Περιγράφει τις επισκέψεις των Ελλήνων … | Δημοσιογράφος Κύπρος

“Έλληνες αξιωματούχοι έχουν πραγματοποιήσει 78 επισκέψεις στα νησιά μπροστά μας. Αυτές είναι προκλήσεις. “Μόλις μιλήσετε για φιλία, αποστρατικοποιήστε τα νησιά”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, αποκαλώντας τις επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων στα ελληνικά νησιά “προκλητική”.

Σε μια τηλεοπτική συνέντευξη, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «οι Έλληνες στρατιωτικοποιήθηκαν 16 από τα 23 νησιά που πρέπει να αποστρατικοποιηθούν, παρά τις συνθήκες στη Λωζάνη και το Παρίσι». Ρώτησα τον Γερμανό Υπουργό Άμυνας, ποιος έχει επεκτατικές φιλοδοξίες; “Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που έχει 6 μίλια χωρικών υδάτων և 10 μίλια εναέριου χώρου”.

Ο Χουλούσι Ακάρ ισχυρίστηκε ότι «ο Έλληνας υπουργός είπε στον Γερμανό υπουργό ότι« τρεις φορές έχουμε φτάσει στο χείλος του πολέμου με την Τουρκία ». «Ονειρεύονται. “Δεν έχουμε ιδέες ή σχέδια”, δήλωσε ο Χούλουσι Ακάρ.

Για την κυκλοφορία του S-400, προτείνει το “Crete model”, δηλαδή τη συντήρηση και τη χρήση του συστήματος μόνο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. “Είπαμε στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι ήμασταν έτοιμοι να συζητήσουμε το ίδιο μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε με το S-300 στην Κρήτη. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε αυτά τα συστήματα. “Θα χρησιμοποιηθούν μόνο σε περίπτωση απειλής, αποφασίζουμε”, είπε.

Για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάιντεν, ο Χούλουσι Ακάρ είπε ότι πρέπει να είναι ρεαλιστικός. “Περιμένουμε από αυτούς να ενεργήσουν σύμφωνα με το νόμο, τις συμφωνίες και τη ρεαλιστική πολιτική”, είπε, προσθέτοντας ότι η πρόσφατη δήλωση του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα Ντέιβιντ Σάτερφιλντ ήταν “μια θλιβερή, αβάσιμη δήλωση”.

Πηγή: KYPE

Source