Παγκόσμια κρούσματα ιού κορανοϊού ξεπερνούν τα 80,86 εκατομμύρια

Περισσότεροι από 80,86 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι έχουν μολυνθεί από το μυθιστόρημα κοροναϊού παγκοσμίως και 1.768.392 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με Ρόιτερς λογαριασμός.

Εν τω μεταξύ, αυτές είναι οι τελευταίες εξελίξεις στην παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊός:

Το πακέτο βοήθειας και δαπανών COVID-19 ύψους 2,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που υπέγραψε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενίσχυσε τις αγορές μετοχών και πετρελαίου τη Δευτέρα, ενώ περισσότερες χώρες εντόπισαν τις πρώτες τους περιπτώσεις μιας νέας παραλλαγής του κορωνοϊός.

ΘΑΝΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΕΣ

* Χρήστες Eikon, ανατρέξτε στο COVID-19: MacroVitals https://apac1.apps.cp.thomsonreuters.com/cms/?navid=1592404098 για ένα πρόγραμμα παρακολούθησης περιπτώσεων και περίληψη των ειδήσεων.

ΕΥΡΩΠΗ

* Οι νοσηλείες για το COVID-19 συνέχισαν να αυξάνονται στη Γαλλία καθώς ο Πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν και ορισμένοι ανώτεροι υπουργοί του υπουργικού συμβουλίου πρόκειται να επανεξετάσουν την κατάσταση της υγείας την Τρίτη εν μέσω μιας άλλης αύξησης σε περιπτώσεις που έχουν προκαλέσει φόβους για τρίτο κλείδωμα στη χώρα.

* Η εκστρατεία εμβολιασμού COVID-19 της Γερμανίας επισκιάστηκε από ατύχημα υπερβολικής δόσης στο Βορρά και προβλήματα με τη μεταφορά του εμβολίου στο νότο που οδήγησαν στην αποστολή 1.000 βολών.

* Η διανομή αρχικών 200 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου COVID-19 που αναπτύχθηκαν από την Pfizer και τη BioNTech σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ολοκληρωθεί έως τον Σεπτέμβριο, δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής της ΕΕ.

* Ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα λάβει την πρώτη παρτίδα εμβολίων COVID-19 που αναπτύχθηκε από την Κίνα Sinovac αυτήν την εβδομάδα, παραμένοντας επικεντρωμένη στην διάθεσή της ακόμη και καθώς οι γιατροί περίμεναν μια πληρέστερη εικόνα των αποτελεσμάτων της δοκιμής.

* Η Ουγγαρία έλαβε 6.000 δόσεις του εμβολίου COVID-19 της Ρωσίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto, αν και δεν ήταν σαφές πότε ή εάν θα γίνει η λήψη στη χώρα.

ΑΜΕΡΙΚΕΣ

* Οι δημοκράτες στο Κογκρέσο των ΗΠΑ θα προσπαθήσουν να προωθήσουν πληρωμές ελάφρυνσης πανδημίας ύψους 2.000 δολαρίων, σε μια προσπάθεια αύξησης της βοήθειας για τους Αμερικανούς που έθεσε τους νομοθέτες σε μια σπάνια ευθυγράμμιση με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

* Η Αμερικανική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών δήλωσε ότι εξέτασε 1,28 εκατομμύρια επιβάτες στα αεροδρόμια των ΗΠΑ την Κυριακή, τον υψηλότερο αριθμό από τα μέσα Μαρτίου, όταν η πανδημία μείωσε τη ζήτηση ταξιδιού.

* Ο Αντιπρόεδρος της Βραζιλίας Χάμιλτον Μουράο λαμβάνει το φάρμακο κατά της ελονοσίας υδροξυχλωροκίνη ως μέρος μιας μη αποδεδειγμένης θεραπείας μετά τη σύμβαση COVID-19, ανέφερε το γραφείο του.

ΑΣΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ

* Η Ιαπωνία εντόπισε ένα κορωνοϊός παραλλαγή που βρέθηκε στη Νότια Αφρική, δήλωσε η κυβέρνηση, η πρώτη τέτοια ανακάλυψη σε ένα έθνος που έχει ήδη εντοπίσει περισσότερες από δώδεκα περιπτώσεις μιας άλλης παραλλαγής που εξαπλώνεται γρήγορα στη Βρετανία.

* Οι διεθνείς επισκέπτες δεν θα εισέλθουν στην Ινδονησία για περίοδο δύο εβδομάδων για να προσπαθήσουν να διατηρήσουν την πιθανώς πιο μεταδοτική παραλλαγή του ιού.

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΗ

* Η Νότια Αφρική ενίσχυσε τους περιορισμούς του COVID-19, απαγορεύοντας τις πωλήσεις αλκοόλ και επεκτείνοντας την εθνική απαγόρευση της κυκλοφορίας, καθώς οι μολύνσεις έφτασαν στο σημάδι ενός εκατομμυρίου λόγω της ταχύτερης εξάπλωσης της νόσου που ανακαλύφθηκε στη χώρα.

* Ο Λίβανος έχει εξασφαλίσει περίπου 2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου Pfizer-BioNTech, το οποίο θα καλύψει το 20% των υπηκόων της χώρας, δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ

* Η Ρωσία θα ξεκινήσει δοκιμές θεραπείας με αντισώματα για ασθενείς με COVID-19 το επόμενο έτος, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ινστιτούτου της Μόσχας που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο της χώρας κατά της νόσου, Sputnik V.

* Η Novavax Inc ξεκίνησε μια μεγάλη μελέτη στα τέλη του πειραματικού εμβολίου COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο προγραμματιστής φαρμάκων.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ

* Η Γουόλ Στριτ ήταν σε καλό δρόμο για να κλείσει στα υψηλά ρεκόρ τη Δευτέρα, αλλά οι τιμές του αργού πετρελαίου χάθηκαν, καθώς η πολυαναμενόμενη ανακούφιση από πανδημία και οι εμπορικές συμφωνίες του Brexit πυροδότησαν την όρεξη κινδύνου των επενδυτών.

Source