Παρακολουθήστε αυτό το Λιβανέζικο ομιλούν 12 γλώσσες!

Ο 26χρονος Patrick Khoury είναι Λιβανέζος αυτοδίδακτος πολυγλωστός που μπορεί να μιλήσει έως και 13 γλώσσες σε διαφορετικούς βαθμούς ευχέρειας.

Μιλάει άπταιστα γαλλικά, λιβανέζικα-αραβικά, ισπανικά, γερμανικά, αγγλικά, ιταλικά, ελληνικά και πορτογαλικά και μπορεί επίσης να συνομιλήσει στα ρουμανικά, νορβηγικά, σουηδικά, σερβικά και ολλανδικά. «Έχω επίσης βαθιά γνώση στα κινεζικά, τα τουρκικά και τα λατινικά στα μανταρινικά», είπε στο The961.

Όπως πολλοί Λιβανέζοι, έπιασε γαλλικά, αραβικά και αγγλικά που μεγάλωναν στο Λίβανο. Μπόρεσε να μάθει ισπανικά λόγω του γεγονότος ότι και οι δύο γιαγιάδες του ήταν από ισπανόφωνες χώρες, τη Βενεζουέλα και την Κολομβία.

Πώς ξεκίνησε λοιπόν να μαθαίνει πολλές άλλες γλώσσες;

Λοιπόν, άρχισε να μαθαίνει ξένες γλώσσες επιμελώς από την ηλικία των 14 ετών. Η πρώτη του επιλογή ήταν τα Γερμανικά. «Ξεκινάω συνήθως με ένα βιβλίο», είπε, «κατά προτίμηση ένα ηχητικό βιβλίο».

Ακούει εκτενώς, επαναλαμβανόμενα, έως ότου ο εγκέφαλός του αρχίσει να συνηθίζει τους ήχους, το ρυθμό, τονικότητα και την πολυπλοκότητα της γλώσσας, όπως κάνουν τα μωρά, μας είπε. “Η είσοδος έρχεται πάντα πριν από την έξοδο.”

«Το πρώτο στάδιο αφορά την ακρόαση, την ακρόαση και την ακρόαση, επιτρέποντας φυσικά στον εγκέφαλό μου να μουλιάζει στις πολλές διαφορετικές πτυχές της ξένης γλώσσας.»

«Μόλις συγκεντρώσω αρκετό λεξιλόγιο για να αρχίσω να εκφράζω κάποιες σκέψεις, αρχίζω να κάνω τυχαίους μονόλογους. Θα μπορούσε να είναι κυριολεκτικά οπουδήποτε, στο ντους ή κατά την οδήγηση στο αυτοκίνητό μου. Σήμερα, μπορώ να το κάνω πίσω από τη μάσκα (πρόσωπο) χωρίς να το καταλάβουν οι άνθρωποι, κάτι που είναι φοβερό! ” αυτός είπε.

«Οι μονόλογοι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εκπαιδεύσετε τους μυς του στόματος και του λαιμού σας, και να ακούτε προσεκτικά τον εαυτό σας καθώς μιλάτε και να ευαισθητοποιήσετε τους ήχους που παράγετε. Μου αρέσει να το αποκαλώ «Στιγμιαία Αισθητηριακή Ανατροφοδότηση» », είπε, προσθέτοντας ότι βοηθά στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης πριν μιλήσω με πραγματικούς ανθρώπους.

Πρακτική, πρακτική, πρακτική!

Παράλληλα με την εξάσκηση μονόλογων, ο Πάτρικ αναζητά τους ανθρώπους να μιλούν στο διαδίκτυο, ώστε να μπορεί να λαμβάνει ζωντανά σχόλια σχετικά με την προφορά και τη σύνταξη και να βασίζεται στις προηγούμενες γνώσεις του.

Επιπλέον, ενσωματώνει τη γλώσσα στη ζωή του όσο μπορεί, για παράδειγμα, ακούγοντας μουσική στη γλώσσα-στόχο του ή παρακολουθώντας ταινίες ξένων γλωσσών στο Netflix.

Το ταξίδι βοήθησε επίσης το ταξίδι εκμάθησης γλωσσών του. Ο Πάτρικ έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 20 χώρες, δηλαδή Γερμανία, Ελλάδα, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Ισλανδία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ιορδανία, Συρία, Αίγυπτος, Ουγγαρία, Σλοβακία, Σλοβενία, Αυστρία, Φινλανδία, Πολωνία, Σερβία, Κύπρος και Γαλλία .

«Όλη η εμπειρία διαφέρει όταν μιλάτε την τοπική γλώσσα. Όχι μόνο θα μετακινηθείτε πολύ πιο εύκολα στο μέρος που επισκέπτεστε, αλλά θα έχετε επίσης μια πολύ ευχάριστη διαμονή, συναντώντας τοπικούς ανθρώπους, μιλώντας τη γλώσσα τους (δεν χρειάζεται να είστε άπταιστα παρεμπιπτόντως) και τους κάνει καλή εντύπωση. “

Εκπλήσσει πάντα τους γηγενείς ανθρώπους όταν μιλάει τη γλώσσα τους. Καταλήγουν πολύ περίεργοι για αυτόν και θέλουν να μάθουν περισσότερα.

«Πιστεύω ότι η ομιλία της γλώσσας των ανθρώπων είναι ένα υψηλό σημάδι σεβασμού στον πολιτισμό τους, τη συλλογική τους ταυτότητα και τον εαυτό τους. Μια γλώσσα, κατά τη γνώμη μου, είναι μια γέφυρα ανάμεσα σε εσάς και τον κόσμο, ανάμεσα σε εσάς και τις καρδιές των ανθρώπων », είπε.

Η γλώσσα είναι ένας ωκεανός ανακάλυψης

Κατά μέσο όρο, ο Πάτρικ χρειάζεται 1 χρόνο για να αποκτήσει μια γλώσσα με ευχέρεια. Ωστόσο, φυσικά, εξαρτάται επίσης από την πολυπλοκότητα της γλώσσας, μας είπε.

«Η εκμάθηση μιας γλώσσας δεν έχει τέλος αφού υπάρχει ένας ωκεανός πραγμάτων που μπορεί κανείς να μάθει σε καθημερινή βάση. Με άλλα λόγια, κανείς δεν μπορεί ποτέ να πει ότι έχει γίνει μάθηση μιας γλώσσας. Εγώ, εγώ, πιστεύω ότι μπορώ να μάθω πολλά πράγματα στη μητρική μου γλώσσα. “

Ο Πάτρικ σημείωσε επίσης ότι η απόκτηση εκμάθησης γλωσσών δεν είναι γραμμική. “Θα υπάρξουν πολλά σκαμπανεβάσματα, πολλή ευτυχία και απογοήτευση.”

«Οι πιο σημαντικές προτάσεις μου θα ήταν να βυθιστείτε όσο το δυνατόν περισσότερο, να επικεντρωθείτε σε κατανοητές και σχετικές πληροφορίες και να αγκαλιάσετε τα πιο ανόητα λάθη που μπορεί να κάνετε. Πρέπει να είναι διασκεδαστικό! Εάν δεν διασκεδάζετε, τότε πιθανότατα δεν είναι για εσάς », είπε.

Το βίντεο του Patrick στο YouTube έχει συγκεντρώσει πάνω από 3 εκατομμύρια προβολές από τότε που το ανέβασε το 2017. Έχει επίσης εμφανιστεί σε πολλά διαφορετικά κανάλια για το ταλέντο του.

Δείτε το βίντεό του παρακάτω. Να είστε έτοιμοι να εκπλαγείτε!

Source