθμός των θανάτων από την επιδημία αυξήθηκε σε 7.251.

5.511 ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπεία σε βουλγαρικά νοσοκομεία, 504 από αυτούς σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ICU). Ο αριθμός των μολυσμένων γιατρών έφτασε τα 8723.

Η ρωσική κυβέρνηση αναγνώρισε τη Δευτέρα ότι 186.000 θάνατοι φέτος προκλήθηκαν από τη νέα νόσο του κοροναϊού, δίνοντάς της μια πολύ βαρύτερη βαθμολογία από την επίσημη ανακοίνωση, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τη Ρωσία στις παγκόσμιες μακροοικονομικές κατατάξεις.

Η Ρωσική Στατιστική Υπηρεσία (ROSSTAT) ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο ήταν 229.700 άτομα, δηλαδή 13,8% περισσότερο από ό, τι την ίδια περίοδο πέρυσι. Και “περισσότερο από το 81% της αύξησης της θνησιμότητας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου” οφειλόταν στις επιπλοκές του COVID, μια ασθένεια που προκλήθηκε από τον νέο κοροναϊό, “με άλλα λόγια, λίγο περισσότερους από 186.000 θανάτους”, δήλωσε η Τατιάνα, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Η Galikova είναι ο Αντιπρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο οποίος ασχολείται με την υγειονομική περίθαλψη.

Ωστόσο, οι ρωσικές αρχές απορρίπτουν την ιδέα της εισαγωγής ενός ακόμη εαρινού αποκλεισμού για την προστασία της οικονομίας, ισχυριζόμενοι ότι το επίπεδο ετοιμότητας είναι υψηλό, διαφημίζοντας την αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου κοροναϊού, Sputnik V.

Σαράντα ασθενείς με COVID-19 έχουν πεθάνει στη Νότια Κορέα τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ οι περιπτώσεις SARS-CoV-2 έχουν ξεπεράσει και πάλι τις 1.000 καθώς η χώρα αγωνίζεται να αντιμετωπίσει το τρίτο κύμα της νέας επιδημίας κοροναϊού με τα μεγαλύτερα κρούσματα. να βρεθεί σε ένα γηροκομείο στη φυλακή της Σεούλ, όπου ζει σχεδόν ο μισός πληθυσμός

Οι 40 θάνατοι, ένας άνευ προηγουμένου αριθμός, έχουν φέρει μέχρι στιγμής την επιδημία σε 859 θανάτους. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Νότιας Κορέας (KDCA), 1.046 νέες περιπτώσεις, από τις οποίες 1.030 οφείλονταν σε τοπική μετάδοση, οι μισές στη Σεούλ, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό λοιμώξεων σε 58.725.

Η κυβέρνηση υπόσχεται να επιταχύνει τη διαδικασία εμβολιασμού, καθώς τρεις περιπτώσεις ενός νέου στελέχους του κοροναϊού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία, έχουν διαγνωστεί και θεωρούνται ακόμη πιο μεταδοτικές.

Το Υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε την Κυριακή ότι 5.996 περιπτώσεις SARS-CoV-2 είχαν επιβεβαιωθεί τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ άλλοι 429 ασθενείς είχαν πεθάνει από το COVID-19 κατά την ίδια περίοδο. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η νέα επιδημία κοραναϊού στη χώρα έχει φτάσει μέχρι στιγμής 122.855 θανάτους από συνολικά 1.389.430 μολύνσεις.

Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έχουν επιβεβαιωθεί 20.548 περιπτώσεις SARS-CoV-2 τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ άλλοι 431 ασθενείς με COVID-19 έχουν επιβιώσει. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των θυμάτων της νέας επιδημίας κοραναϊού στη Λατινική Αμερική έφτασε τα 191.570 άτομα, για συνολικά τουλάχιστον 7,5 εκατομμύρια μολύνσεις.

Το Υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έχουν επιβεβαιωθεί 7.216 περιπτώσεις SARS-CoV-2 τις τελευταίες 24 ώρες σε όλα τα άτομα που έχουν μολυνθεί με τον κοροναϊό. Ταυτόχρονα, 218 ασθενείς που πάσχουν από COVID-19 πέθαναν, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των θυμάτων της επιδημίας μέχρι στιγμής έφτασε τους 42868. Σύμφωνα με το υπουργείο, οι επιλεγμένες ενεργές περιπτώσεις είναι 132.965.

Πηγή: KYPE

Source