Παραλαβή της πρώτης παρτίδας εμβολίων Pfizer-BioNTech από την Κύπρο στην Κύπρο, πολιτική

Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNTech από το Nico IA IA δόθηκαν στην Ευρωπαία Επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου նախարար Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου το Σάββατο. Οι βασικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η αλληλεγγύη και η συνεργασία, εφαρμόζονται πρακτικά στην ταυτόχρονη έναρξη των εμβολίων COVID-19 σε 27 κράτη μέλη της ΕΕ, δήλωσε η κυρία Κυρακίδου και ο κ. Ιωάννου στην εναρκτήρια τελετή. εμβόλιο στην Κύπρο, αναφέροντας τον «σταθμό ημέρας» του αγώνα κατά του Covid-19.

“Οι υπόλοιπες προσπάθειες της Ευρώπης στον κόσμο για να ξεπεραστεί αυτή η τεράστια κρίση υγείας είναι ένα ορόσημο σήμερα. «Η λήψη εμβολίων σήμερα μας γεμίζει αισιοδοξία, αποκαθιστώντας την ηθική μας ότι πηγαίνουμε στο τέλος αυτού του υπέροχου μονοπατιού που ζούμε όλη αυτή την ώρα», δήλωσε ο κ. Ιωάννου.

“Αύριο, η έναρξη των εμβολιασμών σε όλα τα κράτη μέλη είναι η αρχή του τέλους των προσπαθειών, αλλά όχι το τέλος. “Όπως γνωρίζετε, η ροή εμβολίων θα είναι μικρή τους επόμενους μήνες, αλλά με την έγκριση άλλων εμβολίων θα αυξηθεί σταδιακά”, είπε.

Ο Υπουργός Υγείας σημείωσε ότι οι εμβολιασμοί στην Κύπρο θα ξεκινήσουν αύριο από άτομα που ζουν σε γηροκομεία, καθώς και από επαγγελματίες υγείας, ακολουθούμενο από άλλες κατηγορίες.

Ταυτόχρονα, ο κ. Ιωάννου επιβεβαίωσε ότι είχαν παραγγελθεί επαρκείς ποσότητες για εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού της Κύπρου, εάν το επιθυμούσαν. “Το εμβόλιο είναι σήμερα το πιο αποτελεσματικό εργαλείο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε την επιδημία, οπότε για άλλη μια φορά καλούμε τους ανθρώπους να έρθουν και να εμβολιαστούν”, είπε.

Επαίνεσε την πρωτοβουλία της Επιτρόπου Υγείας, κα Στέλλα Κυρακίδου, για τις προσπάθειές της համատեղ από κοινού προσπάθειες παροχής εμβολίων ՝ και, εξ ονόματος όλων των πολιτών της Κύπρου, ευχαρίστησε την κυρία Κυρακίδου για όλη την πρωτοβουλία. να επιτραπεί το εμβόλιο COVID-19 ժամանակ έγκαιρη և ίση προσφορά σε όλα τα κράτη μέλη. “Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, οι θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η αλληλεγγύη και η συνεργασία, γίνονται πραγματικότητα για όλους τους πολίτες της ΕΕ”, δήλωσε ο Ιωάννου.

Από την πλευρά της, η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυρακίδου εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία σήμερα, καθώς περιέγραψε: «Έξι μήνες μετά την εισαγωγή της στρατηγικής εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το COVID-19, έχουμε την πρώτη σε όλα τα κράτη μέλη – σε 27 χώρες ταυτόχρονα. πίστωση: “Πρόκειται ουσιαστικά για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη · είναι ευρωπαϊκή ώρα.”

Συνεχίζοντας, η κυρία Κυρακίδου δήλωσε ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, “έως ότου εμβολιάσουμε την πλειοψηφία του πληθυσμού, έτσι ώστε σταδιακά να επιστρέψουμε προσεκτικά στην καθημερινή μας ζωή. Υπάρχει φως στον ορίζοντα, υπάρχει ελπίδα, εύχομαι σε όλους καλές διακοπές και καλή χρονιά. “

Με τη σειρά του, ο επικεφαλής της Κύπρου-Μάλτας Pfizer κ. Ο Κυριάκος Μικελής χαρακτήρισε σήμερα μια σημαντική ημέρα, καθώς η ταυτόχρονη παράδοση εμβολίων Pfizer-BioNTech σε όλες τις χώρες της ΕΕ “είναι ένα σημαντικό γεγονός για την καταπολέμηση της επιδημίας.”

Πρόσθεσε ότι με την άφιξη των εμβολίων, δημιουργούνται συνθήκες για «σταδιακή ομαλοποίηση». Είναι σημαντικό επειδή, τουλάχιστον για εμάς στην Pfizer, επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη μας στη δύναμη των ανθρώπων և επιστήμη և τεχνολογίας, και όσον αφορά τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, νομίζω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, η ΕΕ-ΕΕ διακρατική “Η συνεργασία δημιουργεί ένα αισιόδοξο μήνυμα για μεγάλες βιοφαρμακευτικές εταιρείες, όπως η Pfizer, τόσο για την καταπολέμηση της επιδημίας όσο και για την επιστροφή στο φυσιολογικό.”

,Source