Παγκόσμια προειδοποίηση απόκλισης από τον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping

Ενώ έκανε νέες δηλώσεις αμφισβητώντας την ηγεσία των ΗΠΑ, ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping επέστησε την προσοχή στις εξελίξεις προς τον διαχωρισμό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παγκόσμια προειδοποίηση απόκλισης από τον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping

Ενώ ζητούσε την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομικής συνεργασίας, ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping επεσήμανε ότι πρέπει να αποφευχθεί η κυριαρχία των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους σε άλλες χώρες.

Μιλώντας στο Asian Boao Forum, ο Shi είπε ότι οι διεθνείς σχέσεις πρέπει να προωθηθούν μέσω διαπραγματεύσεων και ότι όλες οι χώρες πρέπει να αποφασίσουν για το μέλλον του κόσμου. Σιίτες, χωρίς να αναφέρουμε το όνομα των Ηνωμένων Πολιτειών, “Μία ή λίγες χώρες δεν πρέπει να επιβάλλουν τους κανόνες τους σε άλλες χώρες, ο κόσμος δεν πρέπει να κυβερνάται από μια μονόπλευρη άποψη μερικών χωρών.”

Αναφερόμενος στην κινεζική εφοδιαστική αλυσίδα των ΗΠΑ, ειδικά στην πρόσφατη κρίση των τσιπ, η Shiite δήλωσε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας περιορισμών και αποκλίσεων που παραβιάζουν τις αρχές της οικονομίας και της αγοράς δεν θα ωφελήσει ούτε τους ίδιους ούτε τους άλλους.

Δηλώνοντας ότι η Κίνα δεν θα εισέλθει ποτέ στον αγώνα των όπλων, ο Σιίτες είπε στην ομιλία του, «Αυτό που χρειάζεται σήμερα ο κόσμος δεν είναι ηγεμονία, αλλά δικαιοσύνη. Για να κυριαρχήσουμε σε άλλους ή να παρέμβουμε στις διεθνείς σχέσεις άλλων χωρών δεν θα λάβει την υποστήριξη κανενός. “

Άλλες ειδήσεις ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

.Source