Παρουσιάζοντας τον Μάικλ Λεβτσένκο, Μάστερ της αφηρημένης γλυπτικής τέχνης

Το διεθνές διαδικτυακό περιοδικό 300Magazine είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει τον Michael Levchenko, έναν εξέχον Ουκρανό καλλιτέχνη που ειδικεύεται στην αφηρημένη γλυπτική τέχνη. Το σύγχρονο γλυπτό του Michael Levchenko έχει δει παγκοσμίως – από την Ουκρανία έως την Κίνα έως την Αργεντινή και σε όλη την Ευρώπη – και περιλαμβάνεται στις εκθέσεις των μουσείων σε διάφορες χώρες του κόσμου. Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Εκδηλώσεων Μνημειακής Γλυπτικής (Ιταλία) και της Ένωσης Επαγγελματιών Καλλιτεχνών (Ουκρανία), η οποία συνεργάζεται με τον Διεθνή Συνεργάτη Τέχνης σε συνεργασία με την UNESCO.

Ο Μάικλ Λεβτσένκο γεννήθηκε στο Κίεβο το 1976. Η μητέρα του ήταν γραφίστας και ο πατέρας του ήταν ζωγράφος και αρχιτέκτονας, που επέτρεψε στο αγόρι να ασχοληθεί με την τέχνη από μικρή ηλικία. Ο Μάικλ Λεβτσένκο άρχισε να γλυπτά στην Ουκρανική Εθνική Σχολή Τέχνης όταν ήταν μόλις 15 ετών. Ο εμπνευσμένος καλλιτέχνης ξεκίνησε να δημιουργεί εικαστική τέχνη που σταδιακά εξελίχθηκε σε αφαίρεση. Η αφαίρεση έδωσε στον Michael Levchenko πλήρη ελευθερία και την ικανότητα διαμόρφωσης του χώρου τόσο διανοητικά όσο και συναισθηματικά. Τα έργα του επικεντρώνονται σε αισθητικές μορφές που δημιουργεί ο καλλιτέχνης χρησιμοποιώντας πηλό, πέτρα, μέταλλο, χάλκινο και πολλά άλλα υλικά, ενσωματώνοντας ένα ευρύ φάσμα τεχνικών.

Τα αφηρημένα γλυπτά του Michael Levchenko έχουν επηρεαστεί από διάφορα πράγματα, όπως η κλασική ευρωπαϊκή και μοντέρνα τέχνη. Τα έργα του είναι επίσης εμπνευσμένα από την πρωτόγονη και προϊστορική τέχνη από την Αφρική, την Ωκεανία και την Κολομβιανή Αμερική, η οποία συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη του προσωπικού στιλ και της αισθητικής του καλλιτέχνη και επηρέασε την πρακτική του.

Σήμερα, ο Michael Levchenko είναι ένας από τους πιο διάσημους σύγχρονους Ουκρανούς καλλιτέχνες των οποίων τα γλυπτά εκτίθενται σε όλο τον κόσμο. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 60 διεθνή συμπόσια γλυπτικής, εκθέσεις και φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκαν σε Ηνωμένες Πολιτείες, Ουκρανία, Τουρκία, Ισραήλ, Ιαπωνία, Κίνα, Ταϊβάν, Ισπανία, Νορβηγία, Λουξεμβούργο, Ιταλία, Γαλλία, Χιλή, Αργεντινή και πολλά άλλα χώρες παγκοσμίως. Τα έργα του είναι στις συλλογές του Διεθνούς Πάρκου Γλυπτικής στην Αγία Νάπα (Κύπρος), στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Βόλτρα (Ιταλία) και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Ρόλνταν (Αργεντινή), για να μην αναφέρουμε πολλές ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο .

Στόχος του Michael Levchenko είναι να συμμετέχει στη σύγχρονη τέχνη και να φέρει κάτι νέο και σημαντικό στον συναρπαστικό κόσμο της τέχνης. Ο καλλιτέχνης το κάνει, πρώτα απ ‘όλα, με τα απίστευτα μνημειώδη αφηρημένα γλυπτά του, αλλά έχει επίσης μια υπέροχη συλλογή από πίνακες που δεν είναι λιγότερο εντυπωσιακοί από τα γλυπτά του. Είτε πρόκειται για γλυπτική ή ζωγραφική, ο Michael Levchenko δημιουργεί αισθητικές εικόνες που είναι εγγενώς συναισθηματικές και αντιπροσωπεύουν μια συνέργεια μεταξύ του υποσυνείδητου και μιας καθαρής ιδέας, και αυτό καθιστά τα έργα του τόσο ξεχωριστά και σημαντικά για τη σύγχρονη τέχνη.

Περίπου 300Magazine

Το 300Magazine είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό για την τέχνη, τον πολιτισμό, τα πολυτελή ρολόγια, τα αυτοκίνητα, τα σκάφη, τα αεροπλάνα, τα κοσμήματα και όλα όσα σχετίζονται με τον πολυτελή τρόπο ζωής. Με έδρα τη Νέα Υόρκη, είμαστε αρκετά τυχεροί που ζούμε και εργαζόμαστε σε ένα από τα κέντρα τέχνης και τεχνολογίας της εποχής μας. Αυτό μας φέρνει σε στρατηγική και εμπνευσμένη θέση για να δούμε τι νέο υπάρχει, ποιος είναι και τι πρέπει να γνωρίζετε. Έχουμε επίσης πολλούς φίλους στο εξωτερικό, διατηρώντας μας ενήμερους για το τι συμβαίνει στο εξωτερικό.

Φιλικό προς εκτύπωση, PDF και email

.Source