Παγκόσμια φημισμένη εργασία από Τούρκους επιστήμονες στον ηλίανθο

Ακαδημαϊκοί, οι οποίοι μείωσαν την περίοδο αναπαραγωγής του ηλίανθου, η οποία χρειάστηκε περίπου 15 χρόνια με κλασικές μεθόδους, σε λιγότερο από 5 χρόνια με την τεχνολογία που ανέπτυξαν, κατάφεραν να κάνουν τους ηλιόσπορους 100% γενετικά καθαρούς σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι τόσο στην Τουρκία όσο και στο πρώτο παράδειγμα στον κόσμο όσον αφορά τις εμπορικές εφαρμογές.

Από το Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά επιχειρηματικοί ακαδημαϊκοί, Σπόρος της Τουρκίας Θα μειώσει την εξάρτηση από το εξωτερικό τεχνολογίες βελτιωνεται. Στον ηλίανθο διαρκεί περίπου 15 χρόνια με κλασικές μεθόδους βελτίωση Έχοντας μειώσει τη διάρκειά του σε λιγότερο από 5 χρόνια με την τεχνολογία που ανέπτυξαν, οι ακαδημαϊκοί κατάφεραν να καταστήσουν τους ηλιόσπορους 100 τοις εκατό γενετικά καθαρούς σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Προκειμένου να εμπορευματοποιήσει την επιτυχία που επιτεύχθηκε ως αποτέλεσμα του έργου, ο Διευθυντής του Κέντρου Εφαρμογών και Ερευνών Μεταφοράς Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Μαρμαρά (MITTO) Δρ. Ahu Altınkut Uncuoğlu, Καθηγητής Δρ. Yildiz Aydin και Φοιτητής Διδακτορικού Βιομηχανικής Yunus Emre Aktaş, Ίδρυσε μια εταιρεία βιοτεχνολογίας με τις συνεισφορές του MİTTO και την υποστήριξη της TÜBİTAK. Έτσι, αυτή η επιτυχία τόσο στην Τουρκία, και ήταν το πρώτο παράδειγμα στον κόσμο όσον αφορά τις εμπορικές εφαρμογές. Ακαδημαϊκοί, Γερμανία και Από τη Γαλλία Υπέγραψε συμφωνίες με δύο από τις σημαντικότερες διεθνείς εταιρείες που εισάγουν σπόρους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ξεκίνησε με ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα

Παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με τη μελέτη, ο καθηγητής Δρ. Ahu Altınkut Uncuoğlu, “Το εργοστάσιο για περίπου 25 χρόνια βιοτεχνολογία Είμαστε μια ομάδα με βάση ακαδημαϊκούς που εργάζονται στον τομέα. Τόσα χρόνια ΤΟΥΜΠΙΤΑΚ Βασικές ακαδημαϊκές μονάδες όπως το ερευνητικό κέντρο Marmara, το Ινστιτούτο Γενετικής Μηχανικής Βιοτεχνολογίας, το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης μας παρείχαν την υποδομή. Επιπλέον, συνεργαστήκαμε με το Υπουργείο Γεωργίας και συναφή ιδρύματα. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήσαμε μελέτες με το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών Trakya σε αυτήν τη μελέτη. Στην πραγματικότητα, το πιο θεμελιώδες σημείο αυτής της μελέτης είναι ακαδημαϊκά επιστημονικά έργα με 1001 κωδικούς που υποστηρίζονται από την TÜBİTAK. Η δουλειά μας ξεκίνησε με αυτόν τον τρόπο. Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, αναρωτηθήκαμε αν θα μπορούσαμε να την μετατρέψουμε σε spin-off. Σε αυτή τη διαδικασία MİTTO’dan λάβαμε τεράστια υποστήριξη. Λάβαμε από την TÜBİTAK υποστήριξη ο συνάδελφός μου καθηγητής Δρ. Με τις προσπάθειες και τις συνεισφορές του Yıldız Aydın, θα είμαστε ένας από τους διδακτορικούς φοιτητές μας. περιστροφή έχει καθιερωθεί. Επομένως, είμαστε πολύ χαρούμενοι. Πέρα από αυτήν την εγκατάσταση, το πιο βασικό από τα αποτελέσματα που κάναμε ήταν η παραγωγή καθαρών σπόρων και το ξεκινήσαμε με ηλίανθο. Επειδή είναι μια πολύ σημαντική και στρατηγική βιομηχανική μονάδα της χώρας μας. Αυτή η διαδικασία άρχισε να συμβάλλει στον τομέα με τις απαιτήσεις του κλάδου. Τότε αυτή η συνεισφορά Διεθνές επέστρεψε στην πλατφόρμα” είπε.

