Πακέτο υποστήριξης για επιχειρήσεις και υπαλλήλους που ανακοινώθηκαν στο νότο

Αναφέρθηκε ότι ο Ελληνοκύπριος υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ζέτα Εμιλιανίδου ανακοίνωσαν πακέτο στήριξης 400 εκατομμυρίων ευρώ για επιχειρήσεις και υπαλλήλους που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 χθες.

Η εφημερίδα Alithia έγραψε ότι αυτό το πακέτο ήταν το μεγαλύτερο πακέτο υποστήριξης ποτέ και ο στόχος ήταν να αποφευχθούν οι απολύσεις και να ξεπεραστεί η κρίση που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις.

Η εφημερίδα σημείωσε ότι στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης, προσφέρεται η δυνατότητα αναβολής δόσεων και, ανάλογα με τους όρους πλήρους / ημι-κλεισίματος στο πλαίσιο ορισμένων κριτηρίων, το 60% του μισθού τους θα καταβάλλεται σε όσους δεν μπορούν να λάβουν τους μισθούς τους.

Στην έκθεση, αναφέρεται ότι στο πλαίσιο των νέων μέτρων, σε σχέση με το κλείσιμο των σχολείων, δόθηκε επίδομα 60% του μισθού στο προσωπικό που είχε παιδιά κάτω των 15 ετών και έπρεπε να φροντίσει τα παιδιά τους στο σπίτι και δεν μπορούσε να εργαστεί.

Η εφημερίδα δήλωσε ότι, στο πλαίσιο των νέων μέτρων, διευκολύνθηκαν επίσης οι φορολογικές υποχρεώσεις και θα γίνονταν φορολογικές μειώσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων. Έγραψε επίσης ότι οι επιχειρήσεις θα λάβουν επιδοτήσεις ενοικίου.

337 ΝΕΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, 6 ΘΑΝΑΤΕΣ

Σύμφωνα με άλλη έκθεση της εφημερίδας, ενώ 6 ακόμη άνθρωποι πέθαναν τις τελευταίες 24 ώρες λόγω του Covid-19 στη Νότια Κύπρο, εντοπίστηκαν 337 νέες περιπτώσεις.

Η εφημερίδα, η οποία έγραψε ότι ο αριθμός εκείνων που έχασαν τη ζωή τους έφτασε τα 147, δήλωσε ότι ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων ήταν 27 χιλιάδες 11.

Στην έκθεση, σημειώθηκε ότι 209 άτομα βρίσκονται υπό θεραπεία στη Νότια Κύπρο και 53 από αυτά βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

(ΕΤΣΙ)

Source