Περίπου 2000 εμβόλια Pfizer θα φτάσουν ως η πρώτη παρτίδα από το Νότο

Περίπου 2.000 εμβόλια Pfizer θα φτάσουν από το νότο ως η πρώτη παρτίδα

Διαπιστώθηκε ότι η αβεβαιότητα σχετικά με τον τρόπο και τον τρόπο με τον οποίο η Νότια Κύπρος θα παραδώσει τα εμβόλια κοροναϊού, τα οποία έχει αγοράσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και υποσχέθηκε να τα δώσει στους Τουρκοκύπριους, αναμένεται να επιλυθεί εντός 2-3 ημερών.

Περίπου 2.000 εμβόλια Pfizer θα φτάσουν από το νότο ως η πρώτη παρτίδα

Ουλάς ΜΠΑΡΙ

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Cyprus PostΣύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν, μαθαίνεται ότι η πρώτη παρτίδα εμβολίων που θα σταλούν στους Τουρκοκύπριους θα είναι περίπου 2000 εμβόλια που παράγονται από την Pfizer και θα σταλούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά δεν δόθηκε ακριβής ημερομηνία για αυτό. Ωστόσο, μια πηγή που ενημέρωσε την Cyprus Post δήλωσε ότι το ελληνικό Υπουργείο Υγείας συνεχίζει τις μελέτες του εντατικά και ότι η αβεβαιότητα σχετικά με τη μεταφορά εμβολίων αναμένεται να επιλυθεί εντός 2-3 ημερών. Η ίδια πηγή ανέφερε επίσης ότι η πρώτη παρτίδα εμβολίου θα παραδοθεί στις τουρκοκυπριακές αρχές πολύ σύντομα. Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι ένας αξιωματούχος σχετικά με τη χρήση και τη συντήρηση των εμβολίων Pfizer μετακόμισε βόρεια την περασμένη εβδομάδα και παρείχε εκπαίδευση σχετικά με το σχετικό ζήτημα.

Κάνοντας δήλωση για τα εμβόλια στις αρχές Δεκεμβρίου, οι αξιωματούχοι της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσαν ότι είχαν παραγγείλει έως 1,4 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων από την ΕΕ και ανακοινώθηκε ότι περίπου 140 χιλιάδες από αυτά τα εμβόλια θα σταλούν στους Τουρκοκύπριους.

Από την άλλη πλευρά, συνεχίζεται η εκστρατεία εμβολιασμού της Νότιας Κύπρου, η οποία ξεκίνησε στις 27 Δεκεμβρίου 2020. Η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία εμβολίασε περίπου 7 χιλιάδες άτομα έως τις 10 Ιανουαρίου, εμβολίασε 0,69 από κάθε 100 άτομα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και κατατάχθηκε 8η μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ σε αναλογία.

Άλλα ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΝΕΑ

.Source