Παρουσιάζει το πρόγραμμα των Super Champions … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο κορυφαίος ανταγωνισμός των συλλόγων αλλάζει στην Ευρώπη. Η UEFA αναμένεται να ενημερώσει σήμερα τις 55 ομοσπονδίες της για την τηλεδιάσκεψη σχετικά με το πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί από το 2024. Αυτό σημαίνει να μετατρέψουμε το Champions League σε αυτό που γνωρίζαμε το Super Champions League. Πρόκειται για μια εξέλιξη που πραγματοποιήθηκε μετά την πίεση των μεγάλων συλλόγων, οι οποίοι «απείλησαν» να φύγουν από την UEFA για να δημιουργήσουν το δικό τους κλειστό πρωτάθλημα.

Το νέο οδόμετρο θα αυξήσει τον αριθμό των συμμετεχόντων ομάδων από 32 σε 36, με τουλάχιστον 10 παιχνίδια εγγυημένα από κάθε ομάδα και ο συνολικός αριθμός των παιχνιδιών της σεζόν θα αυξηθεί από 125 σε 225, πολλαπλασιάζοντας τα έσοδα. Σύμφωνα με τη νέα προσφορά, οι τρεις ομάδες θα προκριθούν βάσει των τιμών UEFA των προηγούμενων ετών, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να προκριθούν στο τουρνουά, ακόμη και αν δεν προκριθούν στο πρωτάθλημα.

Εκτιμάται ότι το σύστημα προκριματικών “16” θα αλλάξει, έτσι ώστε οι πρώτες οκτώ ομάδες σε ένα πρωτάθλημα 36 ομάδων να αποκλειστούν αυτόματα, και οι επόμενες 16 ομάδες στο τουρνουά θα παίξουν για τις οκτώ τελευταίες θέσεις. με τη μορφή πλέι-οφ (1ο έως 16ο, 2ο έως 15ο, 3ο έως 14ο, κ.λπ.). Το νέο αυγό του οργανισμού αναμένεται να εφαρμοστεί από το 2024, τουλάχιστον εννέα σεζόν στον πρώτο γύρο.

Αρκετές ομάδες πρωταθλήματος, ειδικά εκείνες που δεν ανήκουν στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, έχουν εκφράσει ανησυχία για την επιδείνωση του εγχώριου ανταγωνισμού. Λόγω της αύξησης του αριθμού των παιχνιδιών λόγω του Super Champions League, υπάρχει κίνδυνος να μειωθεί η ικανότητα των παιχνιδιών στα πρωταθλήματα, κύπελλα κάθε χώρας.

Πηγή: sport-fm.gr

Source