Πακέτο προτάσεων από το KTOEÖS στον Υπουργό Παιδείας

Η Τουρκική Ένωση Δασκάλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κύπρου (KTOEÖS) ανακοίνωσε ότι προσέφερε εκπαιδευτικές προτάσεις στον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Πολιτισμού, Όλγκαν Αμακάολου.
Ο Πρόεδρος του KTOE, Tahir Gökçebel, δήλωσε στη δήλωσή του σχετικά με το θέμα ότι παρουσίασε τις προτάσεις στη συνάντηση με τον Amcaoğlu.
Δηλώνοντας ότι το KTOEÖS έχει πραγματοποιήσει πολλές συναντήσεις με το Υπουργείο Παιδείας εδώ και χρόνια, έκαναν πολλές γραπτές και προφορικές προτάσεις στον τομέα της εκπαίδευσης, αγωνίζονται να ανοίγουν ομαλά δημόσια σχολεία κάθε χρόνο και ότι η ανάγκη για υγιή και ασφαλή σχολεία αποκαλύφθηκε κατά την περίοδο της επιδημίας και αποκαλύφθηκε περαιτέρω ότι είναι απαραίτητο να εξαλειφθούν οι ανισότητες στην εκπαίδευση. δήλωσε ότι ήταν έξω.
Τονίζοντας ότι η επιστημονική, δημοκρατική, κοσμική, δωρεάν και εξειδικευμένη δημόσια εκπαίδευση δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί, ο Gökçebel υποστήριξε ότι η κατασκευή τζαμιών, κοινωνικών συγκροτημάτων, αιθουσών και κοιτώνων συνεχίστηκε γρήγορα και ότι η κοινωνική δομή ήθελε να αλλάξει με μεγάλα χρηματικά ποσά προκειμένου να αυξηθούν θρησκευτικές, ανόητες και υπάκουες γενιές. Ο Gökçebel είπε, «Γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο κοινωνίας μέσω θρησκευτικών συναλλαγών. Θρησκευτικοί αξιωματούχοι, μαθήματα Κορανίου, κοιτώνες, εκδρομές με umrah, τζαμιά κ.λπ. “Ένα μεγάλο έργο ξεκίνησε με”.
Ο Gökçebel είπε ότι τα δημόσια σχολεία κινδυνεύουν να καταρρεύσουν και δεν χρηματοδοτούνται και είπε ότι προσπαθούν να παρέχουν εκπαίδευση στα παιδιά των ανθρώπων σε δεκάδες σχολεία με κτίρια, παγκάκια, καρέκλες, αποθήκες, σωλήνες νερού, τουαλέτες και προβληματική ηλεκτρική ενέργεια από το 1974.
Ο Gökçebel δήλωσε ότι ως αποτέλεσμα των λανθασμένων πολιτικών πληθυσμού, δεν υπάρχουν παιδικές χαρές σε πολλά σχολεία λόγω της κατασκευής αιθουσών διδασκαλίας και ότι κάθε χρόνο, δεκάδες σχολεία γίνονται για να ολοκληρώσουν το έτος εκπαίδευσης χωρίς διευθυντή, βοηθό, δάσκαλο, διευθυντή εργαστηρίου, διευθυντή και γραμματέα.

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Οι προτάσεις του KTOEÖS προς τον Υπουργό Παιδείας Olgun Amcaoğlu για θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν αμέσως είναι οι εξής:
«Ο νόμος περί αποσπασμάτων, κοινωνικής ασφάλισης (σύνταξη) και μετανάστευσης (νόμος περί δημοσίων εργαζομένων) πρέπει να καταργηθεί. Το ηθικό και το κίνητρο των δασκάλων που ταξιδεύουν χιλιάδες χιλιόμετρα, δεν έχουν στέγαση, υπόκεινται σε διαφορετικούς νόμους, έχουν διαφορετικούς και χαμηλούς μισθούς, δεν έχουν ταξίδι και δεν υποστηρίζονται στο επάγγελμά τους, έχουν μειωθεί σημαντικά.