«Η περίοδος βελτίωσης 10-20 ετών μειώθηκε σε 5 χρόνια»

Εξηγώντας πώς πέτυχαν αυτήν την επιτυχία, ο καθηγητής Δρ. Yildiz Aydin αν, “Στον άξονα του έργου ηλιοτρόπιο Υπάρχουν φυτά. Ηλίανθος όπως γνωρίζετε φυσικά τη γεωργία σας Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά, ανάλογα ή άλλους από τα ζωντανά όντα. Υπό αυτήν την έννοια, το τέρας χόρτο ξεχωρίζει με το όνομά του μεταξύ των ανθρώπων. Είναι ένα σοβαρό παράσιτο ηλίανθου. Στην πραγματικότητα, ήταν επιθυμητό να αυξηθεί η αντίσταση σε αυτό. Αυτός ήταν ο στόχος μας σε αυτό το έργο. Η υβριδική αναπαραγωγή είναι το έργο που γίνεται σε μεγάλο βαθμό τόσο στη χώρα μας όσο και στον κόσμο για τη βελτίωση του ηλίανθου για αυτούς και παρόμοιους σκοπούς. Αυτό διαρκεί πολλά χρόνια. Είναι μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει 10-20 χρόνια. Φυσικά, αυτή η διαδικασία απαιτεί πολύ χρόνο και επιπλέον κόστος φέρνει. Συντομεύσαμε αυτήν τη διαδικασία με την τεχνολογία μας. Στη διαδικασία αναπαραγωγής στα φυτά υβριδικές γραμμές χρησιμοποιείται. Αυτές οι γραμμές είναι επίσης οι γραμμές με τα γεωργικά χαρακτηριστικά ενδιαφέροντος. Εάν αυτές οι υβριδικές γραμμές γίνουν 100% καθαρές, αποκτούνται απαραίτητες πρώτες ύλες που απαιτούνται για την αναπαραγωγή. Με αυτήν την τεχνολογία που εφαρμόζουμε, αποκτούμε τις απαραίτητες γραμμές σε σύντομο χρονικό διάστημα ενός έτους. Δεν μπορώ να πω ότι η δουλειά τελειώνει εδώ, πρέπει να αξιολογήσουμε το συμβάν ως προς τη συμβολή αυτών των γραμμών που έχουμε αποκτήσει στις κλασικές μεθόδους αναπαραγωγής. Από αυτήν την άποψη, μπορώ να πω ότι είναι μια μέθοδος που έχει πολλά πλεονεκτήματα.“χρησιμοποιημένες εκφράσεις.

«Ξεκινήσαμε τις δραστηριότητες μάρκετινγκ»

Τμήμα Βιομηχανικής PhD Φοιτητής και Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Yunus Emre Aktaş εξήγησε τις διαδικασίες εργασίας ως εξής:

“Η τεχνολογία που χρησιμοποιούμε είναι διπλό-απλοειδές (γενετικός καθαρισμός). Εφαρμόζεται σε διαφορετικά φυτά. Χρησιμοποιείται ακόμη και συνήθως σε μελέτες αναπαραγωγής. Ο λόγος που επικεντρωνόμαστε στον ηλίανθο είναι ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί στον ηλίανθο. Το μειονέκτημα αυτής της τεχνολογίας είναι ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε φυτό. Δοκιμάσαμε διαφορετικές μεθόδους που μπορούν να εφαρμοστούν στον ηλίανθο για τρία χρόνια. Πρόσφατα, αναπτύξαμε μια μέθοδο εντός του πεδίου της διατριβής του πλοιάρχου μου για την απόκτηση ενός γενετικά καθαρισμένου φυτού. Η απόδοση αυτής της μεθόδου ήταν πολύ υψηλές, τέτοιες μελέτες βασίζονται συνήθως στην απόδειξη μιας έννοιας. Αλλά αποδεικνύοντας αυτό δεν δείχνει πάντα ότι η παραγωγή που λαμβάνεται μπορεί να εμπορευματοποιηθεί. Εκτελέσαμε αυτό το έργο μαζί με το Ινστιτούτο Γεωργικής Έρευνας Trakya, δηλαδή το δημόσιο ερευνητικό ινστιτούτο που συνδέεται με το Υπουργείο Γεωργίας. Αυτή η τεχνολογία δεν θα είχε βιωσιμότητα, φαινόταν να παραμένει στο ράφι. Θέλαμε να αναλάβουμε την πρωτοβουλία εδώ και το TÜBİTAK Individual. Υποβάλαμε αίτηση για Sel Young Enterprise Support. Το έργο μας έγινε αποδεκτό και η TÜBİTAK μας έδωσε μια επιχορήγηση 200 χιλιάδων λιρών για να ιδρύσουμε μια εταιρεία και να κάνουμε την έρευνά μας. Ιδρύσαμε την εταιρεία μας το 2019 και συνεχίσαμε τις ερευνητικές μας μελέτες μαζί με τοπικές εταιρείες σπόρου ιδιωτικού τομέα για ένα χρόνο. Είδαμε την εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας στον τομέα και στη συνέχεια ξεκινήσαμε μελέτες μάρκετινγκ. “

