“Περίπατο”. Πρόγραμμα επισκεπτών του καλλιτέχνη στο Ριάλτο

“Περίπατο”. Πρόγραμμα επισκεπτών του καλλιτέχνη στο Ριάλτο

Το πρόγραμμα των Καλλιτεχνών στο Θέατρο Ριάλτο στο πλαίσιο του προγράμματος «Περπατώντας» της Μαρίας Βαρνακκίδου և Κωνσταντίνα Ανδρέου συνεχίζεται το 2021.

Παρά τις δυσκολίες, το Θέατρο Ριάλτο συνεχίζει να ενισχύει την καλλιτεχνική του δημιουργία και παραγωγή μέσω των νέων προγραμμάτων του, αναπτύσσοντας μια νέα συνέργεια το 2021 με καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο.

Μετά την ανακοίνωση της δεύτερης ανοικτής πρόσκλησης για νέα συνεργατικά έργα στο πλαίσιο του FlashArt 2021, αναλαμβάνει το πρόγραμμα Associate Artist Residence Scheme.

Στο πλαίσιο αυτής της λειτουργίας, το Θέατρο Ριάλτο αναθέτει σε επιλεγμένους καλλιτέχνες ένα πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στους ευρύτερους στόχους της πολιτιστικής ανάπτυξης του Ριάλτο μέσω καινοτόμων, σύγχρονων μορφών καλλιτεχνικής έκφρασης. Επιπλέον, οι δράσεις πρέπει να στοχεύουν στην εκπαίδευση, ανάπτυξη και επέκταση της κοινωνίας.

Μετά το σεμινάριο ανάπτυξης του παιχνιδιού “Επιταχύνω, Επιταχύνω Πάλι, Επιταχύνω Καλύτερα “, πραγματοποιήθηκε μέχρι το προηγούμενο έτος Παρίσι Erotocritu Orial Σκηνοθετική συνεργασία της Μαρίας Κυριάκου: συγγραφείς Μαρία Ιωάννου, Αυγή Λίλι, Στέφανος Σταυρίδης և Γιώργος Ορτζ Τριλλίδης, ηθοποιοί: Έλενα Καλλινίκου, Κιρ Όρ Κυριακού, Παναγιώτα Παπαγεωργίου “Περίπατος” ի: Μαρία Βαρνακίδου և Κωνσταντίνα Ανδρέου.

Μέσα από μια σύγχρονη, έξυπνη διαδικασία, οι δύο καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν μια πειραματική ηχογραφημένη περιοδεία / παράσταση στην περιοχή της Πλατείας Ηρώων, στο Θέατρο Ριάλτο, το οποίο θα πει, θα θυμίζει, αλλά θα δημιουργήσει επίσης νέες εικόνες και πειράματα.

Οι δύο δημιουργοί, από αρχιτεκτονικά-μνημειώδη στοιχεία, καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, όπως στενά καντόνια, διάσπαρτα πλυντήρια και λέβητες που χαρακτηρίζουν την περιοχή, θα αναζητήσουν πολιτιστική ταυτότητα με την πάροδο του χρόνου. ευρύτερη περιοχή τετραγωνικού παλμού.

Η δράση θα προηγηθεί από έρευνα σε αρχεία, συνεντεύξεις με ιστορικούς-καλλιτέχνες, σεμινάρια, ανοιχτές συζητήσεις, χαρτογράφηση οπτικοακουστικού υλικού և παραγωγής.

Και οι δύο δημιουργοί θα επηρεαστούν, εμπνευσμένοι από δεδομένα που έχουν ήδη γραφτεί για την πόλη της Λεμεσού, από πολλούς άλλους που δεν έχουν γραφτεί ούτε ζητηθεί ποτέ. Ο στόχος είναι να προσελκύσετε τοπικούς καλλιτέχνες σε αυτήν τη διαδικασία μέσω συνεντεύξεων: εργαστήρια που θα προσφέρουν υλικό για τη δημιουργία αυτής της πεπειραμένης πεζοπορίας. Τα διάφορα στάδια της δράσης θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο-Σεπτέμβριο, τα πρώτα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν έως το 2021. Το τέλος. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα διαχρονικό υλικό που συνδυάζει την ιστορία, τις τέχνες και την τεχνολογία της περιοχής.

