Πελόνι. Η κυβέρνηση προτείνει ότι τα διαπεριφερειακά ταξίδια δεν πρέπει να ανοίγουν το Πάσχα

Η κυβέρνηση προτείνει να μην ανοίγουν διαπεριφερειακά ταξίδια στις διακοπές του Πάσχα, λέει ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Στόχος τους είναι να ανοίξουν τον τουρισμό στις 14 Μαΐου

“Η κυβέρνηση προτείνει να μην ανοίξουν διαπεριφερειακά ταξίδια την Κυριακή του Πάσχα”, δήλωσε σήμερα ο πρωινός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Αριστοτέλης Πελλώνι.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ σήμερα το πρωί, η κυρία Πελονί τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει ακόμη λάβει απόφαση να μιλήσει, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε μια μεγάλη περιοδεία του Πάσχα με την επικρατούσα επιδημιολογική κατάσταση.

Σημείωσε ότι η επιτροπή έχει αξιολογήσει όλα τα δεδομένα,: η κυβέρνηση λαμβάνει απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων πραγματοποιεί συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ δεν αποκλείεται ότι το απόγευμα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για περαιτέρω βήματα για να επιστρέψουν στην ομαλοποίηση.

Όπως είπε η κα Πελόνι για επαναπατρισμό το Πάσχα, «Θα περιμένουμε την πρόταση της επιτροπής. Η θέση της κυβέρνησης δεν είναι να ανοίξει διαπεριφερειακά ταξίδια. “Μην διακινδυνεύετε να μεταφέρετε το φορτίο του ιού από περιοχές που είναι υψηλές σε άλλα μέρη της χώρας.”

Πιθανό άνοιγμα δημοτικών και γυμνασίων στις 10 Μαΐου
Το άνοιγμα των γυμνασίων, δημοτικών σχολείων, πρόσθεσε η κα Πελώνη, αποτελεί προτεραιότητα που βασίζεται σε αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους, ενώ το ίδιο ισχύει για τον υπαίθριο τουρισμό και την εστίαση.

Για το Πάσχα των εκκλησιών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Ιερά Σύνοδο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατεύθυνση είναι να αναστηθεί έξω

Την Κυριακή του Πάσχα, η κα Πελωνί επέμεινε ότι πρέπει να υπάρχουν έως και δύο οικογένειες στο σπίτι.

Ο στόχος είναι το άνοιγμα του Τουρισμού στις 14 Μαΐου

Στη συνέχεια, η κυρία Πελόνι αναφέρθηκε στο άνοιγμα του Τουρισμού, υποστηρίζοντας ότι ο στόχος επιτεύχθηκε στις 14 Μαΐου.

Πηγή: in.gr

Source