Παραπονέθηκαν για το πρόστιμο 12% … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Σήμερα το πρωί, μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο, μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο, η ομάδα που ξεκίνησε την κατάργηση του νόμου ΡΑ, πραγματοποίησε διαμαρτυρία, απαιτώντας την κατάργηση της μείωσης των συντάξεων κατά 12% σε ηλικία 63 ετών. Ποινή 12% για συνταξιούχους σε ηλικία 63 ετών.

Η κινητοποίηση της ομάδας, η οποία περιλαμβάνει οργανώσεις, κινήσεις, άλλους οργανισμούς – εθελοντικές οργανώσεις, ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί, συγκεντρώθηκε κοντά στο κτίριο ΠΑΣΥΔΥ, ακολουθούμενη από πορεία, η οποία τελείωσε στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου παραδόθηκε ένα μνημόνιο με θέσεις πάνω από. Οι οργανώσεις που συγκροτούν την Ομάδα Πρωτοβουλίας θα δοθούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο υπόμνημα, οι οργανισμοί ζητούν από την κυβέρνηση να υποβάλει νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο το συντομότερο δυνατό, σκοπός του οποίου είναι να εξαλείψει τη μείωση των συνταξιούχων ή συνταξιούχων συντάξεων έως και 12% που πληρούν τους όρους που ορίζει η σχετική νομοθεσία. θα συνταξιοδοτηθεί σε ηλικία 63 ετών.

Αναφέρουν επίσης ότι «οι συνθήκες που δημιουργούνται από την επιδημία, την αυξανόμενη ανεργία, την αδυναμία πολλών εργαζομένων να επιστρέψουν στην εργασία τους μετά από μια μακρά περίοδο αδράνειας σε ολόκληρο τον οικονομικό τομέα, καθυστερήσεις των νέων, συνεχείς απολύσεις, κλείσιμο πολλών μικρών και μεσαίων- μεγέθους επιχειρήσεων, τα προβλήματα για πολλούς αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες είναι παράγοντες. “Ενεργοποιήστε το δημόσιο αίτημα για επιβολή ποινής 12% των συντάξεων TKA վեր για εξάλειψη արդար άδικης ποινής և για αποκατάσταση. Το δικαίωμα πλήρους σύνταξης. στις τρέχουσες συνθήκες που ορίζονται από το νόμο, σε ηλικία 63 ετών. “

Στο υπόμνημά τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι οργανώσεις σημειώνουν ότι αυτό το αίτημα “έχει υποβληθεί πολλές φορές” και έχει συζητηθεί πολλές φορές στην Επιτροπή Εργασίας του Κοινοβουλίου, χωρίς να ικανοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας της ΡΑ, το οποίο αναφέρεται συνεχώς σε νέες σπουδές. «

Η πλατφόρμα περιλαμβάνει PEO, EKYSY, POVEK, το κίνημα άμεσης εξάλειψης του 12% των περικοπών συντάξεων έναντι 63, το κίνημα των συνταξιούχων περιβαλλοντολόγων, το Παρατηρητήριο των Ηλικιωμένων, το ΕΚΑ, το POGO, το EDON, τους νέους περιβαλλοντολόγους, την προοδευτική ένωση προσωπικού և Laiki Bank .

Πηγή: KYPE

Source