Κανονισμός επιτυχίας τάξης, κανονισμός μεταφοράς εκπαιδευτικών (κανονισμός εξετάσεων εκπαιδευτικών) Νόμος εκπαίδευσης μαθητείας, κανονισμός ισοδυναμίας μαθημάτων, κανονισμός εξωτερικής αποφοίτησης, κανονισμός αποδοχής εγγραφής, κανονισμός παρακολούθησης, πειθαρχικός κανονισμός, κανονισμοί μεταφορών, νόμος επιθεώρησης, αξιολόγησης και προσανατολισμού. Ο κανονισμός για τις επαγγελματικές ασθένειες, πρέπει να εκδοθεί κανονισμός για την πανδημία για την περίοδο πανδημίας. Ο νόμος για την ειδική εκπαίδευση πρέπει να εφαρμοστεί αμέσως.
Οι ομάδες που λείπουν πρέπει να ολοκληρωθούν. Δάσκαλος, διευθυντής, βοηθός διευθυντής, που δεν έχουν διοριστεί για χρόνια και αφέθηκαν ατελείς. Διευθυντές στελεχών εργαστηρίου, διευθυντές τμημάτων, που προκαλούν προβλήματα στα επαγγελματικά γυμνάσια,
Η προσωρινή και τουρκική απασχόληση δασκάλων πρέπει να τερματιστεί. Ενώ έχουμε χιλιάδες άνεργους δασκάλους σε κάθε τομέα, αντί να αναθέτουμε από τη Δημοκρατία της Τουρκίας, προσωρινά ραντεβού, η εξέταση των εκπαιδευτικών πρέπει να πραγματοποιείται αμέσως και πρέπει να διορίζονται κενές θέσεις. Οι σχολικοί προϋπολογισμοί που χρηματοδοτούνται από το κράτος πρέπει να δημιουργούνται και να εκτελούνται.
Τα προγράμματα σπουδών πρέπει να διαμορφωθούν με στόχο την αύξηση των μονών και των σύγχρονων πολιτών. Θα πρέπει να εξεταστούν τα διαγράμματα σπουδών, διδακτέας ύλης και διανομής μαθημάτων σε όλα τα εκπαιδευτικά επίπεδα και οι απαραίτητες ρυθμίσεις για την εξειδικευμένη επιστημονική εκπαίδευση πρέπει να γίνουν σύμφωνα με τον εθνικό νόμο περί εκπαίδευσης. Τα μαθήματα που αφαιρούνται από το πρόγραμμα σπουδών, εκείνα που δεν συμμορφώνονται με την ώρα του προγράμματος σπουδών ή που είναι ενάντια στην επιστημονική, δημοκρατική, κοσμική εκπαίδευση θα πρέπει να καταργηθούν. Το HSIK πρέπει να μετατραπεί σε πραγματικό κολέγιο. Οι σύγχρονες γενιές και οι πολίτες πρέπει να αυξηθούν.
Τα σχολεία που λείπουν και οι υποδομές τους πρέπει να χτιστούν: Οι πόροι μεταφέρονται στην κατασκευή τζαμιών και kulliye, αντί των σχολείων που πρόκειται να κατεδαφιστούν από το 1974. Οι υποδομές των δημόσιων σχολείων παραμελούνται και δεν στοχεύουν στην επίτευξη οποιουδήποτε επιπέδου. 1 Γυμνάσιο, 1 Γυμνάσιο, 1 Γυμνάσιο στην Κερύνεια, 1 Γυμνάσιο και 1 Γυμνάσιο στην Αμμόχωστο και εξοπλισμένα σχολεία TMK θα πρέπει να ανοίγουν αμέσως σε κάθε περιοχή. Τα επαγγελματικά γυμνάσια πρέπει να ανανεωθούν, οι απαραίτητοι χώροι θα πρέπει να ανοίξουν, θα πρέπει να εξοπλιστούν εκ νέου και να εξυπηρετηθούν. Όλα τα σχολεία πρέπει να επανασχεδιαστούν ανάλογα με την παραγωγή και τους πόρους της χώρας.
