Παρίσι. Το έργο να μετατραπεί το Champs Elysees σε “εντυπωσιακό κήπο” έχει εγκριθεί

Η Anne Indalgo, δήμαρχος του Παρισιού, έδωσε το πράσινο φως στο έργο μεταρρύθμισης Elysee Plant 250 εκατομμυρίων ευρώ

Ξεκίνησε το 2019 από τοπικούς επιχειρηματικούς ηγέτες, το έργο θα μετατρέψει τη λεωφόρο 1,9 χιλιομέτρων στο κέντρο του Παρισιού σε “εντυπωσιακό κήπο”, δήλωσε ο Indalgo. Ωστόσο, το φιλόδοξο πρόγραμμα θα λήξει μετά το 2024, όταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στη γαλλική πρωτεύουσα.

Από το 2018, η Elysee Fields Committee κάνει εκστρατεία για μια σημαντική αναθεώρηση της περιοχής της λεωφόρου. “Η θρυλική λεωφόρος έχει χάσει το μεγαλείο της τα τελευταία 30 χρόνια. “Σταδιακά εγκαταλείφθηκε από τους Παρισιούς και υποβλήθηκε στις επόμενες κρίσεις. “Κίτρινα γιλέκα, απεργίες, υγεία και οικονομική κρίση”, δήλωσε η επιτροπή, καλωσορίζοντας τη δήλωση της Indalgo.

«Λέγεται συχνά η πιο όμορφη λεωφόρος στον κόσμο, αλλά εμείς που εργαζόμαστε εδώ καθημερινά δεν είμαστε πεπεισμένοι για αυτό», δήλωσε ο Jean an Noel Rainar, πρόεδρος της επιτροπής το 2019. “Το Champs Elysees έχει όλο και περισσότερους επισκέπτες. Οι μεγάλες εταιρείες αγωνίζονται να φτάσουν εκεί, αλλά για τους Γάλλους φαίνεται ανησυχητικό”, είπε.

Η επιτροπή πραγματοποίησε δημόσια διαβούλευση σχετικά με το τι να κάνει με το Champs Elysees. Τα σχέδια περιλαμβάνουν: κατά το ήμισυ της περιοχής των οχημάτων, ο: Μεταμόρφωση οδικών πεζοδρομίων և: πράσινες περιοχές ստեղծ Δημιουργία δέντρων «σηράγγων» για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα.

Το σχέδιο προβλέπει την ολοκλήρωση των ανακαινίσεων έως το 2030 (PCA-Stream)

Το σχέδιο προβλέπει την ολοκλήρωση των ανακαινίσεων έως το 2030 (PCA-Stream)

Το Avenue des Champs-Elysées ήταν αρχικά ένα μείγμα βάλτων και λαχανικών. Ο Andre Le Notre, ο επίσημος κηπουρός του βασιλιά Louis XIV, ήταν ο πρώτος που σχεδίασε ένα μεγάλο, διώροφο πάρκο που ονομάζεται Grand Cours. Το 1709 μετονομάστηκε το Champs Elysees, επεκτάθηκε και μέχρι το τέλος του αιώνα είχε γίνει μια δημοφιλής περιοχή για πικνίκ.

Σήμερα, η λεωφόρος είναι διάσημη για τα ακριβά καφέ και τα πολυτελή καταστήματα, αλλά και για το γεγονός ότι το ενοίκιο για επαγγελματικά διαμερίσματα είναι το υψηλότερο στον κόσμο.

Προτού η επιδημία οδηγήσει στον τουρισμό, ο αρχιτέκτονας Philippe Cianbaretta, η εταιρεία του PCA-Stream, ετοίμασε τα σχέδια μετασχηματισμού, λέγοντας ότι από τους 100.000 πεζούς που διασχίζουν τη λεωφόρο κάθε μέρα, το 72% ήταν τουρίστες και το 22% εργάζονταν. εκεί

Ροή PCA:

Ροή PCA:

Ροή PCA:

Ροή PCA

Ροή PCA:

Ροή PCA:

Ροή PCA:

Ροή PCA:

Οι οκτώ λωρίδες Champs Elysees χρησιμοποιούν κατά μέσο όρο 3.000 αυτοκίνητα ανά ώρα, και η ρύπανση εκεί είναι μεγαλύτερη από ότι σε έναν πολυσύχναστο δρόμο του Παρισιού.

Σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα, η λεωφόρος Elysee έχει γίνει ένα μέρος όπου συνοψίζονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πόλεις του κόσμου. εξαιρέσεις. “

Τα σχέδια περιλαμβάνουν և: Μεταμόρφωση του διάσημου Plaque de la Concorde, Η μεγαλύτερη πλατεία στο Παρίσι, νοτιοανατολικά της λεωφόρου, κάτι που το δημαρχείο περιγράφει ως «προτεραιότητα πόλης». Υποτίθεται ότι αυτό το έργο θα ολοκληρωθεί έως το 2024. Ολυμπιακοί αγώνες: Όσο για τα Champs Elysees, ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί η μετατροπή του έως το 2030.

“Αυτό είναι ένα από τα διάφορα έργα που στοχεύουν στη μεταμόρφωση της πόλης πριν και μετά το 2024”, δήλωσε ο Indalgo στο Le Le du du Dimanche. Ανάμεσα τους: Μετασχηματισμός του χώρου γύρω από τον Πύργο του Άιφελ “Στον υπέροχο κήπο στην καρδιά του Παρισιού.”

Σύμφωνα με τον Guardian

Ακολουθήστε το LiFO.gr στις Ειδήσεις Google և θα είστε οι πρώτοι που θα γνωρίζετε όλα τα νέα

Δείτε τις τελευταίες ελληνικές news παγκόσμιες ειδήσεις στο LiFO.gr

,Source