Πανικός στα κατεχόμενα εδάφη Λόγω της αύξησης των περιστατικών, τα σχολεία έκλεισαν

Η αύξηση των περιπτώσεων στην κοινότητα – σε σχολεία, νοσοκομεία, χώρους εργασίας, η δημιουργία μιας αλυσίδας μετάδοσης ιών στα “κρατικά” τμήματα προκαλεί ανησυχία, ακόμη και πανικό στις κατεχόμενες περιοχές.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο, αποδείχθηκε ότι 3 νοσοκόμες από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ήταν θετικοί για τον κοραναϊό και 21 μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού σε καραντίνα. Ο αριθμός των θετικών περιστατικών σε ένα από τα δημοτικά σχολεία στη Λευκωσία έφτασε επίσης τα 5 και έκλεισε στο σχολείο. Τα σωματεία των εκπαιδευτικών επικρίνουν την κατάσταση στα σχολεία όλων των επιπέδων για τα μέτρα που έλαβε η «κυβέρνηση». Ο “Υπουργός Παιδείας” δηλώνει ότι οι επαφές των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων παρακολουθούνται και ο “Υπουργός Υγείας” αναφέρει ότι υπάρχει αργία για τον Φεβρουάριο στην εκπαίδευση που μπορεί να πραγματοποιηθεί νωρίτερα.

Μέσω της MK, ο «δήμαρχος» της Lizzie ανακοίνωσε ότι υπήρχαν 13 περιστατικά στην κοινότητα, ενώ οι 3 πυροσβέστες στο παράνομο αεροδρόμιο του Timpos ήταν επίσης θετικοί, ο Τύπος ανέφερε ότι υπήρχε πρόβλημα ασφάλειας στο αεροδρόμιο γενικά.

Μετά το περιστατικό, το “τμήμα αντίκες” έκλεισε στις κατεχόμενες περιοχές και ο “διευθυντής”, που είναι σύζυγος του “Υπουργού Υγείας”, Emine Peel, ήταν σε καραντίνα.

Εμβόλια τόσο από την Τουρκία όσο και από την KD

Ο υπουργός Υγείας Αλί Πίλι, σχολιάζοντας αναφορές προγράμματος εμβολιασμού և που ξεκινούν εμβολιασμούς σε ελεύθερες περιοχές, δήλωσε ότι θα έρθουν στα εμβόλια που κατέχονται από την Τουρκία εντός 10 ημερών. Μια παρτίδα εμβολίων θα προέλθει επίσης από την ΕΕ, μέσω της «νότιας» Κύπρου, όπως είπε, από τη δεύτερη ομάδα, επικαλούμενη τις διαβουλεύσεις της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής, η οποία, είπε, επρόκειτο να συζητηθεί ξανά σήμερα. θέμα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αποφάσεις της Επιτροπής Λοιμωδών Νοσημάτων / Λοιμωδών Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας, στις 25 Δεκεμβρίου, μετά τις 21:00, θα κλείσουν καφετέριες, εστιατόρια, μπισκότα, στοιχήματα, σαλόνια ομορφιάς, γυμναστήρια και καταστήματα που πωλούν ψωμάκια. Όπου υπάρχει υπηρεσία παράδοσης κατ ‘οίκον, θα μπορεί να λειτουργεί μετά τις 21:00 για τροφοδοσία.

Η μη λειτουργία παμπ, μπαρ, κλαμπ և παρόμοια ψυχαγωγικά ստի μέρη ανάπαυσης παρατείνεται έως τις 4 Ιανουαρίου.

Λόγω της αύξησης των περιπτώσεων, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι το άτομο που εργάζεται στην «προεδρία» συνδέθηκε με την επιβεβαιωμένη υπόθεση, η PCR πραγματοποιήθηκε σε όλους τους υπαλλήλους, όπως δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης Ersin Tatar μέσω της MKD.

Ο Τύπος γράφει ότι το άτομο που συνδέεται με την επιβεβαιωμένη περίπτωση είχε αρνητικό PCR.

Χθες ανακοινώθηκαν 20 υποθέσεις στις κατεχόμενες περιοχές, 13 εσωτερικές ως αποτέλεσμα 1853 συνολικών επιθεωρήσεων. Ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων είναι 1492, συνολικά 198 άτομα έχουν νοσηλευτεί, ένας ασθενής βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Source