Παράσιτα εμβολίων և διαρκής “έκτακτη ανάγκη”

Η απόλυτη αδράνεια έγινε το πρότυπο της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης σε όλους τους τομείς και σε όλα τα μέτωπα

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε μπροστά στον πιο ισχυρό ηγέτη του Δυτικού κόσμου, τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τραμπ, ότι η Ελλάδα θα παραμείνει ένας επιθυμητός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, απλά δεν έδωσε το στίγμα της απόλυτης προσκόλλησης του ελληνικού νόμου στον Αμερικανισμό. Αυτό σήμαινε ότι κατά τη διάρκεια της προεδρίας του η χώρα δεν θα απαιτούσε απολύτως τίποτα, θα ήταν απλώς στην προτίμηση των ισχυρών.

Η απόλυτη αδράνεια έγινε παράδειγμα της θέσης της ελληνικής κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα, σε όλα τα μέτωπα. Έχουμε δει την κυβέρνηση να παρατάσσεται σε διπλωματική σειρά, ώστε να μην αναστατώνει τις δυνάμεις που βρίσκονται και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Είδαμε πώς η κυβέρνηση δεν απαιτούσε περισσότερα ευρώ από ό, τι οφείλει από το Ταμείο Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κανένας Έλληνας αξιωματούχος δεν παραπονέθηκε όταν μειώθηκαν οι διαθέσιμοι πόροι στη χώρα μας.

Το ίδιο ισχύει και για εμβόλια και παρασκευάσματα εμβολιασμού για τον γενικό πληθυσμό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης և Ο Βασίλης Κικιλιάς βλέπει τη Γερμανία σε διμερείς συμφωνίες με γίγαντες ναρκωτικών να παρέχει περισσότερα εμβόλια στον γερμανικό πληθυσμό look κοιτάζουν με δυσπιστία. Προφανώς έμειναν έκπληκτοι από κάθε είδους δεξιά ουρά έξω από τα κέντρα εμβολιασμού για selfies με τη μορφή συρίγγων.

Ο Μιτζωτάκης αρνείται να κάνει αυτό το απλό πράγμα. Στείλτε μια επιστολή στον Von der Layen ζητώντας διπλώματα ευρεσιτεχνίας εμβολίων από την ΕΕ, όταν χώρες όπως η Ινδία είναι έτοιμες να παράγουν αμέσως μαζικό εμβόλιο. για να σώσει ακόμη και τις φτωχότερες και πολυπληθέστερες χώρες του πλανήτη. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν θέλει να συσχετιστεί με το όνομά του, το οποίο θα οδηγήσει σε αίτημα για δημοσίευση συμβάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με φαρμακευτικές εταιρείες (ποιος ξέρει τι άλλο κρύβεται εκεί).

Ωστόσο, η απογοήτευση είναι ότι οι ηγέτες στην Ελλάδα δεν βλέπουν καν τι κάνουν οι «Κύπριοι αδελφοί», οι οποίοι, συνειδητοποιώντας τις μικρές τους δυνάμεις και τη γεωπολιτική δύναμη της πατρίδας τους, στρέφονται στους Ισραηλινούς γείτονές τους.

Αυτή η περίεργη διακριτική ευχέρεια της ελληνικής κυβέρνησης, φυσικά, συνοδεύεται από ακραία ανικανότητα προσωπικού. Όπως είναι, το επόμενο φθινόπωρο δεν θα επιτύχουμε το απαιτούμενο ποσοστό ασυλίας του πληθυσμού. Και η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει όλα αυτά με πολλά ψέματα που εξαπλώνεται καθημερινά.

Μην γελάτε. Ταιριάζει στον Μητσοτάκη, εκείνους που θέλουν να φύγουν από την ΕΕ. Διατήρηση της «κατάστασης έκτακτης ανάγκης». Ελπίζουν ότι η απειλή μιας επιδημίας θα οδηγήσει σε σιωπή και παραίτηση. Θα αρνούνται, τότε οι συνέπειες θα είναι πολύ άγριες.

,Source