Παραγγέλθηκε να ερευνήσει τις ιδιότητες του P / C στην Πάφο … | Δημοσιογράφος Κύπρος

“Η διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιακών στοιχείων πρέπει να απλοποιηθεί, γι ‘αυτό ετοιμάζουμε προτάσεις για τη διαφοροποίηση της διαχείρισης των τουρκοκυπριακών περιουσιακών στοιχείων προκειμένου να διασφαλίσουμε την ακρίβεια των αποφάσεων”, δήλωσε ο κ. Νίκος, Υπουργός Εσωτερικών. Nouris, πρόσφυγες-αγνοούμενοι μετά από συνάντηση.

Ο Υπουργός Εσωτερικών έκανε δηλώσεις στο πλαίσιο της συζήτησης μικρών παραχωρήσεων σε ορισμένες αυλές ορισμένων Τουρκοκυπριακών εδαφών στην περιοχή του Οσμάν Εφέντη, οι οποίοι προσλήφθηκαν από εκτοπισμένους στο δήμο Πάφου. “Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση στην Επιτροπή Προσφύγων, κατά τη διάρκεια της οποίας θα χωρίσω το συγκεκριμένο ζήτημα σε δύο τομείς”, δήλωσε ο κ. Νούρης.

“Το πρώτο είναι ότι εξήγησα με αποδεικτικά στοιχεία, τεκμηρίωσα πολύ πώς λαμβάνονται ειδικές αποφάσεις, επιπλέον, η απόφαση του κηδεμόνα για τη διαχείριση της τουρκοκυπριακής περιουσίας, η οποία παραχωρήθηκε στον δήμο της Πάφου”, είπε. ,

Ο Υπουργός σημείωσε ότι πιστεύει ότι «η σκληρή αντιπαράθεση που υπάρχει μεταξύ της Επιτροπής και του« Δημάρχου της Πάφου »είναι ξεκάθαρη σε όλους». Είπε ότι αυτό είναι ένα ερώτημα, “είπα στους βουλευτές και άλλο είναι ο τρόπος με τον οποίο το Υπουργείο Εσωτερικών և ο διαχειριστής διαχειρίζεται την τουρκική περιουσία στην Κύπρο”, εξήγησε.

“Ως κηδεμόνας, πιστεύω ότι πρέπει να βελτιωθεί η διαχείριση της τουρκικής περιουσίας στην Κύπρο, όπως εξήγησα στη Συμβουλευτική Επιτροπή. Υπάρχουν κριτήρια σήμερα που δεν διασφαλίζουν την ακρίβεια συγκεκριμένων αποφάσεων. Υπάρχουν παλιές διαθήκες, παλιές αμαρτίες που πρέπει να διορθωθούν. Γι ‘αυτό, έχω ενημερώσει τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής, φυσικά, τους εκπροσώπους των κομμάτων, ότι ετοιμάζουμε και ότι βρισκόμαστε σε προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας προτάσεων για τη διαφοροποίηση της διαχείρισης των τουρκοκυπριακών περιουσιακών στοιχείων. να σταματήσουμε όλα αυτά. “Το φαινόμενο, το οποίο τολμώ να πω πολλές φορές, δεν καλλιεργεί τιμή στην πολιτεία”, δήλωσε ο υπουργός.

“Εξάλλου, θα το επαναλάβω σχετικά με αυτό το ζήτημα, το οποίο συζητείται τόσο πολύ στην Πάφο, στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην κηδεμονία, έχω ήδη προχωρήσει, έχω δώσει οδηγίες για τη διεξαγωγή διοικητικής έρευνας, εάν υπάρχει εγκληματίας ή πειθαρχική συμπεριφορά. είναι ακόμη ενάντια στους υπαλλήλους του Υπουργείου Εσωτερικών. Και, φυσικά, για να διευκρινιστεί εάν τέτοιες παρεμβάσεις από τον δήμο Πάφου γίνονται σε ειδικά ακίνητα σε ακίνητα που έχουν μισθωθεί στον δήμο ή σε κάποια που δεν έχουν μισθωθεί », είπε.

Πρόσθεσε ότι είχε εξηγήσει στην Επιτροπή Προσφύγων ότι «οι αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την 43η σύνοδο της Συμβουλευτικής Επιτροπής, կան Υπάρχουν αποφάσεις μίσθωσης ειδικής ιδιοκτησίας στο Δήμο Πάφου, οι μισθώσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη. Μετά από αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, η εφαρμογή του νόμου և το ενδεχόμενο παραβίασης ανήκει ապնդ οι εισαγγελικές αρχές είναι υπεύθυνες. ” “Θέλω να ελπίζω”, κατέληξε ο υπουργός, “ότι θα υπάρξει σεβασμός για τα θεσμικά όργανα, ώστε να μην έχουμε τέτοια προβλήματα στο μέλλον”.

