ΠΕΟ. Η επιδημία υπογράμμισε τα αδιέξοδα που χαρακτηρίζουν το οικονομικό μοντέλο της Κύπρου

Δήλωση PEO σχετικά με την επιδημία և οικονομικό αδιέξοδο

Η επιδημία έχει επιδεινώσει τους περιορισμούς και τα αδιέξοδα που χαρακτηρίζουν το κυπριακό οικονομικό μοντέλο, καθώς και τις αρνητικές συνέπειες των νεοφιλελεύθερων πολιτικών τα τελευταία χρόνια. Το κράτος πρόνοιας εμπόδισε την ικανότητα αποτελεσματικής διαχείρισης της επιδημίας.

Δηλώνει ότι θεωρεί απαραίτητο να συνεχιστούν τα προγράμματα βοήθειας, καθώς και τα διατάγματα προσαρμογής, εμπλουτισμού σύμφωνα με τα μέτρα.

Εκφράζοντας την ελπίδα ότι το 2021 θα οδηγήσει στην πολυπόθητη λύση του κυπριακού προβλήματος, στην απελευθέρωση της πατρίδας μας, του λαού μας, της επανένωσης, πιστεύει ότι ως αποτέλεσμα της μακροπρόθεσμης στασιμότητας “μετά τις εκλογές στα Τατάρ της τουρκοκυπριακής κοινότητας και την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας”. δύσκολη, επικίνδυνη κατάσταση.

“Ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί η αρνητική κατάσταση στην Κύπρο είναι να ξαναρχίσουμε αμέσως τις συνομιλίες από το σημείο που είχαν διακοπεί, με βάση τους Γκουτέρες”, είπε, προσθέτοντας ότι τα προοδευτικά συνδικάτα της Κύπρου, παρά τις δυσκολίες που δημιουργήθηκαν από την επιδημία. Το 2021, οι κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τον γενικό στόχο της λύσης – επανένωση.

Με την ευκαιρία του ερχομού του νέου έτους 2021, στέλνει ένα θερμό, ανταγωνιστικό, φιλικό χαιρετισμό στους εργαζόμενους Κύπριους και μετανάστες. Επιθυμεί ιδιαίτερα για υγεία notes σημειώνει με ικανοποίηση την απελευθέρωση εμβολίων κοραναϊού, γεγονός που ενισχύει την ελπίδα ότι η ζωή θα επιστρέψει στο φυσιολογικό το συντομότερο δυνατό. Ταυτόχρονα, εκφράζει την αλληλεγγύη και την απεριόριστη εκτίμησή του σε όσους εργάζονται στις πρώτες γραμμές, καταπολεμούν την ασθένεια σε δύσκολες και δυσμενείς συνθήκες.

Εκφράζει τη διεθνή αλληλεγγύη του, ενώνει τον αγώνα των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο για ειρήνη, δημοκρατία, εργασία και ανθρώπινα δικαιώματα.

«Ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της επιδημίας, ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια σε όλους εκείνους που απαιτούν δίκαιη παγκόσμια διακυβέρνηση, τόσο εμβόλια όσο και τον οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο της κρίσης στην υγεία γενικά»

Πηγή: KYPE

Source