Παρά την επιδημία στις ΗΠΑ, 10,2 εκατομμύρια άνθρωποι ταξίδεψαν τις τελευταίες 10 ημέρες

πανό99

Οι αξιωματούχοι της TSA επεσήμαναν ότι, παρά τις προειδοποιήσεις των υπαλλήλων υγείας να μην ταξιδέψουν λόγω της αύξησης των νέων τύπων περιπτώσεων κοροναϊού (Kovid-19), 1,28 εκατομμύρια επιβάτες ελέγχθηκαν χθες, ο οποίος είναι ο υψηλότερος αριθμός επιβατών που καταγράφηκε από την έναρξη της επιδημίας τον Μάρτιο.

Σημειώνοντας ότι συνολικά 10,2 εκατομμύρια επιβάτες έχουν ταξιδέψει από αεροδρόμια τις τελευταίες 10 ημέρες, αξιωματούχοι της TSA τόνισαν ότι ο ημερήσιος αριθμός επιβατών ήταν πάνω από 1 εκατομμύριο σε 6 από αυτές τις 10 ημέρες.

Διευθυντής του Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, Δρ. Ο Anthony Fauci, σε δήλωσή του στο CNN χθες, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο σημείο στην καταπολέμηση της επιδημίας και κάλεσαν το κοινό να αποφύγει τα ταξίδια για να αποτρέψει την περαιτέρω εξάπλωση του ιού κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

“Η αιτία της ανησυχίας μου είναι ότι μπορεί να υπάρξει αύξηση των περιπτώσεων μετά τα Χριστούγεννα και το νέο έτος. Εάν κοιτάξετε την τάση των περιπτώσεων στα τέλη του φθινοπώρου και στις αρχές του χειμώνα, η κατάσταση είναι πραγματικά ανησυχητική. Οι επόμενες εβδομάδες θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερες.” Εξέφρασε την ανησυχία του με τα λόγια του.

πανό134

Source