Παγκόσμια θλίψη στον κόσμο της μόδας (εικόνα)

Ο Pierre Cardin πέθανε στα 98. Ο κόσμος της μόδας σήμερα θρηνεί την απώλεια του Pierre Cardin, του μεγάλου σχεδιαστή μόδας που πέθανε σε ηλικία 98 ετών. Τα νέα του θανάτου του ανακοινώθηκαν από την οικογένεια στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Pierre Cardin γεννήθηκε το 1922 στην Ιταλία και μετανάστευσε στη Γαλλία σε νεαρή ηλικία. Ο γιος ενός Ιταλού μετανάστη που έγινε διεθνώς διάσημος επιχειρηματίας πέθανε σήμερα το πρωί σε αμερικανικό νοσοκομείο.

Ο σχεδιαστής Pierre Card, ο οποίος περπατούσε στη σκηνή της μόδας στις δεκαετίες του 1960 και του 1970 με τη φουτουριστική του εμφάνιση, πέθανε σε ηλικία 98 ετών, σύμφωνα με τη Γαλλική Ακαδημία Καλών Τεχνών. Είμαστε όλοι περήφανοι για την επίμονη φιλοδοξία και το θάρρος που έχει δείξει σε όλη του τη ζωή. Ένας σύγχρονος άνθρωπος με πολλά ταλέντα και ανεξάντλητη ενέργεια, σύντομα μπήκε στα ρεύματα της παγκοσμιοποίησης των αγαθών και των ανταλλαγών.

Ενώ πολλοί άλλοι, ο Pierre Card άνοιξε μια «γωνιά» σε ένα μεγάλο κατάστημα, συμπεριλαμβανομένων ανδρών στις εκθέσεις του, και υιοθέτησε ένα σύστημα αδειών μεγάλης κλίμακας, το οποίο εξασφάλισε την παγκόσμια διανομή του, καταγράφοντας το όνομά του σε διάφορα προϊόντα. γραβάτες, τσιγάρα, αρώματα ή μεταλλικό νερό. Προηγουμένως, σύντομα γύρισε στην Ασία, όπου ήταν γνωστός. Το 1957, ήταν στην Ιαπωνία κατά την περίοδο ανοικοδόμησης και το 1979 οργάνωσε επιδείξεις μόδας στην Κίνα.

“Ο Pierre Card, ιταλικής καταγωγής, δεν έχει ξεχάσει ποτέ τις ρίζες του, ενώ ταυτόχρονα δίνει την άνευ όρων αγάπη του στη Γαλλία”, λέει η οικογένειά του. “Για το υψηλότερο βραβείο, ήταν η πρώτη μοδίστρα που έγινε δεκτή στη Γαλλική Ακαδημία Καλών Τεχνών όταν η μόδα αναγνωρίστηκε ως μια τέχνη. “Το σπαθί των ακαδημαϊκών, που δημιούργησε ο ίδιος και χαραγμένο με τα σύμβολα της επιτυχίας του, παραμένει μάρτυρας σήμερα.” “Μια μέρα με μεγάλη λύπη για ολόκληρη την οικογένειά μας, ο Pierre Card δεν είναι πλέον μαζί μας.

“Ήταν μια υπέροχη μοδίστρα που πέρασε τους αιώνες, αφήνοντας όχι μόνο μια μοναδική καλλιτεχνική κληρονομιά της μόδας στον κόσμο, αλλά και στη Γαλλία”, δήλωσε η οικογένειά της σε δήλωση.

Source