“Περαιτέρω μείωση των περιπτώσεων τις επόμενες μέρες” … Όταν επιστρέψουμε στο φυσιολογικό

Περαιτέρω περικοπές τις επόμενες μέρες, προειδοποιεί ο Βρετανός διευθυντής, λέει ο Δρ Καραγιάννης – Πότε επιστρέφουμε στο φυσιολογικό;

Ο αριθμός των περιπτώσεων αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής και καθηγητής Μικροβιολογίας / Μοριακής ιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Σε δήλωση προς το ΚΥΠΕ, ο Δρ Καραγιάννης επαίνεσε την επιδημιολογική κατάσταση που έχει βελτιωθεί από χθες. “Είναι καθησυχαστικό ότι χθες, για πολύ καιρό, είχαμε για πρώτη φορά διψήφιο αριθμό. “Ελπίζω ότι θα παραμείνουμε σε διψήφια ψηφία, θα πέσουμε κάτω, ακόμη και με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων”, είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ταχείες δοκιμές που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση της κατάστασης θα μας βοηθήσουν να εντοπίσουμε τυχόν προβλήματα εγκαίρως, ενώ οι εμβολιασμοί βρίσκονται σε εξέλιξη, προστατεύουμε τουλάχιστον τους ηλικιωμένους, τους κατοίκους του γηροκομείου, “νομίζω ότι θα τα πάμε καλά “

Περαιτέρω αποδυνάμωση κεφαλαίων, αλλά επαγρύπνηση για το βρετανικό στέλεχος

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει περαιτέρω μετριασμός των μέτρων, ο καθηγητής είπε ότι όλοι περιμένουν κάτι τέτοιο, σημειώνοντας ότι δεν ξέρει πότε θα πραγματοποιηθούν, καθώς καμία συνάντηση δεν συζητήθηκε στη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο πριν από δύο εβδομάδες.

Ωστόσο, εκφράζοντας τη θέση του, επεσήμανε ότι «εάν η επιδημιολογική εικόνα μας είναι όπως είναι τώρα, βελτιώνεται ακόμη περισσότερο, δεν βλέπω κανένα λόγο για τον οποίο άλλοι δεν πρέπει να ξεκουράζονται». Αλλά ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το βρετανικό μετάλλαγμα κυκλοφορεί τώρα στην Ευρώπη και μεταδίδεται πιο εύκολα και θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερους θανάτους. “Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί μπορεί να δημιουργήσει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα για εμάς, να παραμορφώσει την εικόνα που έχουμε σε αυτό το στάδιο.”

Ο Δρ Καραγιάννης είπε ότι γνωρίζουμε ότι το εκτελεστικό υποκατάστημα έχει έρθει στην Κύπρο, αλλά αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι σε ποιο βαθμό είναι υπεύθυνος για τις αναταραχές που σημειώθηκαν από τις διακοπές των Χριστουγέννων.

“Γνωρίζουμε από τις Αναφορές ότι βρίσκεται στα Κατεχόμενα Εδάφη, τουλάχιστον στη μειονότητα που μπορεί να δει εκεί τώρα. “Υπάρχει λοιπόν πάντα κίνδυνος, όχι μόνο από τη Βρετανία, αλλά και από οδοφράγματα, όταν υπάρχει κυκλοφορία”.

Πότε επιστρέφουμε στο φυσιολογικό;

Ερωτηθείς πότε θα επιστρέψουμε στην κανονική ζωή, ο Δρ Καραγιάννης είπε ότι θα εξαρτηθεί από την κάλυψη εμβολίων, η οποία θα μπορούσε να γίνει νωρίτερα από την ενημέρωση εμβολίων για τη θεραπεία αλλαγμένων στελεχών. Φαίνεται ότι σημείωσε ότι το στέλεχος της Νότιας Αφρικής είναι σε μεγάλο βαθμό μη αναγνωρισμένο από αντισώματα που παράγονται από υπάρχοντα εμβόλια.

Το εμβόλιο του AstraZeneca: : Ισραηλινά φάρμακα για κοροναϊό

Ο καθηγητής Καραγιάννης, σχολιάζοντας αυτά που έχουν ειπωθεί για το εμβόλιο AstraZeneca αυτές τις μέρες, δήλωσε ότι χορηγήθηκε άδεια από την Επιτροπή Αδειοδότησης Ναρκωτικών της ΕΕ για άτομα όλων των ηλικιών, που χρησιμοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο για δύο μήνες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ανέφερε ότι η αντίδραση είναι πολύ καλή στους ηλικιωμένους, στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι έως και 85% προστατευτική.

Σύμφωνα με το ισραηλινό φάρμακο που δημιουργήθηκε, είναι ένα πειραματικό φάρμακο που πρέπει να συμπεριληφθεί σε κλινικές δοκιμές. “Το γεγονός ότι εισπνέεται δρα όταν πολλαπλασιάζεται ο ιός, δηλαδή, στα κύτταρα της βλεννογόνου μεμβράνης”, αντίστοιχα, η δράση του εκεί μπορεί να αποτρέψει τα πιο σοβαρά συμπτώματα. “Τώρα πρέπει να εξετάσουμε την αποτελεσματικότητά του στις μελέτες Φάσης 2 և 3.”

Πηγή: KYPE

Source