Παγκόσμιοι δείκτες σε δίλημμα κινήτρων για πληθωρισμό

Παρά τους φόβους ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ μπορεί να αυξηθεί γρηγορότερα από το αναμενόμενο και ανεξέλεγκτος, η αισιοδοξία των πακέτων τόνωσης συνεχίζεται σε όλο τον κόσμο. Κορωνοϊός Οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές σημείωσαν θετικές τιμές με αποτέλεσμα τη μείωση των περιπτώσεων κατά τη διαδικασία εμβολιασμού.

Ο δείκτης S&P 500, ο οποίος τερμάτισε τη συνεχή αυξανόμενη σειρά 5 ημερών, ανέκαμψε στο μέλλον. Το Χονγκ Κονγκ Hang Seng και το κινεζικό CSI 300 οδήγησαν στην άνοδο των χρηματιστηριακών αγορών στην Ασία.

Η Mona Mahajan, στρατηγική επενδύσεων στην Allianz Global Investors, δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή Bloomberg, «Φαίνεται ότι η ιστορία στις αγορές μόλις ξεκινά και η δυναμική αναπτύσσεται. Αυτή η ιστορία καλύπτει επίσης το άνοιγμα των οικονομιών, τα εμβόλια και την πτωτική τάση σε περιπτώσεις. Το γεγονός ότι η Fed είναι έτοιμη με τις διαπραγματεύσεις κινήτρων το υποστηρίζει και αυτό ».

Το Bitcoin, το οποίο έσπασε ένα ρεκόρ με την ανακοίνωση της Tesla ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επέστρεψε από ένα ρεκόρ, αλλά διαπραγματεύτηκε πάνω από 46.000 $.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Η πρώτη εκτίμηση της Fed προήλθε από τον Πρόεδρο της Dallas Fed Robert Kaplan, αφού οι προσδοκίες των επενδυτών ομολόγων για τον μελλοντικό πληθωρισμό των ΗΠΑ έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο από το 2014. Ο Kaplan, ο οποίος συμμετείχε στην τηλεοπτική εκπομπή Bloomberg, δήλωσε ότι μια προσωρινή επιτάχυνση του πληθωρισμού δεν θα τον εκπλήξει καθώς η οικονομία ανακάμψει και ότι η Fed θα παρακολουθεί στενά αυτήν τη διαδικασία. «Θα δούμε μια μεγάλη βελτίωση στην ανεργία και δεν θα εκπλήσσει το γεγονός ότι τα κυκλικά στοιχεία του πληθωρισμού θα αυξηθούν. Αλλά δεν νομίζω ότι αυτά θα είναι μόνιμα », είπε.

Επιπλέον, ορισμένοι επενδυτές δήλωσαν ότι υιοθέτησαν μια διαφορετική προσέγγιση από την Kaplan. Τράπεζα της Νέας Υόρκης Mellon Corp. Ο διευθυντής στρατηγικής Daniel Tenengauzer προέβλεψε ότι εάν ο πληθωρισμός θερμανθεί περισσότερο από ό, τι είχε προβλέψει η Fed, ενδέχεται να προκληθεί πώληση ομολόγων που εξαπλώνεται σε άλλες αγορές και η Fed ενδέχεται να χρειαστεί να αναλάβει τον έλεγχο της καμπύλης απόδοσης.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΕ BIDEN ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΚΕΤΟ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν Κορωνοϊός Συναντήθηκε με κορυφαία στελέχη των κορυφαίων εταιρειών της χώρας για να συζητήσουν το πακέτο κινήτρων ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τις επιπτώσεις της επιδημίας.

Jamie Dimon, Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ, Doug McMillon, Senior Manager της λιανικής αλυσίδας Walmart, Sonia Syngal, Senior Manager του καταστήματος ενδυμάτων Gap, Marvin Ellison, Senior Manager του Lowe και Tom Donohue, Πρόεδρος της το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ, ήταν μεταξύ των ανθρώπων.

Σε δήλωση πριν από τη συνάντηση, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προσκαλέσει κορυφαίους επιχειρηματίες να συζητήσουν την κατάσταση της οικονομίας και το πακέτο διάσωσης.

Δηλώνοντας ότι θα αντιμετωπίσουν επίσης τις επενδύσεις σε υποδομές και τον ελάχιστο μισθό, ο Μπάιντεν πρόσθεσε ότι ήταν περίεργος για τις απόψεις των επιχειρηματιών και ότι βρήκαν κοινό έδαφος με τους Δημοκρατικούς και μερικούς Ρεπουμπλικάνους σχετικά με το πακέτο οικονομικής ανάκαμψης, επομένως ήταν αισιόδοξος.

Πηγή: Bloomberg HT

.Source