Τον περασμένο Ιούλιο, η Μαρία Βαρνακκίδου և Κωνσταντίνα Αντρέου συνεργάστηκε με το Θέατρο Ριάλτο στο πρώτο FlashArt του Come Together, το οποίο ήταν επίσης πιλότος εμπνευσμένος από πιλότους.

Μαρία Βαρνακκίδου

Σπούδασε θέατρο στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο θέατρο σκηνοθεσίας στο Royal Holloway University στο Λονδίνο.

Η πρεμιέρα του νέου του έργου “Lemons Lemons Lemons Lemons Lemons Lemons Lemons” (Παραγωγή από το Fresh Target Theatre Ensemble) είχε προγραμματιστεί για το 2020. Το Δεκέμβριο, αλλά τέθηκε σε αναστολή λόγω μέτρων κατά του κοροναϊού

Σκηνοθέτησε επίσης τα έργα “Come Together” (2020), “RAM” (2020), “OU Roads” (2019) και “Indecent” (2017). Μαζί με τον Κύρο Παπαπασιλείου, παρουσίασε τη θεατρική παράσταση “The View” (2015). Σκηνοθέτησε και σκηνοθέτησε τους The Vaginal Monologues (2012).

Συνεργάστηκε ως σεναριογράφος στην ταινία μεγάλου μήκους “Εντυπώσεις από τον πνιγμό” του Κίρου Παπαπασιλείου (2015).

Ως βοηθός σκηνοθέτη, συνεργάστηκε με τη Μαρία Κυριάκου στο The Survivor (Satirical Theatre, 2018) και στο The Coleman Family Release (THOK, 2017). Ως βοηθός σκηνοθέτη, συνεργάστηκε με τον Μάριο Ιωάννου στο “Σύνδεση της Μεσογείου” (“Πάφος 2017”).

Δίδαξε επίσης θεατρικά εργαστήρια σε Κύπρο και Ευρώπη.

Κωνσταντίνα Αντρέου

Σπούδασε θεατρικό σχέδιο στο Wimbledon College of Art και έλαβε μεταπτυχιακό στην τέχνη σκηνοθεσία από το Πανεπιστήμιο του Nottingham Trent. Εργάζεται στην Κύπρο ως θέατρο, χορευτικό θέατρο, χορός, ταινία, διαφήμιση, διακόσμηση και σχεδιαστής ρούχων.

Έχει συνεργαστεί με πολλές θεατρικές ομάδες του Ελεύθερου Θεάτρου, όπως η Εταιρεία Θεάτρου Κύπρου, στο “My Things, True” (σκηνοθεσία Μαρία Κυριάκου), “Stella in Red Gloves” (σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης), “Ο Σκύλος”. που καπνίζει “(σκηνοθέτης Σώτος Σταυράκης),” Λίγο περισσότερο “(σκηνοθέτης Τανάσης Γεωργίου ոտ Φώτης Νικολάου). Το δεύτερο τρίμηνο του 2019, ήταν μέλος του καλλιτεχνικού συγκροτήματος THOK “251” και συμμετείχε σε ιδρύματα “Δωμάτια”. Συμμετείχε επίσης στο Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρου με το έργο “Faust” (σκηνοθεσία Στέφανος Δρουσιώτης). Επιπλέον, έχει συνεργαστεί με το X-it Dance Theatre, Persona, Pests, Maskarini, Act Theatre, Theatre Lexi, Theatre One, Theatre Tree, Theatre Versus και άλλες ανεξάρτητες ομάδες.

Προτάθηκε για το Scenography-Costume Design Award 2014-2015. Για το έργο “Λίγο περισσότερο”, για το παιχνίδι “Sm barking dog” για το έργο “oking barking dog” 2009-90.

Source