ΠΑΣΥΞΕ Πάφος. Εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, 2020

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ξενοδοχειακών Πάφων, Τάνος Μιχαήλ, χαρακτήρισε το 2020 μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, καθώς είπε ότι η ξενοδοχειακή βιομηχανία βασίζεται στον ανθρώπινο παράγοντα, τόσο στο προσωπικό όσο και στους πελάτες. Ωστόσο, εξέφρασε αισιοδοξία για ένα καλύτερο 2021.

Σε δήλωση προς την ΚΥΠΕ, ο κ. Μιχαηλίδης είπε σε μια έκθεση ότι ο τουρισμός ήταν εξαιρετικά χαμηλός το 2020, σημειώνοντας ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά γιατί, όπως εξήγησε, τα πρωτόκολλα έπρεπε να τηρηθούν, καθιστώντας δύσκολη τη λειτουργία των ξενοδοχείων. ,

Είπε στο προσωπικό, ειδικά στις αρχές του έτους, ότι η επιδημία είχε αρχίσει, «το καρδιαγγειακό είναι κάτι νέο, το άγχος αυξάνεται». Εκτίμησε ότι το καλοκαίρι μπορούμε να έχουμε περισσότερους τουρίστες στην Κύπρο λόγω της καλής επιδημιολογικής εικόνας. Μπορούμε να πούμε ότι μπορούμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά τον αριθμό των τουριστών στην Κύπρο, κάτι που θα βοηθήσει την κυπριακή οικονομία γενικά, αλλά προσθέσαμε ότι αυτό δεν είναι δυνατό.

Σημείωσε ότι η δοκιμή των τουριστών στα αεροδρόμια της Κύπρου θα είναι χρήσιμη μόλις φτάσουν, θα είναι ένας δείκτης προστασίας. Σημείωσε ότι πολύ λίγοι τουρίστες που ήρθαν στην Κύπρο ήταν θετικοί για το COVID-19 μπορούν να ξανανοίξουν.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι η επιδημία είχε επιταχύνει κάποιες αλλαγές σε όλο τον κόσμο, προσθέτοντας ότι ορισμένα απομεινάρια θα παραμείνουν λόγω της συχνότητας με την οποία οι άνθρωποι θα ταξιδεύουν στο εγγύς μέλλον. Πρόσθεσε ότι η καλή επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου θα συνεχιστεί το επόμενο καλοκαίρι, έτσι ώστε η ξενοδοχειακή βιομηχανία να είναι έτοιμη να καλωσορίσει τους τουρίστες το 2021.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ξενοδόχων της Πάφου, Θάνος Μιχαήλ, δήλωσε ότι υπήρχαν δύο ξενοδοχεία στην Πάφο που φιλοξενούσαν ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο με παραγγελία καραντίνας επτά ημερών, προσθέτοντας ότι είχαν επιστρέψει νωρίτερα το έτος όταν οι άνθρωποι έφτασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και έπρεπε να καραντίνα.

Αναφέρουν ότι μένουν στο δωμάτιό τους, σερβίρονται από το ξενοδοχείο και το φαγητό οργανώνεται μέσα στο δωμάτιο. “Οι περισσότεροι από αυτούς είναι Κύπριοι μαθητές που επιστρέφουν στην Κύπρο”, κατέληξε.

Source