Η εκπαίδευση προσανατολισμού πρέπει να παρέχεται σε παιδιά που δεν μιλούν Τουρκικά: Μια ξεχωριστή και λειτουργική δομή και προσωπικό πρέπει να παρέχεται από το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο παραμελείται εδώ και χρόνια.
Πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος για την ειδική εκπαίδευση και να διοριστεί το προσωπικό του: Δεν υπάρχει στελέχη νόμου για την ειδική εκπαίδευση. Πρέπει να παρέχεται εκπαίδευση προσανατολισμού για παιδιά που δεν μιλούν Τουρκικά. Μια ξεχωριστή και λειτουργική δομή και στελέχωση θα πρέπει να παρέχονται στο ΥΠΕΝ βάσει του νόμου.
Πρέπει να αναληφθεί δράση για την εξάλειψη του δικαιώματος δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης και της ανισότητας ευκαιριών. Η εκπαίδευση έχει πληρωθεί. Οι μαθητές ενθαρρύνονται να παρακολουθήσουν ιδιωτικά σχολεία, ιδιωτικά ιδρύματα διδασκαλίας και ιδιωτικά μαθήματα με τη διάδοση επιλεκτικών και ειδικών εξετάσεων και καθιστώντας τους τη μόνη εναλλακτική λύση. Ειδικότερα, τα δημόσια σχολεία επιθυμούν όλο και περισσότερο να υποβαθμιστούν. Πρόκειται για μια προγραμματισμένη σφαγή για τη Δημόσια Εκπαίδευση. Ένα άλλο εκπαιδευτικό σύστημα είναι δυνατό, το KTOEÖS είναι έτοιμο να συνεισφέρει σε αυτό το θέμα.
Τα επαγγελματικά σχολεία και όλα τα σχολεία μένουν χωρίς στόχο: έχουν μετατραπεί σε σχολεία όπου οι μαθητές είναι γεμάτοι με γεμάτες τάξεις και δεν λαμβάνουν αποτελεσματική εκπαίδευση. Ο σκοπός και η δομή όλων των σχολείων πρέπει να επαναπροσδιοριστούν χωρίς να αγνοηθεί το γεγονός ότι το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό και το προσωπικό που έχει ανάγκη από τη χώρα πρέπει να εκπαιδεύονται και να αποτρέπεται η παράνομη απασχόληση.
Οι ενδοϋπηρεσιακές εκπαιδεύσεις πρέπει να γίνονται ειδικευμένες: Οι ενδοϋπηρεσιακές εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται σε ένα μόνο κέντρο και αναποτελεσματικά. Η αποτελεσματική ενδοϋπηρεσιακή εκπαίδευση για εκπαιδευτικούς θα πρέπει να πραγματοποιείται συνεχώς σύμφωνα με ένα σχέδιο και τις ανάγκες.
Οι υποτροφίες πρέπει να δίνονται σε παιδιά που έχουν ανάγκη σε όλα τα επίπεδα: Οι υποτροφίες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως πόρος για ευνοϊκή παρά να υποστηρίζουν φτωχούς μαθητές και υποτροφίες θα πρέπει να παρέχονται σε μαθητές σε όλα τα επίπεδα με τρόπο που εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες.
Η Δομή του Υπουργείου Παιδείας απέτυχε να επιλύσει προβλήματα: Τεχνική εργασία, ανάπτυξη, επιθεώρηση, συλλογή και ερμηνεία στατιστικών στοιχείων στο Υπουργείο Παιδείας, Ε & Α, Τμήμα Ειδικής Αγωγής κ.λπ. Δεν έχει απομείνει δομή και προσωπικό για να κάνει τη δουλειά που θα βελτιώσει την εκπαίδευση.
