“Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να σχηματίσει μια Ad-Hoc Επιτροπή παρά

Πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος (HP) Kudret Ozersay, Έκανε αξιολογήσεις στην ημερήσια διάταξη συνδέοντας στο πρόγραμμα που παρουσίασε ο Reşat Akar στο TV2020 μέσω τηλεφώνου.

“Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΜΟΝΟ”

Ο Özersay δήλωσε ότι παρά την αντιπολίτευση και το Σύνταγμα, η κυβέρνηση των μειονοτήτων προσπαθούσε να δημιουργήσει μια ειδική επιτροπή για να πάρει την πλειοψηφία εκεί και να καθορίσει την ημερομηνία που ήθελε για τις εκλογές μονομερώς, τονίζοντας ότι αυτή η προσπάθεια ήταν αντιδημοκρατική.

Όσον αφορά το γεγονός ότι η κυβέρνηση, η οποία δεν μπορούσε να κατέχει την πλειοψηφία στην Επιτροπή Νομικών και Πολιτικών Υποθέσεων, έθεσε την επιτροπή Ad-Hoc στην ημερήσια διάταξη προκειμένου να περάσει την ημερομηνία πρόωρης εκλογής που προτείνει από αυτήν και έδωσε ένα παράδειγμα της αναβολής της Προεδρικές εκλογές για τις επικρίσεις για “αντισυνταγματικότητα”, δήλωσε ο Özersay, σε αντίθεση με το τρέχον έτος, πέρυσι. Σημείωσε ότι υπάρχει συναίνεση.

“ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΤΙ Η ΣΥΝΤΑΣΗ ΘΑ ΘΕΩΡΕΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ”

Εκφράζοντας ότι αντιμετωπίζουν μια στάση που θα αγνοούσε εντελώς το Σύνταγμα, ο Özersay απευθύνθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας, “Εάν υπάρχει Σύνταγμα και νομικοί κανόνες στη χώρα σας, πρέπει να κυβερνήσετε τη χώρα σε αυτό το πλαίσιο”.

Έρσιν ΤατάρΣημειώνοντας ότι εκκενώθηκε μια θέση στο κοινοβούλιο με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, επομένως, σύμφωνα με το Σύνταγμα, έπρεπε να πάνε στις μεσοπρόθεσμες εκλογές του Ιουνίου, υπενθυμίζοντας ότι για να μην προχωρήσουν στις ενδιάμεσες εκλογές, είναι απαραίτητο να ορίσουμε μια ημερομηνία για πρόωρες εκλογές μέσα σε ένα χρόνο και είπε, «Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ»

Ο Özersay είπε, “Όχι, το κοινοβούλιο θα αλλάξει, θα αλλάξει, δεν ανησυχούμε για τη νίκη σε αυτές τις εκλογές”, Özersay προέτρεψε την κυβέρνηση να συμβιβαστεί. Ο Özersay προειδοποίησε, “Αν ο Ζέμπερεκ παίζει στη θέση του, κανείς δεν θα ξέρει πού θα ξεκινήσει και πού θα τελειώσει.”

.Source