Περίπου 11 οδηγοί ήταν θετικοί για ναρκωτικά σε μια εβδομάδα. Συμμετείχε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα και νοσηλεύτηκε σε ηλικία 26 ετών

Τα ναρκωτικά αξιολογήθηκαν θετικά από 11 οδηγούς κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας. Χιλιάδες έλεγχοι κυκλοφορίας σε όλη την Κύπρο – προκαλούν αυτοκινητιστικό δυστύχημα, καταλήγουν σε νοσοκομείο 26 ετών

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Την περασμένη εβδομάδα, οι αστυνομικές έρευνες αποκάλυψαν 11 υπό έρευνα για οδήγηση που σχετίζεται με ναρκωτικά. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών κυκλοφορίας από τις 3 Φεβρουαρίου έως σήμερα, στις 11 Φεβρουαρίου, συνολικά 11 οδηγοί ηλικίας 20 έως 40 ετών βρέθηκαν να έχουν θετικό τεστ ναρκωτικών.

Σε μία περίπτωση, στις 5 Φεβρουαρίου, λίγο μετά τις 4:00 μ.μ., ένας 26χρονος άνδρας που οδήγησε το αυτοκίνητό του στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Λευκωσίας στην περιοχή των Λυμπιών, με υπερβολική ταχύτητα, δεν μπόρεσε να σταματήσει το αυτοκίνητό του, που του δόθηκε από έναν αστυνομικό. Με το σήμα, πρώτα κινούμενο προς το μέλος της Αστυνομίας, στη συνέχεια, προσπαθώντας να επιστρέψει το αυτοκίνητό του στο δρόμο, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, γλίστρησε στο δρόμο, συγκρούστηκε με την αριστερή ασφάλεια ράγα, και τελικά σταμάτησε στη δεξιά πλευρά του δρόμου.

Ο 26χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε προσεκτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για εξέταση, δεν τραυματίστηκε, ενώ μετά τη σύλληψή του υπέστη ένα προκαταρκτικό τεστ οδήγησης υπό την επήρεια θετικών ναρκωτικών.

Αποδείχθηκε ότι τρεις άλλοι οδηγοί, 40χρονοι και δύο 26χρονοι, που πέρασαν μια προκαταρκτική δοκιμή από αστυνομικούς, οδήγησαν τα αυτοκίνητά τους χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.

Συγκεκριμένα, ένας από τους 26 26χρονους οδηγούσε στο δρόμο προς Λάρνακα στις 3 Φεβρουαρίου, λίγο πριν τις 5.30 μ.μ., χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας – ΜΟΤ – χωρίς άδεια για το αυτοκίνητό του.

Ένας δεύτερος 26χρονος άνδρας οδηγούσε στο δρόμο στην περιοχή του Ύψωνα στις 5 Φεβρουαρίου περίπου στις 1.30 π.μ. χωρίς να καλυφθεί από άδεια οδήγησης φοιτητή που έληξε. Ένας 40χρονος άνδρας πέθανε στις 8 Φεβρουαρίου. Περίπου στις 8.45 το βράδυ, οδηγούσε στην οδό Λάρνακας με ένα μη ταξινομημένο αυτοκίνητο χωρίς να καλύψει την κάρτα ασφάλισης.

Το αλκοόλ, όπως τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την ψυχική και ψυχολογική προσπάθεια κατά την οδήγηση, καθώς επίσης μειώνει την απόδοση και τις δεξιότητες του οδηγού, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο σύγκρουσης.

Η κυπριακή αστυνομία δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό το φαινόμενο, με καθημερινές επιθεωρήσεις και εκστρατείες, αλλά με τη συνεχή ενημέρωση του κοινού, εστιάζει τις προσπάθειές της στην επίλυση του προβλήματος, προκειμένου να αποφευχθούν σοβαρές, θανατηφόρες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της πορείας.

Source