Παραιτήθηκε ο σύμβουλος του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Boğaziçi

Ο καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Boğaziçi και Πρύτανης Σύμβουλος Zafer Yenal παραιτήθηκε από τη θέση του.

Στη δήλωσή του στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Γιενέλ είπε: «Ας συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρότερα στο όνομα της καλοσύνης και της ομορφιάς, προκειμένου να μην δούμε ξανά ένα πανεπιστήμιο με χειροπέδες.

ΚΛΙΚ – Το AKP απέτυχε να γίνει αναπληρωτής, έγινε πρύτανης για τον Boğaziçi

Υποψήφιος του Προέδρου και του Προέδρου του AKP Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον αναπληρωτή υποψήφιο του AKP Καθ. Δρ. Αφού διόρισαν τον Μελίχ Μπουλού ως πρύτανη του Πανεπιστημίου Boğaziçi, οι μαθητές οργάνωσαν διαμαρτυρία μπροστά στο σχολείο το απόγευμα της 4ης Ιανουαρίου. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και εμπόδισε τους μαθητές βάζοντας χειροπέδες στην πόρτα του πανεπιστημίου.

Καθηγητής Η ανακοίνωση παραίτησης του Zafer Yenal που δημοσιεύτηκε χθες (5 Ιανουαρίου) έχει ως εξής:

“Ξεκινώντας από τον Gülay Barbarosoğlu και συνεχίζοντας με τον Mehmed Özkan, παραιτήθηκα από τη θέση μου ως Πρύτανης Σύμβουλος στο Πανεπιστήμιο Boğaziçi από το 2016. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, BU + Events Series, ειδικά μεταξύ ανοιχτών μαθημάτων και βιβλίων, Με έργα όπως τα Gün, Boğaziçi Lectures, BOUN 101 High School Summer and Winter Schools, δούλεψα για να συμβάλω στη ζωή του πολιτιστικού και επιστημονικού πλούτου του πανεπιστημίου μας σε όλη την πλειάδα του και να δημιουργήσω νέες πλατφόρμες για την ανταλλαγή αυτής της γνώσης στο κοινό.

“Χειροπέδες για να μην δει το πανεπιστήμιο …”

“Επιπλέον, προσπάθησα να πλησιάσω, να εμπλουτίσω και να θεσμοθετήσω τη σχέση μεταξύ του Πανεπιστημίου μας και των αποφοίτων μας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, εκατοντάδες απόφοιτοι μας ήταν πολύ, πολύτιμα για τη δουλειά μας. Τους ευχαριστώ ειλικρινά.

“Είμαι ευγνώμων σε όλους τους συναδέλφους μου, ειδικά στα μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου, στην Επιτροπή Πολιτισμού και Τέχνης, στο Γραφείο Προώθησης, στο Κέντρο Σταδιοδρομίας, στο Γραφείο Αποφοίτων και στους υπαλλήλους του Γραφείου Εταιρικής Επικοινωνίας, για την τεράστια συμβολή τους που με έκανε να ζήσω όλη αυτή τη διαδικασία με υπερηφάνεια και ενθουσιασμό.

“Ας συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρότερα στο όνομα της καλοσύνης, στο όνομα της ομορφιάς, για να μην δούμε ένα πανεπιστήμιο με τις πόρτες του ξανά με χειροπέδες.”

(BİANET)

.Source