Παρατεταμένο άγχος για νέες διακοπές – Οδικός τρόπος … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Θέλουν να δουν πώς η απο κλιμάκωση του πρώτου βαθμού επηρεάζει τα επιδημιολογικά δεδομένα και, στη συνέχεια, αποφασίζουν για τα επόμενα βήματα: το Υπουργείο Υγείας, επιστήμονες και η τεχνική επιτροπή διεπαγγελματικών οργανώσεων, προετοιμάζει τον οδικό χάρτη για την επόμενη φάση μετριασμού.

Παρόλο που το διάταγμα του Υπουργού Υγείας ισχύει έως τις 15 Φεβρουαρίου, υπάρχουν σκέψεις για παράταση για τουλάχιστον μία εβδομάδα, ώστε να μπορεί να αφιερώσει λίγο χρόνο για να δει τι είδους επιδείνωση υπάρχει. Εάν το επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα, το πράσινο φως του δεύτερου σταδίου ανάπαυσης θα ανάψει τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου. Οι μαθητές γυμνασίου, τα υπόλοιπα λύκεια αναμένεται να επιστρέψουν στις θέσεις τους, ενώ τα γυμναστήρια και άλλες επιχειρήσεις μπορεί να έχουν επιπλέον ανάπαυση. Sms, περιορισμοί κυκλοφορίας cur κυκλοφορίας θα παραμείνουν, όπως όλα δείχνουν όλο τον Φεβρουάριο. Όσον αφορά τα εστιατόρια, δεν έχουν προγραμματιστεί να ανοίξουν πριν από τον Μάρτιο.

Οι επιστήμονες που εκτιμούν την κατάσταση κάθε μέρα αναμένουν ότι μετά από περίπου μια εβδομάδα, τα αποτελέσματα της αποδυνάμωσης θα αρχίσουν να εμφανίζονται στα επιδημιολογικά δεδομένα.

“Πρέπει να καταλάβουμε ότι οποιαδήποτε αποδυνάμωση μπορεί να επιδεινωθεί καθώς οι επαφές αυξάνονται. Ταυτόχρονα, είναι ένας λόγος για την υιοθέτηση ασφαλούς συμπεριφοράς “, είπε ΚΑΝΩ ΑΝΑΦΟΡΑ:, Επικεφαλής της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Κωνσταντίνος iutis

Όπως εξήγησε, το πρώτο σημείο του χρόνου, το οποίο θα έχει κάποιο βάρος στην αξιολόγηση των γεγονότων, “μια εβδομάδα μετά το πρώτο στάδιο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι περίοδοι ανάπαυσης θα πρέπει να διαρκούν μια εβδομάδα. “Από τις 15 Φεβρουαρίου, φάτε τον αντίκτυπο του πρώτου γύρου.”

Οι ειδικοί προτιμούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες μεταξύ κάθε φάσης χαλάρωσης να έχουν μια σαφή εικόνα, για την αποφυγή πιθανών οπισθοδρομήσεων, που θα οδηγήσουν στην ανάγκη για έκτακτα μέτρα. “Θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 14 ημέρες από το ένα στάδιο στο άλλο, όπως έχει δείξει η προηγούμενη εμπειρία. “Έχουμε ήδη δηλώσει ότι θα θέλαμε ο Φεβρουάριος να είναι ένας μήνας μετάβασης, όχι ένας μήνας μεγάλης ανάπαυσης”, δήλωσε ο καθηγητής Ιούτης.

Αν και η επιδημιολογική εικόνα στα νοσοκομεία, καθώς και η κατάσταση, έχει βελτιωθεί σημαντικά, παραμένουν πέρα ​​από τα επιθυμητά όρια. Αυτό είναι κάτι που σκέφτονται οι επιστήμονες, και γι ‘αυτό προτείνουν αργή απόρριψη. “Κοιτάζουμε τα δεδομένα κάθε μέρα, έχουμε εβδομαδιαίες αναφορές που δείχνουν πώς κινούνται οι επιδημιολογικοί δείκτες, αλλά για να διασφαλίσουμε ότι είναι ασφαλές να περάσουμε από μια σημαντική κάμψη, δεν θα μπορέσουμε να τα αξιολογήσουμε μέχρι την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου. ” Είπε. – Κύριε Ιωτή.

Σήμερα, ο Υπουργός Υγείας θα ενημερώσει το Υπουργικό Συμβούλιο για τα στοιχεία της πρώτης αξιολόγησης του πρώτου σταδίου της κλιμάκωσης της επιδημιολογικής κατάστασης. Θα υποβληθεί πρόταση στον Υπουργό για την πρόσληψη 200 ανέργων για βοήθεια σε επιθεωρήσεις εταιρειών για τη διατήρηση υγειονομικών αρχείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ.

Source