Παπαγιάννης Παναθηναϊκός 8ο μπλοκ στην ιστορία του ΟΠΑΠ

ÇÍÁÉÊÏÓ –
ΠΑΝΑΤΙΝΙΑΚΟΣ – ΚΟΛΟΣΟΣ
(SUPERLIGA 2020-2021)”/>

Ο Γεώργιος Παπαγιάνης κυριάρχησε στις δύο ρακέτες στον αγώνα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ εναντίον του Ηρακλή, φτάνοντας στο διπλό διπλό με 20 πόντους και 11 σουτ.

Μπλε Νησί

Το πιο αξιοσημείωτο επίτευγμά του, ωστόσο, ήταν στην κατηγορία των περικοπών. Με τα τρία του, «πιάστηκε» τον Mike Batiste στην 8η θέση στη λίστα με τα καλύτερα μπλοκ στην ιστορία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

Πιο συγκεκριμένα

* Με τις τρεις ισοπαλίες του, το διεθνές κέντρο με τα πράσινα έφτασε τα 88 και έφτασε στο Μπατίστ.

* Ταυτόχρονα, έγινε ο 12ος παίκτης που έφτασε στο Stoiximan Basketball Double φέτος, ενώ την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έγινε η 9η ομάδα που έχει τουλάχιστον ένα διπλό διπλό μετά τον 9ο αγώνα.

* Ακόμη και το Διεθνές Κέντρο έθεσε ένα νέο ρεκόρ της σεζόν με τα 10 ακριβή μονομαχικά (10/12). Ο Μαυροκεφαλίδης και ο Αγμπέλεζ είχαν εννέα να παραληφθούν από τον Γιάνικ Μορέιρα αμέσως μετά τα 13 παιχνίδια της ΑΕΚ στο Λαύριο. Ακόμα κι έτσι, ο Παπαγιάνης είναι ο μόνος παίκτης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ που έχει σημειώσει δύο διψήφιους πόντους τα τελευταία τρία χρόνια. Ήταν αυτός που είχε 11 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον “Προμηθέα” πέρυσι. Ο τελευταίος που έκανε μια παρόμοια εμφάνιση ήταν ο Ζακ Αύγουστος σε ένα εντός έδρας παιχνίδι 10-17 εναντίον της Κιμί την σεζόν 2017-18.

Ακόμη

* Ο Dinos Mitoglu κατατάχθηκε 13ος στη λίστα των καλύτερων επιθετικών στην ιστορία των «πράσινων». Στο παιχνίδι εναντίον του Ηρακλή, είχε επτά, έφτασε στα 426, ξεπερνώντας τόσο τον Ζέλικο Ρεμπράτσα, που είχε 421 πόντους το 1999-2001, όσο και τον Γιαν Βουγκιούκας, ο οποίος έφτασε τα 424 με το μοναδικό του touchdown σε αυτό το παιχνίδι.

* Ο Mitoglu είχε επίσης 3/8 δύο πόντους և έφτασε τους 200 στο Stoiximan Basket League. Έχει τώρα 200/346 (57,8%).

* Ο Selvin Mack μοιράστηκε 10 ασίστ και έγινε ο τρίτος παίκτης στο φετινό Stoiximan Basket League με διψήφιο σκορ. Ο Βασίλης Μουράτος το έφτασε δύο φορές και ο Skyler Bowlin μία φορά.

* Ο Γιώργος Βορ Καλαϊτσάκης σημείωσε δύο πόντους σε 38 παιχνίδια για πρώτη φορά στο Πρωτάθλημα. Με άλλα λόγια, οι 11 βαθμοί του είναι ρεκόρ καριέρας, καθώς ο προηγούμενος ήταν οκτώ, που είχε φέτος στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ և τρεις φορές στη σεζόν 2018-19.

Σε επίπεδο ομάδας

* Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ χτύπησε τα πρώτα 100ara του Stoiximan Basketball Basketball տարվա φέτος իհարկե, φυσικά, την καλύτερη επίθεση της σεζόν μέχρι στιγμής. Ο προηγούμενος ήταν ένας από τους 97 πόντους που είχε ο Ionikos Hellenic Coin στον αγώνα του 7ου γύρου στη Λάρισα.

* Ο Giorg Orjos Vovoras ισοφάρισε δύο φορές το καλύτερο της περιόδου των δέκα λεπτών, σημειώνοντας 31 πόντους στον πρώτο και τρίτο γύρο Σε προηγούμενα παιχνίδια, ο ίδιος αριθμός επιτεύχθηκε και από τον Λαύριο Μεγαμπόλτι στο δεύτερο μισό του αγώνα ενάντια στο αρτοποιείο Λάρισας στο δεύτερο μισό του αγώνα με τον Άρη և Ionian Hellenic Coin.

* Το φετινό Stoiximan Basket League Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ παρουσίασε περισσότερη πολυφωνία από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι, με πέντε παίκτες με διψήφιο πόντους, που ισούται με το αντίστοιχο ρεκόρ πρωταθλήματος.

* Οι “Πράσινοι”, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας τους, έφτασαν στο ρεκόρ της περιόδου, η οποία τελείωσε με ένα καλάθι. Είχαν 26 ασίστ γκολ, ξεπερνώντας τα 25 που είχε η ΑΕΚ στο δεύτερο παιχνίδι με το Larissa Bread Factory.

* Ακόμα και οι Έλληνες πρωταθλητές, με διαφορά 32 πόντων στο τελικό σκορ, έθεσαν το ρεκόρ για τη μέγιστη διαφορά της περιόδου που συνέβη μετά το φετινό παιχνίδι Stoiximan Basket League εναντίον του ΠΑΟΚ (31-65) (+ 31-65)

* Το ρεκόρ της σεζόν των “Πράσινων” – 1,17 πόντοι που κατέχουν, ξεπερνώντας το 1,13 που είχαν στο τρίτο παιχνίδι εναντίον του ΠΑΟΚ.

Βάλσαμο αστεριών

Source