Παρόλο που δεν το προτιμούμε, το taksim βγήκε

πανό8

Η Εβδομαδιαία Καθημερινή ανέφερε το άρθρο της με τίτλο “Νέος Ρεαλισμός” για το Κυπριακό που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗ.Σ.Ι. και τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεορτιάδη, καθώς και τη συνέντευξη που έκανε μετά το άρθρο που έλαβε απάντηση από το DISI.

Η εφημερίδα συνόψισε τη συνέντευξή της με τον Γιοργιάδη τονίζοντας τα ακόλουθα λόγια: «Το 2004 ήταν η τελευταία ευκαιρία για επίλυση του Κυπριακού. Παρόλο που η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν είχε καμία προτίμηση, το taksim εμφανίστηκε. Οι περισσότεροι από τους μετανάστες μετανάστευσαν από αυτόν τον κόσμο και η περιουσία τους χάθηκε. Δεν θα δεχόμουν την ομοσπονδία πριν επιστρέψουν οι Omorfo (Güzelyurt) και Maraş. Όπως εκφράζουν σήμερα οι εκπρόσωποι της τουρκικής πλευράς, η ομοσπονδία αφήνει τα γεγονότα σχεδόν όπως είναι σήμερα, με τη μόνη διαφορά: η κρατική κυριαρχία θα είναι κοινή. “

πανό134

Σημειώνοντας ότι το DISI βρίσκεται στα πρόθυρα για το αν αποδέχεται την επιστροφή στη Βαρόσα υπό την τουρκοκυπριακή διοίκηση, ο Γιοργιάδης είπε επίσης ότι βλέπει θετικά την ολοκληρωμένη προσέγγιση λύσης με την εφαρμογή ορισμένων σημαντικών κανονισμών όπως το εμπόριο, η μεταφορά και η μείωση του αριθμού των στρατιωτών πριν από την τελική συμφωνία.

Η εφημερίδα “με άλλα λόγια, βλέπετε την προσέγγιση της Πόλης Πολύβιου στο βιβλίο” Μια άλλη προσέγγιση στο Κυπριακό “, δηλαδή, η διαδικασία εξελικτικής λύσης μέσω της διαδικασίας της εξέγερσης της τουρκοκυπριακής κοινότητας ενάντια στη γη; Λέγοντας «Βρίσκω αυτήν την προοπτική πολύ ενδιαφέρουσα» σε απάντηση στην ερώτησή του, ο Γιοργιάδης είπε εν συντομία όταν ρωτήθηκε αν το DISI ήταν επίσης σε αυτήν τη γραμμή:

«Δεν έχουμε συζητήσει συγκεκριμένα αυτήν την προσέγγιση, αλλά δεν νομίζω ότι έρχεται σε αντίθεση με τις αιώνιες θέσεις του DISI για το Κυπριακό. Ομοίως, ο Γλάφκος Κληρίδης δοκίμασε μια τέτοια προσέγγιση προτείνοντας την επιστροφή του Βαρόσα σε σχέση με τη λειτουργία του Αεροδρομίου Timbu (Ercan). “

Source