Ο ορισμός των ιδιωτικών σχολείων πρέπει να αλλάξει, να περιοριστεί και η δημόσια χρηματοδότηση της εκπαίδευσης πρέπει να μεταφερθεί σε αυτά τα σχολεία: Τα ιδιωτικά σχολεία δεν πρέπει να έχουν το καθήκον να μεγαλώνουν πολίτες. Κάθε σχολείο που ανοίγει πρέπει να είναι σύμφωνο με το σύνταγμα και τους νόμους, πρέπει να ελέγχεται και να περιορίζεται.
Η πραγματική πολιτική τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να αποκαλυφθεί: Τα πανεπιστήμια μας, τα οποία συνεχίζουν να αναπτύσσονται οριζόντια, βλέπουν τους μαθητές ως πελάτες και δεν έχουν προβλήματα ποιότητας. Πρέπει να θεσπιστεί μια πραγματική πολιτική τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Πρέπει να τερματιστούν οι συστηματικές και συνειδητές επιθέσεις στο επάγγελμα του εκπαιδευτικού και η οργανωμένη δομή του: Η ταυτότητα και το καθεστώς του δασκάλου που οδήγησε την τουρκοκυπριακή κοινότητα σε κάθε περίοδο με τη δημοκρατική στάση του Aydın αναμένεται να ολοκληρωθεί. Το νομικό πλαίσιο για την ένωση σε όλους τους χώρους εργασίας πρέπει να προταθεί αμέσως. Η απασχόληση με μόνιμη / ασφαλή / συνδικαλιστική / συλλογική σύμβαση πρέπει να καταστεί υποχρεωτική σε κάθε τομέα για τον Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα.
Οι σχολικοί κανόνες και η κατανόηση της διοίκησης πρέπει να αλλάξουν: Τα σχολεία πρέπει να μετατραπούν σε σκόπιμα, διοικητικά και σύγχρονα, δημοκρατικά και κοινωνικά σχολεία.
Η αναδιάρθρωση είναι απαραίτητη στην εκπαίδευση: Πρέπει να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου που ελήφθησαν το 2014. Υπάρχει ανάγκη για ριζική αλλαγή στο εκπαιδευτικό σύστημα. Οι αποφάσεις του Συμβουλίου του 2014, οι οποίες είναι επιστημονικές, δημοκρατικές, κοσμικές, δωρεάν, παρέχουν ίσες ευκαιρίες για όλους, προβλέποντας ένα ποιοτικό δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα και το οποίο είναι καλό έργο, θα πρέπει να εφαρμοστούν αμέσως.
Πανδημία τόσο αμέσως. α) Πρέπει να καθοριστεί πρωτόκολλο επαφής για τη μόλυνση. β) Πρέπει να εφαρμόζεται προγραμματισμένη, προγραμματισμένη, συνεχής δοκιμή PCR. γ) Πρέπει να θεσπιστεί ένα πρότυπο υγείας και ασφάλειας του σχολείου. (μεταφορά, υποδομή, καθαρισμός, υγιεινή, προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης, κ.λπ.) δ) Πρέπει να καθοριστεί προϋπολογισμός πανδημίας. ε) Πρέπει να καθοριστεί το νομικό πλαίσιο για την πανδημική περίοδο. στ) Πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη μείωση των ανισοτήτων στην εκπαίδευση. (Μείωση του προγράμματος σπουδών, κεντρικές προετοιμασίες, εργαλεία και εξοπλισμός εξ αποστάσεως πρόσβασης, η δυνατότητα των μαθητών να έχουν πρόσβαση σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση (παροχή διαδικτύου, tablet, φορητός υπολογιστής. Ζ) Πρέπει να καθιερωθούν προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και πρόσβαση ειδικά για τη χώρα μας.

.Source