Παρακολούθησε ένα μάθημα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στον παιδικό σταθμό … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεότητας, κ. Πρόδρομος Πρόδρομος, επισκέφθηκε σήμερα το 3ο βασικό σχολείο της Μακεδονίας, Στυλιανό Λέννα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, η διοίκηση τον ενημέρωσε λεπτομερώς για τις δραστηριότητες του σχολείου με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, το σχέδιο δράσης που εφαρμόστηκε γενικά από το σχολείο κατά τη διάρκεια αυτής της σχολικής χρονιάς.

Είχε επίσης την ευκαιρία να δει το έργο μιας μακρινής τάξης στη σχολική περιοχή στο Διαδίκτυο, να μιλήσει με τον δάσκαλο και σε μερικά από τα παιδιά που μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Μίλησε με πολλά άλλα μέλη της ομάδας διαχείρισης, μερικούς από τους δασκάλους που βρίσκονταν στο σχολείο σύμφωνα με το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε.

Σημείωσε με ικανοποίηση την πολύ καλή δουλειά του σχολείου, καθώς και τις ειδικές πρωτοβουλίες που ανέλαβαν οι δάσκαλοι και η διοίκηση, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε για τις μεθόδους που έχουν υιοθετηθεί συλλογικά, ώστε το σχολείο να παραμείνει με τους μαθητές αλλά και με τις οικογένειές τους. ανταποκρίνεται επιτυχώς σε αναδυόμενες ειδικές ανάγκες. Άκουσε τις έντονες απόψεις των εκπαιδευτικών στον παιδαγωγικό τομέα, την περαιτέρω χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς και έκανε ενδιαφέρουσες προτάσεις για τις δραστηριότητες των σχολείων κατά τη διάρκεια αυτής της σχολικής χρονιάς.

Ο Υπουργός συγχαίρει την ηγεσία և τους εκπαιδευτικούς για τις προσπάθειές τους և τονίζοντας ότι ως αποτέλεσμα των επισκέψεων στα σχολεία απέκτησε μια πραγματική εικόνα της προσφοράς εκπαίδευσης ի τις συλλογικές προσπάθειες του σχολείου για την καταπολέμηση της επιδημίας.

Ο Υπουργός επισκέφτηκε για λίγο το τρίτο δημόσιο νηπιαγωγείο στην πΓΔΜ, μίλησε με τον διευθυντή, ανέφερε όλα τα καλά μέσα, διατηρώντας τις συνθήκες λειτουργίας και παρακολούθησε μαθήματα στην τάξη του νηπιαγωγείου.

Source