ΠΑΡΟΙ. Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι εξαιρετικά σοβαρή… “Το προσωπικό είναι εξαντλημένο, αισθάνεται εγκαταλειμμένο”

Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι εξαιρετικά σοβαρή, λέει ο νοσηλευτικός κλάδος του ΠΑΣΥΔΥ. Προειδοποιούν ότι θα μετακινηθούν ακόμη και νόμιμα λόγω του συνωστισμένου προσωπικού.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αρχηγού Νοσηλευτικού Προσωπικού της ΠΑΣΥΔΥ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία ήταν εξαιρετικά τρομερή, προειδοποιώντας για την επακόλουθη επιβολή ευθυνών σε περίπτωση τεκμηρίωσης κινδύνου κινδύνου προσωπικού, χωρίς να αποκλείεται η προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Στη σημερινή συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Παραρτήματος εξέτασε την κατάσταση στα κρατικά νοσοκομεία σε παγκύπρια βάση, ενώ τα μέλη ενημερώθηκαν επίσης για την τρέχουσα εικόνα των νοσοκομείων.

“Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι εξαιρετικά δύσκολη τώρα. “Το προσωπικό είναι εξαντλημένο, αισθάνεται εγκαταλειμμένο, έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στο κράτος, στο Υπουργείο Υγείας, στη διοίκηση του νοσοκομείου”, δήλωσε η ΠΑΣΥΔΥ σε δήλωση.

“Η θέση του συμβουλίου υποκαταστημάτων είναι ότι το νοσηλευτικό προσωπικό έχει την υποχρέωση να παρέχει ασφαλή νοσηλευτική περίθαλψη στους ασθενείς, αλλά έχει επίσης την ευθύνη να προστατεύσει τον εαυτό του και την οικογένειά του, επομένως απαιτούμε τον τερματισμό της τάσης των κοπαδιών Ov στο ασφαλές προσωπικό διαφανών οργανισμών” “Εάν υπάρχουν ενδείξεις έκθεσης σε κινδύνους λόγω έλλειψης προσωπικού, δεν θα διστάσουμε να απαιτήσουμε λογοδοσία χωρίς εξαίρεση και να αναζητήσουμε δικαιοσύνη”, πρόσθεσε η βιομηχανία.

Η βιομηχανία δηλώνει ότι είναι αδύνατο να επιτραπεί η θυσία της ασφάλειας του προσωπικού των ασθενών στο βωμό για εξοικονόμηση χρημάτων.

Εκφράζει “τη βαθιά μας ανησυχία και ταυτόχρονα την απογοήτευσή μας για τη ασήμαντη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στις συνολικές προσπάθειες καταπολέμησης της επιδημίας”.

Η PASYDY Nursing σημειώνει επιτέλους ότι το Υπουργείο Υγείας πρέπει να απαιτήσει την άμεση συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα παρέχοντας τμήματα / κρεβάτια ανάνηψης στη διάθεση της Υπηρεσίας Υγείας, καθώς και κρεβάτια για ασθενείς με αυχενικό και μη κόκκυγα, για την εξισορρόπηση της κατάστασης σε δημόσιο νοσοκομείο.

Source