περιγραφή των θαλάμων υγείας στην Τουρκία: Σταματήστε τη θνησιμότητα

Οι επαγγελματικές οργανώσεις στον τομέα της υγείας κάλεσαν το Υπουργείο Υγείας να κοινοποιήσει ανοιχτά όλα τα δεδομένα σχετικά με την επιδημία στο κοινό και να συμπεριλάβει όλα τα σχετικά ιδρύματα στον αγώνα κατά της επιδημίας.

Το Επιμελητήριο Οδοντιάτρων της Κωνσταντινούπολης, το Επιμελητήριο Φαρμακοποιών της Κωνσταντινούπολης, το Ιατρικό Επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης και το Κτηνιατρικό Επιμελητήριο Κωνσταντινούπολης δήλωσαν μετά τον αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων.

Η δήλωση ανέφερε, “Η πανδημία Covid-19, η οποία δεν μπορεί να ελεγχθεί στη χώρα μας λόγω ελλιπών, λανθασμένων, ασυνεπειών πολιτικών και ανεπιτυχούς διαχείρισης επιδημιών, κάνει την τρίτη και μεγαλύτερη αιχμή της αυτές τις μέρες”

Η δήλωση έχει ως εξής:

Ο ημερήσιος αριθμός περιπτώσεων ξεπέρασε τις πενήντα τέσσερις χιλιάδες, οι καθημερινές απώλειες ανέρχονταν σε τριακόσιες, ακόμη και σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις που αντικατοπτρίζουν μόνο το ένα τρίτο των πραγματικών στοιχείων. Η χώρα μας ανέβηκε στην πρώτη θέση στην Ευρώπη και στην τέταρτη θέση στον κόσμο στον αριθμό των νέων κρουσμάτων ανά ημέρα. Όλοι οι πολίτες μας, ειδικά οι επαγγελματίες του τομέα της υγείας, πληρώνουν το τίμημα των μέτρων που δεν έχουν ληφθεί, τα συνέδρια του κόμματος lebaleb, και τις γεμάτες κηδείες που παρευρίσκονται πολιτικοί, ενώ οι άνθρωποι δεν μπορούν να αποχαιρετήσουν τους στενούς συγγενείς τους.

Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην Κωνσταντινούπολη, η πόλη που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία από την αρχή, αυξήθηκε από 60 ανά εκατό χιλιάδες στα μέσα Φεβρουαρίου σε 591 την περασμένη εβδομάδα. Αυτός ο αριθμός είναι πολύ υψηλότερος από τον μέσο όρο της Τουρκίας, η Κωνσταντινούπολη Samsun είναι τότε ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός υποθέσεων yl. Ο αριθμός των περιπτώσεων αυξήθηκε 10 φορές μέσα σε έξι εβδομάδες. Τα νοσοκομεία δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος της επιδημίας, ακόμη και οι υπηρεσίες COVID-19 που άνοιξαν πρόσφατα δεν επαρκούν και δεν υπάρχουν κρεβάτια σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Οι ανεπαρκείς και αργές μελέτες εμβολιασμού δεν είναι αρκετές για να μειώσουν το ρυθμό, πόσο μάλλον να σταματήσουν την επιδημία.

Από την αρχή, η κυβέρνηση, η οποία προσπάθησε να εισπράξει πολιτικό ενοίκιο δημιουργώντας μια «ιστορία επιτυχίας» από την επιδημία, μεταφέρει τη χώρα σε μια ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή κάνοντας «τις ελπίδες των εμβολίων» μέσω μέτρων επίδειξης που είναι προφανώς δεν είναι αποτελεσματικό.

Αρκετά! Χίλιες φορές είναι αρκετή!

Τα κύρια μέτρα δημόσιας υγείας για την καταπολέμηση της επιδημίας είναι ο περιορισμός της κοινωνικής κινητικότητας, ο οποίος εκφράζεται ως «κλείσιμο» στην καθημερινή γλώσσα. Τουλάχιστον 28 ημέρες «κλεισίματος με οικονομική-κοινωνική υποστήριξη» έχει γίνει αναπόφευκτη για την Κωνσταντινούπολη σήμερα. Εκτός από τομείς έκτακτης ανάγκης, υποχρεωτικούς και ζωτικούς, η εργασία πρέπει να διακόπτεται σε όλους τους χώρους εργασίας, οι ώρες εργασίας πρέπει να συντομεύονται σε τομείς όπου η εργασία συνεχίζεται, πρέπει να παρέχεται ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον και η εργασία από το σπίτι πρέπει να ξεκινά όποτε είναι δυνατόν. Η διαδικασία «ανοίγματος» που θα ακολουθήσει μετά το «κλείσιμο» θα πρέπει επίσης να εφαρμοστεί με σταδιακό, ελεγχόμενο τρόπο.

Ο δωρεάν, ασφαλής και αποτελεσματικός εμβολιασμός είναι το πιο φυσικό δικαίωμα κάθε πολίτη. Ένα αποδεδειγμένο αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο, ειδικά αυτά που περιλαμβάνονται στην προτεραιότητα, πρέπει να παρέχεται σε όλους τους πολίτες γρήγορα.

Ο αριθμός των καθημερινών εξετάσεων θα πρέπει να αυξηθεί ακόμη περισσότερο και το κλειδί για την καταπολέμηση της επιδημίας, οι μελέτες πλήρωσης πρέπει να είναι συστηματικές, συνεχείς και αποτελεσματικές. Διαπιστώθηκε σαφώς ότι η απομόνωση των ανιχνευόμενων ασθενών και η καραντίνα των επαφών δεν ήταν δυνατή στο οικιακό περιβάλλον και αυτή η λανθασμένη πρακτική έχει αυξήσει την οικιακή μόλυνση σαν χιονοστιβάδα. Για αυτόν τον λόγο, οι δημόσιοι κοιτώνες, οι ξενώνες και παρόμοια μέρη πρέπει να χρησιμοποιούνται για απομόνωση και καραντίνα.

Το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να κοινοποιεί ανοιχτά όλα τα δεδομένα σχετικά με την επιδημία στο κοινό, ειδικά με επαγγελματικές οργανώσεις υγείας, και όλα τα σχετικά ιδρύματα θα πρέπει να περιλαμβάνονται στην καταπολέμηση της επιδημίας.

Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση!

.Source