Ερωτηθείς για τον δήμο της Πάφου, εάν παρενέβη χωρίς άδεια, ή εάν θεωρείται παράνομος, ο υπουργός απάντησε ότι “αυτή είναι μία από τις ερωτήσεις που τέθηκαν κατά τη διοικητική έρευνα. “Δεν γνωρίζω τα όρια του ακινήτου, ακόμη και από απόσταση, εάν υπήρξε παραβίαση”, εξήγησε. “Αυτό που έχω πει ξεκάθαρα τώρα, έχω ενημερώσει την Επιτροπή, είναι ότι οι μισθώσεις σε αυτόν τον τομέα δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί μέσω του Δημαρχείου της Πάφου”, κατέληξε ο κ. Νούρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ. Ο πόλεμος μεταξύ των «βουλευτών» του Fedo συνεχίζεται. “Η επιτροπή φοβάται τις αντιφάσεις και τις αποκαλύψεις”

Οι βουλευτές απολύουν τον δήμαρχο της Πάφου

Στις δηλώσεις τους εντός και εκτός της επιτροπής, οι βουλευτές επέκριναν τον δήμαρχο της Πάφου, Φαίδωνα Φαίδων.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, βουλευτής του ΑΚΕΛ Skevi Kukuma, δήλωσε ότι, δυστυχώς, φαίνεται ότι ο Υπουργός Εσωτερικών δεν είναι έτοιμος να σταματήσει την εκκεντρότητα και την αυθαιρεσία του δημάρχου της Πάφου. Η δήλωση, όπως είπε στο Υπουργείο Εξωτερικών ότι είναι αηδιασμένη με τη θέση του δημάρχου της Πάφου, δεν είναι αρκετή. Συγκεκριμένα, πρόσθεσε, ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών είναι ο διευθυντής και κηδεμόνας των Τ / Κ ιδιοκτησιών, κατευθύνει τους τραυματίες στην αστυνομία, σαν να μην έχει καμία εξουσία, ρόλο ή ευθύνη για την προστασία των τραυματισμένων οικογενειών. Αναγνώρισε ότι δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ του «διαχειριστή» του δημάρχου της Πάφου στην περιοχή όπου εκτελείται το έργο και αρνήθηκε να συμμετάσχει στη διακοπή της εργασίας, αλλά αναφέρθηκε στο τέλος της διοικητικής υπόθεσης. έρευνα σε ένα μήνα. Μέχρι τότε, σύμφωνα με τον ίδιο, τα έργα της περιοχής θα ολοκληρωθούν, և η έρευνα δεν θα έχει ουσιαστικό αντικείμενο. Σημείωσε ότι τα τραγικά γεγονότα και οι παράνομες επεμβάσεις στην Πάφο δεν θα γίνονταν σε T / C περιουσία αν ο Υπουργός Εσωτερικών υπερασπίστηκε την αξιοπρέπεια των απελαθέντων.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Κώστας Κωνσταντίνου, ως μέλος της Επιτροπής, έκανε σοβαρούς ισχυρισμούς εναντίον του Τούκ. Φαίδωνος. Τον περιέγραψε ως «εκδικητικό, απαθές», ότι «εργάζεται όπως θέλει, με ανεκτικότητα στις αρμόδιες υπηρεσίες», που του επέτρεψε, όπως το έθεσε, να συμπεριφέρεται σαν «Ρωμαίος αυτοκράτορας». Σημείωσε στις δηλώσεις του ότι η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών είναι σαφής ότι δεν υπήρχε ενοίκιο, και ο δήμαρχος πέρασε παράτυπες ενέργειες με μπουλντόζες που ξεκίνησαν πριν από μήνες. Αναφέρθηκε σε μια ειδική υπόθεση όταν πίεσε μια γυναίκα να φύγει από το σπίτι του, της είπε ότι αν αρνείται, θα έσπαζε την κλειδαριά και θα την έπαιρνε, και η γυναίκα απάντησε ότι αν το έκανε, θα έβαζε τον εαυτό της στη φωτιά ή θα κάψει εαυτήν. ο ίδιος με το σπίτι. Είπε ότι σε μια άλλη περίπτωση, η μπουλντόζα πήρε την 83χρονη γυναίκα στο σπίτι της, προσπαθώντας να την εκδιώξει, ως αποτέλεσμα της οποίας ένα μέρος του τείχους κατέρρευσε και η παροχή νερού διακόπτεται για 43 ημέρες. Αναφέρθηκε επίσης σε μια υπόθεση όταν, σε απάντηση, είπε, έκανε μπουλντόζα στο υπό κατασκευή κτίριο από τον αδελφό του ατόμου που αγόρασε τη γη, ο οποίος αρχικά αρνήθηκε να αφήσει επαγγελματική ιδιοκτησία σε T / C γη.

Η βουλευτής του ΔΗΣΥ Μαριέλα Αριστείδου ζήτησε αλλαγές στο νόμο ώστε οι ιδιοκτησίες C / C να διατίθενται μόνο σε εκτοπισμένους.

Ο βουλευτής του DIKO acha Acarias Kulias είπε στην επιτροπή ότι ο δήμαρχος περιπλανιζόταν στα στρατόπεδα προσφύγων «απειλώντας να εκβιάσει υπογραφές» για να του δώσει μέρος της περιουσίας τους. Σημείωσε ότι ο δήμος έδωσε ένα καλό φως στην τουρκική επικράτεια της Κύπρου, το οποίο δόθηκε σε έναν μαχητή κομάντο που πολέμησε το 1974 για να κατεδαφίσει το θερμοκήπιο του. Μπόρεσε, όπως είπε, όλες τις περιοχές και τις εισόδους των ανθρώπων. Πρόσθεσε ότι οι πρόσφυγες καταφεύγουν να πάρουν χώρο για χώρους στάθμευσης. Ανακοίνωσε ότι στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής θα φέρει νομοσχέδιο για την κατάργηση του δικαιώματος παροχής γης σε μη εκτοπισμένους.

Source