«Και τα δύο πρώτα παραδείγματα εμπορικών εφαρμογών από το άνοιγμα στην Τουρκία και στον κόσμο»

Δηλώνοντας ότι οι περισσότερες από τις απαιτήσεις προέρχονται από ξένες εταιρείες, η Aktaş συνέχισε ως εξής:

“Επί του παρόντος, έχουμε συνάψει συμφωνία με δύο εταιρείες από τη Γερμανία και τη Γαλλία. Βρισκόμαστε επίσης στο στάδιο της συμφωνίας με μια ισπανική εταιρεία. Ξεκινήσαμε τη δουλειά μας για αυτή τη σεζόν. Αυτή η τεχνολογία μπορεί να εφαρμοστεί σε διαφορετικά εργοστάσια. Είναι γνωστή τεχνολογία για 20-30 χρόνια. Αλλά κάναμε την πρώτη επιτυχημένη εμπορική εφαρμογή στον ηλίανθο. στην Τουρκία, το πρώτο παράδειγμα στον κόσμο τόσο όσον αφορά τις εμπορικές εφαρμογές. συνεργαζόμαστε επίσης με την εταιρεία στη χώρα, αλλά αυτοί οι δύο τύποι δραστηριοτήτων Ε & Α στη χώρα πλησιάζουν λίγο πιο προσεκτικοί. “

«Αυτή η μέθοδος θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα των τουρκικών σπόρων»

Δηλώνοντας ότι η χρήση αυτής της μεθόδου θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα των τουρκικών σπόρων στον τομέα, Aktaş, Βελτίωση αυτό που λέμε διαρκεί 15-20 χρόνια, ανάλογα με τον τύπο του φυτού. Στην τεχνολογία που χρησιμοποιούμε, το μακρύτερο στάδιο αυτής της αναπαραγωγικής εργασίας, η διευκρίνιση, μπορεί να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από ένα χρόνο. Αυτό είναι επίσης στον ηλίανθο Μπορεί να μειώσει τον χρόνο ανάπτυξης νέων σπόρων σε λιγότερο από 5 χρόνια. Αυτό εξοικονομεί 10 χρόνια το λειτουργικό κόστος του χρήστη. Εκτός από αυτό, μπορούν να προσφέρουν το προϊόν στην αγορά νωρίτερα. Η Τουρκία βρίσκεται στην πραγματικότητα σε καλό μέρος για τους σπόρους. Επειδή η γενετική πηγή πολλών κόκκων βρίσκεται στην Ανατολία και οι κτηνοτρόφοί μας είναι αρκετά ικανοί να τα χρησιμοποιήσουν. Αλλά μοντέρνα στα χέρια σας βιοτεχνολογικο δεν υπάρχει υποδομή για να χρησιμοποιούν μεθόδους. Αυτά είναι δαπανηρά. Αυτός ήταν ο στόχος μας να εισέλθουμε σε αυτόν τον τομέα. Όταν εξετάζουμε τη διαφορά τιμής μεταξύ των εισαγόμενων σπόρων και των σπόρων προς εξαγωγή, υπάρχουν 3-4 φορές διαφορές τιμών μεταξύ των εισαγόμενων σπόρων. Ο λόγος για αυτό είναι ότι οι σπόροι που φέρνουμε από το εξωτερικό είναι σύγχρονη βιοτεχνολογία. μεθόδων έχουν βελτιωθεί με τη βοήθεια του. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη διαδικασία αναπαραγωγής είναι να διασφαλιστεί η ταχύτερη μεταφορά ενός πρόσφατα ανακαλυφθέντος χαρακτηριστικού στο φυτό σας. Όταν βρεθεί αυτή η νέα δυνατότητα, οι κτηνοτρόφοί μας και το εξωτερικό λαμβάνουν επίσης την πηγή αυτού. Αλλά εκείνοι στο εξωτερικό κάνουν την ενσωμάτωση αυτού γρηγορότερα. Και μπορούν να προσφέρουν το προϊόν στην αγορά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Οι εγχώριες εταιρείες πρέπει να ξοδέψουν τρεις φορές περισσότερο για να παρουσιάσουν. Η αύξηση της χρήσης αυτών των μεθόδων στην εγχώρια παραγωγή σπόρων θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα των τουρκικών σπόρων.“μίλησε.

.Source