Περίπου οκτώ Κύπριοι. “Συζητάμε τη λύση μόνο δύο κρατών”

Επανέλαβε τη σταθερή θέση της Τουρκίας για το Κυπριακό από τα κατεχόμενα εδάφη, όπου εδρεύει ο Τούρκος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι.

Ο Οκτάι συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΤΔΒΚ Έρσιν Τατάρ για να συζητήσουν το Κυπριακό, τον Βάρο και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Volyn κατά τη διάρκεια των χρόνων του coronavirus. “Νιώθεις ότι δεν αναπνέεις σωστά, αλλά πρέπει να είσαι προσεκτικός”

Μετά τη συνάντησή τους, ο Οκτάι επιβεβαίωσε τη σκληρή στάση της Τουρκίας σχετικά με τη «λύση δύο κρατών» στο Κυπριακό, δεδομένης της άτυπης συνάντησης με την ελληνοκυπριακή πλευρά τον Μάρτιο.

“Δεν θα αφήσουμε τους Τουρκοκύπριους μόνοι. Υπάρχουν δύο διαφορετικοί κόσμοι στο νησί, δύο διαφορετικές δημοκρατίες, δύο διαφορετικές πολιτείες. Δεν υπάρχει άλλη λύση από τη λύση των δύο κρατών, είμαστε σαφείς σε αυτό, θα το συζητήσουμε. “Οι Έλληνες δεν ήθελαν να συμμετάσχουν σε αυτόν τον τομέα εδώ και χρόνια”, δήλωσε ο Οκτάι.

Συνέχισε. «Ως εγγυημένη μητρική χώρα, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους Τουρκοκύπριους χωρίς σύνορα στον αγώνα τους για τα νόμιμα δικαιώματά τους. Τους υποστηρίζουμε πλήρως στο θέμα του Βάρου. Έλληνες και Κύπριοι δεν μπορούν να αποδεχθούν το άνοιγμα του παραλιακού μέτωπου. Δεν βλέπουν ούτε ότι επωφελούνται από αυτήν την εξέλιξη. Δεν ακούνε ή δεν βλέπουν. Το ονομάζουμε δικαιοσύνη, είναι αναχρονιστικά. ”

Με τη σειρά του, ο Τούρκος Πρόεδρος της Κύπρου δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με εκπροσώπους διεθνών αποστολών, ενώ σημείωσε ότι η άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου.

“Είμαστε απόλυτα ευθυγραμμισμένοι με την Τουρκία στην επίλυση του Κυπριακού, είμαστε 100% σε συμφωνία”, δήλωσε ο Έρσιν Τατάρ.

Μυστήριο με 324 κιλά κοκαΐνης. ΤΙ ψάχνει το EL.AS;

Ακολουθηστε! σε: Ειδήσεις Google: : Θα είστε οι πρώτοι που θα γνωρίζετε όλες τις ειδήσεις
Περιήγηση στην Ελλάδα և Όλα τα τελευταία νέα του κόσμου από:

Source