Παρά την πανδημία στις ΗΠΑ, 10,2 εκατομμύρια άνθρωποι ταξίδεψαν σε 10 ημέρες

Παρά την πανδημία στις ΗΠΑ, 10,2 εκατομμύρια άνθρωποι ταξίδεψαν σε 10 ημέρες

Έχει αναφερθεί ότι ο αριθμός των επιβατών που ταξιδεύουν από αεροδρόμια τις τελευταίες 10 ημέρες λόγω των διακοπών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στις ΗΠΑ έχει φτάσει τα 10,2 εκατομμύρια.

Παρά την πανδημία στις ΗΠΑ, 10,2 εκατομμύρια άνθρωποι ταξίδεψαν σε 10 ημέρες

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ (TSA), ο νέος τύπος υγειονομικών αρχών Κορωνοϊός (Kovid-19) επισήμανε ότι παρά τις προειδοποιήσεις να μην ταξιδέψουν με το φόβο της αύξησης των περιπτώσεων, είχαν χθες έλεγχο ασφαλείας 1,28 εκατομμυρίων επιβατών, που είναι ο υψηλότερος αριθμός επιβατών που καταγράφηκε από την έναρξη της επιδημίας τον Μάρτιο.

Σημειώνοντας ότι συνολικά 10,2 εκατομμύρια επιβάτες έχουν ταξιδέψει από αεροδρόμια τις τελευταίες 10 ημέρες, αξιωματούχοι της TSA τόνισαν ότι ο ημερήσιος αριθμός επιβατών ήταν πάνω από 1 εκατομμύριο σε 6 από αυτές τις 10 ημέρες.

Διευθυντής του Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, Δρ. Ο Anthony Fauci, σε δήλωσή του στο CNN χθες, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο σημείο στην καταπολέμηση της επιδημίας και κάλεσαν το κοινό να αποφύγει τα ταξίδια για να αποτρέψει την περαιτέρω εξάπλωση του ιού κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

“Η αιτία της ανησυχίας μου είναι ότι μπορεί να υπάρξει αύξηση των περιπτώσεων μετά τα Χριστούγεννα και το νέο έτος. Εάν κοιτάξετε την τάση των περιπτώσεων στα τέλη του φθινοπώρου και στις αρχές του χειμώνα, η κατάσταση είναι πραγματικά ανησυχητική. Οι επόμενες εβδομάδες θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερες.” Εξέφρασε την ανησυχία του με τα λόγια του.

Άλλα παγκόσμια νέα

.Source